Ikaalisten matkatoimisto

Tallink

Virolaisella varustamoyhtiö Tallinkilla on matkustaja- ja tavaraliikennettä pohjoisella Itämerellä. Yhtiöllä on myös hotelli- ja kauppatoimintaa. Ikaalisten Matkatoimisto on tehnyt jo pitkään yhteistyötä Tallinkin kanssa. Kuljetamme asiakkaita Tallinnaan Tallinkin Megastar ja Star -pika-aluksilla sekä Silja Europa -risteilijällä. Tallinkin yksi tytäryhtiöistä on suomalainen Tallink Silja Oy. Silja Serenade ja Silja Symphony liikennöivät Helsingistä Tukholmaan ja Baltic Princess sekä Galaxy puolestaan Turusta Tukholmaan Silja Line -tuotemerkillä.

Tallinkin laivat

Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöi kolme Tallinkin alusta. Uusin aluksista on Tallink Megastar, joka on valmistunut vuonna 2017 Turun telakalla. Aluksen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota matkustusmukavuuteen, joka näkyy muun muassa uudessa Sitting Loungessa. Sitting Lounge sisältyy normaalin matkalipun hintaan ja tarjoaa 300 istumapaikkaa. Matkustusmukavuuden lisäksi aluksen suunnittelussa on pyritty huomioimaan ympäristöystävällisyys. Laivalla on iso Traveller Superstore -kauppa sekä useita ravintoloita ja kahviloita. Tallink Megastarin matka-aika on kaksi tuntia.

Tallink Star kuljettaa matkustajat vastaavasti kahdessa tunnissa Suomenlahden yli Helsingistä Tallinnaan. Alus on valmistunut vuonna 2007. Starilla on buffet-ravintolan lisäksi muun muassa a la carte -ravintola, kahvila ja baari. Ostoksia on mahdollista tehdä Supermarket-myymälässä sekä kosmetiikkamyymälä Perfume Shopissa ja Trend Shopissa.

Risteilyalus Silja Europalla pääsee 22 tunnin risteilylle Tallinnaan. Tarjolla on monipuolista viihdettä ja erilaisia ravintoloita. Risteilyllä on mahdollista poiketa myös Tallinnassa. Silja Europa on rakennettu vuonna 1993 ja uudistettu vuonna 2016. Laiva on aiemmin ollut Turku-Tukholma -välillä liikenteessä, mutta siirtynyt Helsinki-Tallinna -välille 2016. Hyttimäärällä mitattuna laiva on yksi maailman suurimmista aluksista.

Tallinkin aikataulut

Tallink Megastar ja Star liikennöivät useita kertoja päivässä. Pääsääntöisesti lähdöt ovat sekä Helsingistä että Tallinnasta klo 7.30, 10.30, 13.30, 16.30, 19.30 ja 22.30. Huomioithan, että aikatauluissa voi olla pientä vaihtelua ajankohdan mukaan. Ajankohtaiset aikataulut löydät matkavarauksen yhteydessä.

Silja Europa liikennöi pääsääntöisesti 22 tunnin risteilyitä Tallinnaan. Laiva lähtee klo 18.30 Helsingistä ja saapuu klo 22.00 Tallinnaan. Risteilymatkustajat pääsevät aluksesta ulos seuraavan aamuna klo 8.00 alkaen. Tallinnasta Helsinkiin laiva lähtee klo 12.30 ja saapuu Helsinkiin klo 16.00. Mahdollisista poikkeuksista aikataulun osalta löydät tietoa varausjärjestelmästämme matkavarauksen yhteydestä.

Tallink Tax Free

Tallinkin laivat tarjoavat monipuoliset ostosmahdollisuudet. Tallink Megastarilta löydät valtaisan kokoisen Traveller Superstore -myymälän. Myymälä on kahdessa kerroksessa ja pinta-alaa sillä on  peräti 2800 m2. Myymälässä on kattava valikoima kosmetiikkaa, vaatteita, makeisia ja alkoholituotteita. Omalla autolla matkustaessa on mahdollista varata lisämaksusta paikka autohallista, josta pääset kätevästi suoraan myymälään. Ostokset on mahdollista viedä laivamatkan aikana autoon.

Tallink Starilta löydät Tax Free -myymälän, jossa tarjolla makeisia, alkoholia ja tuliaisia sekä erillisen myymälän kosmetiikka tuotteille ja vaatteille. Silja Europalla on useita eri myymälöitä, joista löydät parfyymit, meikit, vaatteet, lelut, makeiset, alkoholin ja muut tuliaiset kotiin. Silja Europalla myynnissä toisinaan myös käteviä Pre-Order -risteilyitä, joihin mahdollista tilata ostokset suoraan bussiin.

Tallink terminaali

Helsingissä käytössä on kaksi terminaalia. Tallink Megastar ja Star lähtevät Helsingin Länsisataman uudesta T2-terminaalista (Tyynenmerenkatu 14).

Silja Europa lähtee vanhasta T1-terminaalista (Tyynenmerenkatu 8).

Tallinnassa kaikki kolme laivaa lähtee Tallinnan D-terminaalista (Uus-Sadama 19/23).

 

Lisätietoa löydät Tallinkin sivustolta www.tallinksilja.fi.

Tutustu laivoihin

Tallink Siljan laiva Megastar liikennöi Helsinki-Tallinna -väliä. Matkusta mukavasti erilaisissa lounge-tiloissa! Alus on suunniteltu asiakkaiden matkustusmukavuutta ajatellen, unohtamatta kokemusta merimatkasta Tallinnaan!

Lue lisää

Starilla pääset Suomenlahden yli kahdessa tunnissa säästä ja vuodenajasta riippumatta. Laivalla aika kuluu mukavasti vaikkapa syödessä tai ostoksia tehdessä, sillä laivalla on useita ravintoloita sekä tax free -myymälä ja kosmetiikkamyymälä.

Lue lisää Star-laivasta

Tallink Siljan suurin matkustajalaiva Silja Europa risteilee Helsinki-Tallinna -reitillä. Lähde mukaan merelliselle matkalle ja piipahda samalla Tallinnassa!

Lue lisää

Tutustu ja varaa matka Tallinkin laivoilla

Tallinkin hotellit

Tallinkin hotellit Tallinnassa ovat Tallink Spa -kylpylähotelli satamassa, Tallink City -keskustahotelli sekä Express -hotelli satamassa. Kaikki Tallinkin hotellit löytyvät Ikaalisten Matkatoimiston valikoimasta Tallinnan hotellimatkojen osalta.

Tallink Riga -hotelli on 4 tähden keskustahotelli Riiassa. Se on varattavissa Ikaalisten Matkatoimiston hotellimatkoissa Riikaan.

Tallink Hotels Tallinnassa

Hotelli on avattu maaliskuussa 2007. 5. kerroksinen kylpylähotelli sijaitsee kävelyetäisyydellä Tallinnan palveluista ja ostospaikoista matkustajasataman alueella. Hotellissa on tehty monia uudistuksia kevään 2019 aikana. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Tallink Spa & Conference -hotellista

Tämä 10-kerroksinen hotelli sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa, Viru Keskuksen vieressä. Hotellin palveluihin kuuluu mm. ravintola, yökerho ja kauneushoitola. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Tallink City Hotellista

Viihtyisä ja raikas hotelli, jonka huoneet remontoitu v. 2013. Vastaanotto ja aula ovat uudistettu keväällä 2019. Hotelli sijaitsee matkustajasataman alueella, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Express hotellista

Tallink Hotels Riiassa

Viihtyisä keskustahotelli lähellä Origon ja Stockmannin ostoskeskuksia sekä Riian kuuluisia Zeppelin-kauppahalleja. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Tallink Hotel Rigasta

Hotellimatkat Tallinnaan

Hotellimatkat Riikaan