Lisämaksulliset retket

Rundalen linnan retki

Hinta: 29€ / henkilö
Opastettu retki
Rundalenin linna sijaitsee n.80 km päässä Riiasta. Linna on yksi Latvian merkittävimmistä barokki- ja rokokootyylisistä taidemuistomerkeistä. Rundalen rakennettiin vuosina 1736-1740 kuurinmaalaisen herttuan ja Venäjän keisarinna Anna Ivanovnan suosikin Ernst Johann Bironin kesäasunnoksi. Linnan on suunnitellut Venäjän hallitsijan hoviarkkitehti Francesco Bartolomeo Rastrelli, jonka suunnittelutyö on myös Pietarin Eremitaasi. Opastetulla retkellä pääset tutustumaan linnaan oppaan johdolla. Retken kesto on noin 5 h (lähtö hotellilta noin klo 11:00, paluu noin klo 15:30-16:00).

Hinta sisältää:

  • bussikuljetukset
  • suomenkielisen opastuksen
  • sisäänpääsymaksun Rundalen linnaan sekä puistoon.
Minimiosallistujamäärä 15 hlöä. Retki on varattava viimeistään 9 pv ennen matkaa.

Kanavaristeily, Riika

Hinta: 15€ / henkilö
Omatoimikokemus
Kanavaristeilyllä Riian vanhan kaupungin ympäri koet Riian uudella tavalla. Noin tunnin kestävällä risteilyllä kuljetaan vanhan kaupungin kanavaa pitkin aina Daugava joen vasemmalle rannalle. Tämä on mieluisa tapa nähdä Riikaa! Tunnelmalliset jokiveneet Darling, Maria, Laima ja Rebecca kuljettavat pitkin ihastuttavaa Riian kanaalia. Voit hypätä oman aikataulusi mukaan mihin laivaan haluat ja tutustua Riikaan vesiteitse. Matkan aikana nähdään mm. Vapaudenpatsas, Ooppera, Latvian kansallisteatteri, Kauppahallit (Zeppelin), uusi kirjastotalo, matkustajasatama ja paljon muuta. Lähtölaituri sijaitsee keskustassa, aivan lähellä Vapaudenpatsasta (Bastion Hill pier). Lähtöjä on hyvällä ilmalla jopa 30 min välein!

Hop On-Hop Off

Hinta: 19€ / henkilö
Omatoimikokemus
Helppo ja edullinen tapa kiertää ympäri Riikaa, jalkoja säästäen! Punaiset kaksikerroksiset kiertoajelubussit ajavat Riian tärkeimpien nähtävyyksien ohi. 2 päivän aikana jokainen ehtii varmasti näkemään itseään kiinnostavat kohteet. Reitillä on 7 pysäkkiä joilla voit jäädä pois ja jatkaa taas matkaa kun se parhaiten sopii. Pysäkit: Raatihuoneentori, Ooppera, Jugend kaupunginosa, Hotel Latvija, Rautatieasema, Central Market, Laivasatama, Keskusasema ja Kanavaristeily satama. Lähdöt: Kesäsesonkina lähtöjä 30 min välein. Keväällä ja loppukesästä lähtöjä tunnin välein, ensimmäinen lähtö klo 9:45. Kylmällä ilmalla ja sateella bussin katto pidetään kiinni!