Risteillen Vilnaan ja Riikaan, road trip

Liettuan ja Latvian pääkaupungit ovat nyt ulottuvillasi nopeammin kuin arvaatkaan, sillä upea Silja Serenade seilaa suoraan Riikaan! Kesäisen risteilyn kruunaavat kaupunkilomat Vilnassa ja Riiassa.
Lähtöpäivä

Helsinki-Riika

Loma alkaa mukavasti laivamatkalla Helsingistä Riikaan.  Laiva lähtee Helsingistä klo 16:00 kohti Riikaa. Koko ilta  aikaa nauttia laivan palveluista.

  • Vinkki, varaa aamiaiset menolaivalle jo matkavarauksen yhteydessä.
2. päivä

Riika-Vilna

Laiva saapuu aamulla klo 10:30  Riiaan, josta lähdetään ajelemaan  kohti Vilnaa. Matkaa kertyy noin  300 km riippuen matkareitistä.  Matkalla voi poiketa vaikkapa Jelgavan kaupungissa tai Rundalenin linnassa, jota myös Baltian Versaillesiksi kutsutaan.

 

 

 

 

2.-4.päivä

Vilna

Vilnassa  majoitutaan kaksi yötä.  Kaupungissa ja ympäristössä on paljon  kauniita kirkkoja ja katedraaleja.  KGB:n museo kertoo karusta lähihistoriasta. Ehkä suosituin turistikohde kaupungissa on  Auringonnousun portti, jossa  Pyhän Neitsyt Marian kappeli on edelleen pyhiinvaelluskohde ja sillä kerrotaan olevan  ihmeitätekeviä voimia.

Puolikkaan päivän voisi varata kenties Trakain- linnan käynnille , joka on yksi Liettuan suosituimmista turistinähtävyyksistä. Se sijaitsee  saaressa keskellä Galve-järveä noin 28 km päässä Vilnasta

 

 

 

  • Vinkki: Muista liittyä kanta-asiakkaaksi ja saat käyttöösi meidän Appin, jossa kartta seuraa matkalla mukanasi.
4.päivä

Vilna-Riika

Ajoaika Vilnasta Riikaan kestää vajaat neljä tuntia ilman pidempiä pysähdyksiä.  Jos voimia ja halua riittää,  kannattaa ajaa Siuauliun kautta katsomassa vaikuttavaa Ristien kukkulaa, johon liettualaiset ovat vuosien varrella pystyttäneet ja tuoneet kymmeniä- ellei jopa satojatuhansia ristejä.  Toisen maailmansodan aikana neuvostosotilaat kaatoivat joka yö ristit, joita liettualaiset sinne joka päivä toivat uudelleen. Reitti Siauliaun kautta tuo matka aikaan noin tunnin verran lisää ajoa. .

4.-10.päivä

Riika

Riiassa voit majoittua valitsemasi määrän öitä.   Ehdit tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön, josta löytyy mielenkiintoisia päiväretkikohteita. Riian linna ja sen yhteydessä toimiva Latvian kansallinen historiamuseo vievät matkalle Latvian mielenkiintoiseen historiaan. Linna sijaitsee henkeäsalpaavan kauniilla paikalla Daugava-joen rannalla ja on yksi Latvian suosituimmista nähtävyyksistä.  Ota päivä tai vaikka vain puolikas ja lähde tutustumaan valloittavaan Jurmalan rantakaupunkiin ja lähellä sijaitsevaan Kemerin kansallispuistoon.

Paluupäivä

Riika-Helsinki

Laiva lähtee Riiasta kohti Helsinkiä klo 16.30. Paluulaivalla on on aikaa nauttia laivan monista ruoka- ja muista ravintoloista, tehdä tax free ostoksia tai vain nauttia risteilymatkasta kannella loikoillen. Saapuminen Helsinkiin klo 11.00.

Matkan hintaan sisältyy

  • laivamatkat valitsemassasi hyttiluokassa Helsinki-Riika-Helsinki
  • henkilöauton laivauksen meno-paluu
  • valitsemasi määrä öitä Riiassa
  • 2 yötä Vilnassa
  • hotelliaamiaiset