Riika

Tyylikästä ja hurmaavaa Riikaa kutsutaan Baltian Pariisiksi, eikä suotta! Daugavajoen rannat, puistot, palatsit, jugend-kaupunginosa, kauppahallit ja Mustapäiden talo viestittävät hansakaupungista. Riika on monipuolinen matkakohde – kaupunki tarjoaa historiaa, kulttuuria, arkkitehtuuria ja modernia elämäntyyliä!

Riian Vanhakaupunki on kuin elävä museo, missä moderni elämä ja mukavuudet kulkevat käsikädessä keskiaikaisen viehättävyyden kanssa. Kaupunki hemmottelee kulttuuritarjonnalla ja tapahtumilla, upealla historiallisella arkkitehtuurilla sekä eloisalla kahvikulttuurilla. Istahda viihtyisälle terassille ja nauti kupponen kahvia keskiaikaisessa miljöössä, poikkea idyllisiin putiikkeihin ja ihastu paikallisiin käsityöperinteisiin.

Latvian pääkaupunki Riika on Baltian suurin kaupunki, ja se on perustettu vuonna 1201. Asukkaita Riiassa on noin 700 000. Latvian pisin joki Daugava eli Väinäjoki virtaa Riian halki. Suosittuja tuliaisia ovat mm. meripihkakorut, Riian balsami eli likööri, kansallispukuiset nuket, villapuserot, käsintehdyt nahkaesineet, Laima-suklaa ja erilaiset juustot. Kaunis sisäpiha-alue on aivan kaupungin keskustassa Bergs Bazaar, jossa kannattaa vierailla! Riian kaupunki on täynnä erilaisia ravintoloita ja baareja.

Lisää Riiasta

Liikkuminen

Lentokentältä kaupunkiin pääsee sujuvasti bussilla tai taksilla.

Riian keskustassa on helppo liikkua kävellen. Riiassa on kuitenkin myös erinomaisen toimiva julkinen liikenne. Bussit, raitiovaunut ja johdinautot liikennöivät päivittäin aamusta iltaan. Muutama vuoro liikennöi myös yöaikaan.

Takseilla liikuttaessa kannattaa aina olla tarkkana, sillä hinnat voivat vaihdella suurestikin ja liikkeellä on välillä myös epärehellisiä yrittäjiä. Luotettavimpia ovat suuret taksiyritykset, esimerkiksi punaisia autoja käyttävä Riga Taksometru Parks ja Air Baltic -lentoyhtiön Baltic Taxi.

Mikäli olet liikenteessä omalla autolla, kannattaa huomioida että parkkipaikan löytäminen keskustan alueella voi olla hyvinkin haastavaa. Oma auto kannattaa jättää hotellin parkkiin ja turvautua omiin jalkoihin tai julkiseen liikenteeseen.

Ostokset

Riika on erittäin suosittu shoppailukohde ja sen parhaat ostospaikat ovatkin heti keskustassa. Vanhakaupunki ja aivan sen vieressä oleva keskustori lähiympäristöineen sekä laajat keskustan uuden puolen korttelit ovat paikkoja, joissa on monenlaisia mielenkiintoisia liikkeitä.

Keskustori on Baltian suurin tori ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Viidessä entisessä ilmalaivahallissa on yli kolmetuhatta kauppapaikkaa ja myynnistä löytyy elintarvikkeiden lisäksi myös vaatteita, rihkamaa, kelloja ja kaikkea muuta mitä et välttämättä osaisi edes odottaa. Eikä kannata unohtaa kierrellä myös hallien ulkopuolelle levittäytyvällä torialueella!

Vanhankaupungin aukioilla on etenkin kesäisin ja ennen isoja juhlapyhiä paljon kojuja, joista saa käsitöitä, meripihkakoruja ja muita tyypillisiä matkamuistoja ja tuliaisia.

Riian ostoskeskuksissa on paljon suosittujen merkkien jalkineita ja vaatteita, kauneudenhoitotuotteita sekä latvialaisia merkkituotteita. Yksi suosituimmista ostoskeskuksista on Vanhassakaupungissa sijaitseva Galerija Centrs, jossa voi shoppailun lisäksi nauttia myös taiteesta. Päärautatieaseman yhteydessä sijaitsee Origon ostoskeskus. Yksi uusimpia ostoskeskuksia on keskustassa sijaitseva Galleria Riga, jonne kannattaa poiketa vaikka vain pelkästään ihailemaan kaunista näköalaa Riian kaupunkiin.  Hieman keskustan ulkopuolelta löytyy muun muuassa Spice, Alfa ja Olimpia.

Ravintolat ja iltaelämä

Suurin ravintolatarjonta löytyy vanhastakaupungista ja sen ympäristöstä. Hintahaitari on suuri, mutta niin on valikoimakin. Vaikka turisteille suunnatut ravintolat ovat valitettavan usein ylihintaisia, on Riiassa kuitenkin moniin muihin kaupunkeihin verrattuna hyvä hinta-laatusuhde ja makuelämyksiä on tarjolla myös tavalliselle matkailijalle.

Jugend alueella sijaitsevaa ”Vincents” ravintolaa on kehuttu koko Baltian parhaaksi. Ravintola on kansainvälistä huipputasoa ja se toimii tiiviissä yhteistyössä paikallisten pientuottajien kanssa.

Riian yöelämä on vilkasta. Vanhassakaupungissa on paljon baareja, pubeja ja erilaisia illanviettopaikkoja, joissa viihtyvät niin turistit kuin paikallisetkin. Yksi suosituista paikoista on hieman vanhankaupungin ulkopuolella sijaitsevan Radisson BLU Hotel Latvijan 26. kerroksessa oleva Skyline Bar, jonka ikkunoista aukeaa upea näkymä Riian keskustaan. Baariin kannattaa mennä näköalahissillä!

Tapahtumat

Riiassa tapahtuu aina! Kansanperinteet ja kulttuuri ovat latvialaisille tärkeitä ja Riika olikin ansaitusti vuonna 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Erityisesti kesäisin Riiassa järjestetään paljon kulttuuriesityksiä ja festivaaleja. Vanhankaupungin reunalla sijaitseva Latvian Kansallisooppera puolestaan tarjoaa kulttuurielämyksiä kesäajan ulkopuolella. Esitysten taso on korkea, mutta lippujen hinnat usein Suomen hintoja edullisemmat.

Urheilun ystävät varmasti löytävät tiensä kovatasoisiin KHL:n otteluihin.

Arena Riga on ympäri vuoden erilaisten tapahtumien keskipiste. Arenalla järjestetään jääkiekon lisäksi myös muita urheilutapahtumia, konsertteja sekä myös muita tapahtumia. Voit tutustua tapahtumiin Arena Rigan kotisivuilla.

Päiväretket

Tutustu myös Riian ulkopuolelle levittäytyviin nähtävyyksiin. Yksi Euroopan vanhimmista ja suurimmista museoista on Latvian ulkoilmamuseo, jonne on viety 118 historiallista rakennusta Latvian eri maakunnista. Museo esittelee kalastajien, käsityöläisten ja maanviljelöiden elämää. Museo sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Riiasta.

Barokkia ja rokokoota sekoittava Rundalenin linna rakennettiin 1736–1740 Venäjän keisarinna Anna Joanovnan suosikkiherttuan Johan Bironin kesäasuinpaikaksi. Linnaan kuuluu valloittava ranskalaistyylinen puutarha ja puistoalue.

Riiasta on helppo tehdä päiväretki rantakaupunki Jurmalaan. Noin 25 kilometrin päässä Riiasta sijaitsee kylpyläkaupunkina tunnetuksi tullut Jurmala, josta löytyy vaikuttavan pitkä hiekkaranta, kauniita pitsihuviloita ja patikointiin soveltuva Kemerin nummipolku, joka kulkee metsäisillä suoalueilla. Jurmala on suosittu päiväretkikohde, jonne pääsee helposti autolla mutta myös junalla. Sähköjunat liikennöivät noin puolen tunnin välein Riian ja Jurmalan välillä.

Miksi matkustaa Riikaan
Dynaamisuudessaan Riika on Baltian Pariisi!
Arkkitehtuurin helmi
Hansakaupungin ainutlaatuinen tunnelma
Edullinen hintataso

Matkat

Riian hotellimatka

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Riika
Riika (valitsemasi määrä öitä)
Riika–Tallinna
Tallinna–Helsinki
Latvian pääkaupunki Riika yllättää ensikertalaisen ja tarjoaa nähtävää ja koettavaa vielä seuraavillekin vierailuille. Omalla autolla voit lähteä koska vaan. Järjestämme myös bussikuljetuksia Riikaan loma-ajankohdissa. Valitse keskustahotelleista mieleisesi.


Riian kaupunkiloma lentäen Helsingistä

Helsinki–Riika
Riika (valitsemasi määrä öitä)
Riika–Helsinki


Riian kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Tampere-Riika
Riika (valitsemasi määrä päiviä)
Riika-Tampere


Riian kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Riika
Riika (valitsemasi määrä päiviä)
Riika-Turku


Joulumatka Riikaan

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Riika
Riika (3 yötä)
Riika–Tallinna
Tallinna–Helsinki
Matka sisältää laivamatkat Helsinki–Tallinna–Helsinki, bussikuljetuksen Riikaan ja takaisin, kolme yötä Riiassa ja hotelliaamiaiset.


Joulumatka Riikaan lentäen Helsingistä

Helsinki-Riika
Riika (valitsemasi määrä öitä)
Riika-Helsinki
Matkaan sisältyy lennot Helsinki–Riika–Helsinki ja kolme yötä valitussa hotellissa aamiaisin.


Parhaat matkavinkit Riikaan – tekemistä ja kokemuksia

Asiakkaidemme kokemuksia Riian matkoiltamme

Matkan tilaaminen Ikaalisten matkatoimistolta on helppoa ja luotettavaa. Kaikki sisältyy hintaan eikä tarvitse erikseen huolehtia esim. matkatavaroiden ruumaan laittamisen maksusta. Hotelli…
Maarit
Hieno kohde. Helppoa matkustamista kun pääsee lähtemään lähikentältä. Rauhallinen ja hyvä palvelu kentällä.
Ulla
Hintataso Riiassa oli alhainen verrattuna moneen muuhun matkakohteeseen.
Jouko
Riika on hieno kaupunki, menen varmaan uudestaan! Keskieurooppalainen tunnelma, hyvä fiilis.
Raija
Perheen kanssa · helmikuu 2020
95% suosittelee Riian matkojamme

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
latvia eli lätti
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-4 °C
huhtikuu
10 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
11 °C