Varaa lisäpalvelut Riikaan kauttamme

Riian Vanhankaupungin kiertokävely

Hinta: 45 € / henkilö
Opastettu retki

Osallistu Riian Vanhankaupungin kävelykierrokselle suomenkielisen oppaan kanssa. Kierroksella näet Vanhankaupungin tärkeimmät nähtävyydet, kuulet mielenkiintoisia tarinoita Riiasta ja saat myös hyvän kuvan siitä, mihin kannattaa mennä vierailemaan ehkä vielä itsekseenkin. Riian Vanhakaupunki on kuuluisa vanhoista kirkoista ja katedraaleista, kuten tuomiokirkosta, Pyhän Pietarin kirkosta ja Mustapäiden talosta, joka onkin Riian tunnetuin maamerkki. Riian Vanhakaupunki henkii keskiaikaista viehättävyyttä ja se on myös osa Unescon maailmanperintökohteiden listaa. Retken kesto noin 2 tuntia. Minimiosallistujamäärä 2 henkilöä. Vuonna 2022 retki järjestetään joka tiistai ja perjantai ajalla 7.6.-2.9. ja joka perjantai ajalla 9.9.-9.12. sekä perjantaina 27.5. Retki on varattava viimeistään 4 pv ennen matkaa.

Kanavaristeily, Riika

Hinta: 14,50 € / henkilö
Omatoimikokemus

Kanavaristeilyllä Riian Vanhankaupungin ympäri koet Riian uudella tavalla. Noin tunnin kestävällä risteilyllä kuljetaan Vanhankaupungin kanavaa pitkin aina Daugava joen vasemmalle rannalle. Tunnelmalliset jokiveneet Darling, Maria, Laima ja Rebecca kuljettavat pitkin ihastuttavaa kanaalia. Voit hypätä oman aikataulusi mukaan mihin laivaan haluat ja tutustua Riikaan vesiteitse. Lähtöjä on hyvällä ilmalla jopa 30 min välein! Matkan aikana nähdään mm. Vapaudenpatsas, Ooppera, Latvian kansallisteatteri, Kauppahallit (Zeppelin), kirjastotalo, matkustajasatama ja paljon muuta. Lähtölaituri sijaitsee keskustassa, aivan lähellä Vapaudenpatsasta (Bastion Hill pier). Risteily on myynnissä heinä-syyskuussa ja se on varattava viimeistään 4 pv ennen matkaa.

Vierailu Riian olutkorttelissa maistiaisineen

Hinta: 56 € / hlö
Opastettu retki

Latvia on maa, jossa olutta on arvostettu vuosisatojen ajan ja jossa etsitään jatkuvasti uusia makuja. Riian olutalue sijaitsee ainutlaatuisella paikalla aivan kaupungin sydämessä kolmen historiallisen panimon välissä. Tervetuloa 2,5 kilometrin reitille, jossa on 10 pubia, gastropubia ja panimopubia, joissa voi nauttia yli 200 latvialaisen käsityöoluen mauista. Retken hintaan sisältyy englanninkielinen opastus, menopaluu raitiovaunuliput olutkortteliin sekä 12 paikallisen oluen maistelu snackpaloineen. Retken kesto noin 4 tuntia. Minimiosallistujamäärä 2 henkilöä. Vuonna 2022 retki järjestetään joka lauantai ajalla 14.5.-10.12. Retki on varattava viimeistään 4 pv ennen matkaa.

Paikallisten makujen kävelykierros Riiassa

Hinta: 100 € / hlö
Opastettu retki

Riian Vanhankaupungin englanninkielinen kävelykierros on loistava yhdistelmä muinaisen hansakaupungin kauneutta sekä erilaisia paikallisia makuja. Kävelyllä mukulakivisillä maalauksellisilla kaduilla nähdään Riian tärkeimpiä nähtävyyksiä ja piipahdetaan maistamaan Latvian ehkäpä tunnetuinta juomaa eli Riian mustaa balsamia. Retken aikana tutustutaan myös Riian keskustoriin eli jättimäisiin Zeppelin halleihin ja sen mykistyttävän laajaan tarjontaan. Myös keskustorilla päästään maistamaan paikallisista tuotteita. Kierroksen jälkeen voi jäädä vielä tekemään hyviä tuliaisostoksia kotiin vietäväksi. Retken kesto noin 4 tuntia. Minimiosallistujamäärä 2 henkilöä. Vuonna 2022 retki järjestetään sunnuntaina 17.4. sekä joka torstai ajalla 30.6.-1.9. Retki on varattava viimeistään 4 pv ennen matkaa.

Retki Jurmalaan ja vierailu kalastajatilalla

Hinta: 116 € / hlö
Opastettu retki

Jurmala on Latvian suosikki kesäkaupunki ja yksi vilkkaimmista merenrantakohteista, joka sijaitsee vain noin 30 minuutin ajomatkan päässä Riiasta. Jurmala on kuuluisa upeista pitsihuviloista ja pitkästä hiekkarannasta sekä myös terveellisestä ilmastosta ja kylpylöistä. Kaupunkikierroksen jälkeen retki jatkuu paikalliselle kalastajatilalle, jossa nähdään ja kuullaan vuosisatoja vanhoja perinteitä kalastajien elintavoista. Kalastajaperheen erikoisuutena on muun muassa kuivattu ja savustettu punakampela. Tarjolla on tietenkin myös maistiaisia vanhojen reseptien mukaan valmistetuista kaloista. Rageciemien kalamarkkinoiden jälkeen on paluu takaisin Riikaan. Retken hintaan sisältyy kuljetukset, englanninkielinen opastus ja kalamaistiaisia. Retken kesto on noin 6 tuntia ja se järjestetään vuonna 2022 joka torstai ajalla 30.6.-1.9.  Minimiosallistujamäärä 2 hlöä. Retki on varattava viimeistään 7 pv ennen matkaa.

Rundalen linnan retki (sis. lounaan)

Hinta: 126 € / henkilö
Opastettu retki

Rundalen linna on yksi Latvian merkittävimmistä barokki- ja rokokootyylisistä taidemuistomerkeistä ja sitä kutsutaankin myös ”Balttian Vesaillesiksi”. Rundalen linna rakennettiin vuosina 1736-1740 kuurinmaalaisen herttuan ja Venäjän keisarinna Anna Ivanovnan suosikin Ernst Johann Bironin kesäasunnoksi. Linnan on suunnitellut Venäjän hallitsijan hoviarkkitehti Rastrelli, jonka suunnittelutyö on myös Pietarin Eremitaasi. Rundalenin linna sijaitsee noin 80 km päässä Riiasta etelään. Retken hintaan sisältyy kuljetukset, englanninkielinen opastus, Rundalen sisäänpääsymaku sekä lounas paikallisessa ravintolassa. Retken kesto on noin 6 tuntia ja se järjestetään vuonna 2022 joka keskiviikko ajalla 29.6.-31.8.  Minimiosallistujamäärä 2 hlöä. Retki on varattava viimeistään 7 pv ennen matkaa.

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.