Ikaalisten matkatoimisto

Päivä Visbyssä – Parhaat vinkit

Ikaalisten Matkatoimiston kautta voit lähteä Silja Europan risteilylle Visbyhyn kesä-, heinä- ja elokuun aikana. Aikaa Visbyn tutustumiseen jää tuolloin yksi päivä. Nappaa tästä parhaat vinkkimme, jotta saat kaiken irti päivästäsi hurmaavassa Visbyssä!

visby-gotlanti-002

Päivä lasten kanssa Visbyssä

Riemukas päivä Huvikummussa

visby-gotlanti-007Lasten kanssa päivän Visbyssä voi aloittaa vaikkapa tutustumalla kaikkien rakastaman Peppi Pitkätossun taloon Huvikumpuun, joka sijaitsee Kneippbyssa, 3 kilometriä Visbystä etelään. Täällä itse Peppi vierailee päivittäin ja Sommarland ja Vattenland muodostavat yhdessä todellisen kesäparatiisin, joka kaappaa lapset leikin ja riemun maailmaan vuoristoratoineen, pomppulinnoineen, vesiliukumäkineen ja uima-altaineen. Lasten ja lapsemielisten aika kuluu Kneippbyssa kuin siivillä! Kauttamme voit matkavarauksesi yhteydessä kätevästi varata retken Peppi Pitkätossun teemapuistoon. Retken hintaan kuuluu kuljetus satamasta Kneippbyhyn ja takaisin sekä sisäänpääsyranneke.

Toflan Viikinkikylä on koko perheen kohde

Liukujen ja pomppujen jälkeen alkaa varmasti ainakin perheen pienempien vatsat kurnimaan, joten lounas on paikallaan. Visbyssä on useita pizzerioita ja kahviloita, joiden menuista löytyy lasten suosikkiruokia. Energiatankkauksen jälkeen lasten kanssa voi suunnata kohti Toftan viikinkikylää, joka on mielenkiintoinen vierailukohde koko perheelle. Täällä voi kokeilla vanhoja perinteitä, kuten jousiammuntaa, takomista ja leivän paistamista avotulella.

Nauti Visbyn upeista hiekkarannoista

Viikinkikierroksen jälkeen voi iltapäivän viettää rannalla rentoutuen. Toftasta löytyy erityisesti lapsiperheiden suosima hienohiekkainen ranta. Gotlanti onkin Ruotsin aurinkoisin paikka, josta löytyvät Ruotsin parhaat uimarannat. Lähellä Visbytä esimerkiksi Näckgärdsbaden, Gustavsvik ja Norderstrand ovat suosittuja, rantojen kioskeista saa juotavaa ja naposteltavaa.

Aikuisten kiehtova Visby

Aikuisille Visby tarjoaa runsaasti historiallisia nähtävyyksiä, museoita ja kulttuuritapahtumia sekä mahdollisuuden shoppailla designtuotteita Visbyn viehättävistä putiikeista. Merkittävimpiä historiallisia nähtävyyksiä kaupungissa ovat Pyhän Marian kirkko, Lummelundan tippukiviluolasto, Almdalenin historiallinen puisto sekä Gotlands fornsal -maakuntamuseo.

Lähde retkelle tutustumaan Visbyn nähtävyyksiin ja historiaanvisby-gotlanti-006

Kauttamme voit matkavarauksen yhteydessä kätevästi ostaa lisämaksullisia retkiä, jotka tarjoavat oivan tavan tutustua Visbyn nähtävyyksiin ja kauniisiin maisemiin. ”Visbyn kaupunkikierros kävellen” on suomeksi opastettu n. 2 tunnin kävelykierros, jossa tutustutaan muun muassa Visbyn Vanhaankaupunkiin ja kasvitieteelliseen puutarhaan. ”Historian muovaama Gotlanti” on bussiretki, jonka aikana kuullaan Visbyn historiasta, elämästä saarella ja nautitaan upeista rannikkomaisemista.
visby-gotlanti-001Matkatessasi Visbyhyn heinäkuussa, pääset suoraan keskelle keskiaikaista Hansakaupungin markkinatunnelmaa; luvassa on musiikkia, teatteria, turnajaisia, myyntikojuja, hyvää ruokaa sekä iloista tunnelmaa. Raukit ja tippukiviluolat ovat yksi Gotlannin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Raukit ovat patsasmaisia kalkkikivimuodostelmia. Lummelundagrottanin tippukiviluolaan on mahdollista tutustua opastetuilla kierroksilla. Täältä löytyy mahdollisuus myös luolasukellukseen, jos uskallusta riittää!

Herkullinen Visby

Gotlanti on kulinaristien suosikkipaikkoja ja täällä voitkin maistella erikoisuuksia, kuten gotlantilaista viljeltyä tryffeliä ja villinä kasvavaa karhunlaukkaa. Saaren ilmasto ja maaperä ovat suotuisia paikallisten tuotteiden tuottamiseen, lähiruoan lisäksi saarella tuotetaan olutta ja viiniä. Muutamia herkkusuiden suosimia ruokailupaikkoja Visbyssä ovat Bakfickan, Munkkällaren, Bolaget ja Surfers. Kaupungista löytyy myös pizzerioita ja hampurilaispaikkoja sekä ruotsalaisia perinnemakuja, kuten myös viihtyisiä kahviloita suussasulavine herkkuineen.

Tutustu myös

Silja Europa tekee kesällä erikoislähtöjä viehättävään Visbyn kaupunkiin.

Lue lisää Visbyn risteilyistä