Rovaniemi

Rovaniemellä arktinen luonto yhdistyy elämään kaupungissa. Voit viettää lomasi museoissa ja kaupoissa, tai lähteä nauttimaan ympäröivästä luonnosta. Rovaniemen alueella voit nauttia pitkän talven hiihtoladuista tai syksyisen ruskan valloittavista vaellusreiteistä. Täytyy olla huikea paikka, kun joulupukkikin on valinnut sen kotikaupungikseen.

Rovaniemi on Lapin maakunnan pääkaupunki. Yliopistokaupunki sijaitsee aivan napapiirin tuntumassa tarjoten ainutlaatuisen sekoituksen kaupunkielämää ja Lapin luontoa. Rova -sana tarkoittaa metsäistä harjua, joka kuvaa kaupunkia ympäröivää luontoa hyvin. Rovaniemellä asustaa noin 65 000 kuntalaista.

Lapin sodassa Rovaniemestä tuhoutui yli 90%, näin ollen kaupungin rakennuskanta on suhteellisen uutta ja modernia. Keskustan nykyinen asemakaava on Alvar Aallon kynästä lähtöisin.

Rovaniemeltä on tullut monia tunnettuja suomalaisia, mutta ehdottomasti tunnetuin, myös kansainvälisesti on Rovaniemellä ympäri vuoden asusteleva joulupukki. Valkopartaa voi käydä tapaamassa Joulupukin pajalla vuoden jokaisena päivänä. Elämyspuisto SantaPark viihdyttää joulusta innostuneita matkustajia tarjoten vauhdikasta puuhaa ja vaikkapa piparin leivontaa. SantaParkin on auki vuodenajasta riippuen, joten tarkistathan aukioloajat elämyspuiston kotisivuilta.

Lisää Rovaniemestä

Liikkuminen

Rovaniemi on suosittu matkailukohde, sillä yhteydet sinne ovat hyvät. Kaupunkiin pääsee niin lentäen kuin junallakin. Kaupungissa matkaajan on helppo hypätä paikallisbussin eli Linkkarin kyytiin. Linkkarilta löytyy myös hyvä nettipalvelu, jossa voit helposti suunnitella haluamasi reitin ja saat hyvät reittiohjeet. Käy tutustumassa linkkarin nettipalveluun.

Ostokset

Rovaniemellä on runsaasti vaihtoehtoja ostoksille, pienemmistä butiikeista isoihin ostoskeskuksiin. Kaupungista löytää paljon arktisen desingin tuotteita, joissa yhdistyy lappilainen muotoilu ja käsityöperinne. Suosittuja tuliaisia ovat esimerkiksi lapin puukot ja marjaherkut. Rovaniemeltä löytyy myös Lapin panimo, jonka oluttuotteita voit käydä ihastelemassa ja ostamassa panimomyymälässä. Voit myös osallistua panimokierrokseen, joka kannattaa varata etukäteen Lapin panimon verkkosivuilta. Aivan ihastuttava Rovaniemen muisto on myös Taigakoru -kultasepänverstaan koru. Joulupukin pääpostin luona toimii kauppa, josta voit napata mukaan tonttu ja pukkiaiheisia kotiinviemisiä.

Ravintolat ja iltaelämä

Rovaniemen ravintolamaailma on monipuolinen. Monet ravintolat ovat keskustassa kävelyetäisyydellä toisistaan. Suurin osa Rovaniemen ravintoloista on keskittynyt aivan kaupungin keskustaan, Kemijoen länsipuolelle. Kevät, kesä- ja syysaikaan voit lähteä istumaan iltaa ravintola Valdemarin suositulle terassille tai kattoterassi Mökille.

Päiväretket

Rovaniemen ympäristössä on lukuisia päiväretkikohteita, joista nauttii koko perhe. Helpoiten pääset tutustumaan ympäristöön kun vuokraat auton päiväksi käyttöösi. Tunnin ajomatkan päässä Ranualla voit viettää päivän eläinpuistossa jossa voit ihastella mm. jääkarhujen villiä leikkiä. Ranualle pääset myös bussikuljetuksella Rovaniemeltä useamman kerran päivässä. Vaellusretkelle kaipaavalle löytyy tunnin ajomatkan päässä Pyhä-Luoston kansallispuisto. Kansallispuiston kahdella tunturilla Pyhällä ja Luostolla kohtaat vaellusretkillä upeita maisemia. Voit nauttia myös luontokeskus Naavan palveluista tai vierailla Lampivaaran ametistikaivoksella. Vajaan tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä sijaitsee Auttiköngäs. Auttikönkäällä kiertävä luontopolku vie yli yhden Suomen hienoimman putouksen, johdattaa pohjoisten aarniometsien rauhaan ja korkealle kalliolle näkötorniin, katsomaan kauas ikimetsien vihreyteen. Alue avaa myös puunuiton historiaa, voit vaikkapa tutustua vanhaan Uittopirttiin.

Miksi matkustaa Rovaniemelle?
Suomen Lapin suurin kaupunki
Lapin loma yhdistyy kaupunkilomaan
Joulupukin virallinen kotikaupunki
Hyvät kulkuyhteydet

Matkat

Rovaniemen lomamatka lentäen Helsingistä

Helsinki-Rovaniemi
Rovaniemi (valitsemasi määrä päiviä)
Rovaniemi-Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingistä Rovaniemelle ja majoituksen. Voit itse valita montako päivää vietät huikeissa tunturimaisemissa.


Rovaniemen lomamatka

Rovaniemi (valitsemasi määrä päiviä)
Majoitus Rovaniemellä


Joulun taikaa Rovaniemellä

Ajo Rovaniemelle omalla autolla tai junalla / bussilla
Rovaniemi, Santa Claus Holiday Village (haluamasi määrä päiviä)
Kotimatka omalla autolla tai junalla / bussilla
Lähde omatoimimatkalle Rovaniemelle Joulupukin pajakylän naapuriin. Varaa tästä matkallesi majoitus Santa Claus Holiday Villagesta, Joulupukin lomakylästä ja koe joulun taikaa Rovaniemellä! Majoituksen vähimmäiskesto 2 yötä aikavälillä 3.1.-31.3.2021.


Joulun taikaa Rovaniemellä, lentäen Helsingistä

Helsinki-Rovaniemi
Rovaniemi, Santa Claus Holiday Village (valitsemasi määrä päiviä)
Rovaniemi-Helsinki
Rovaniemellä pääset tervehtimään oikeaa Joulupukkia napapiirin Joulutalossa Joulupukin pajakylässä, pukki on tavattavissa vuoden jokaisena päivänä. Täältä löydät myös sekä monet aktiviteetit että luonnon rauhan. Varaa tästä lennot Helsingistä Rovaniemelle ja haluamasi määrän öitä Santa Claus Holiday Villgen huoneistosta Joulupukin naapurista. Majoituksen vähimmäiskesto 2 yötä aikavälillä 3.1.-31.3.2021. 


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Rovaniemen lomaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
maaliskuu
-8 °C
toukokuu
12 °C
syyskuu
8 °C
joulukuu
-14 °C