Ruokamatkailijan Riika


Riika on erinomainen kohde herkkusuiden lomia varten, mutta myös pääkaupungin ulkopuolelta löydätte suurenmoisia ravintoloita, jotka on sijoitettu historiallisiin kartanoihin ja muihin kauniisiin paikkoihin. Vanhan kaupungin kadut ovat täynnä toinen toistaan viihtyisämpiä ravintoloita, joista jokainen löytää varmasti omaan tyyliinsä mieluisan.

Riian vanhassa kaupungissa on paljon hintatasoltaan kohtuullisia ravintoloita. Osa ravintoloista on paikallisille suunnattuja lounasravintoloita, ja osa on enemmän turisteille suunnattuja.

Metsäsienet, monni, hirvenliharuuat, koivumehu, mansikat, kirsikat, hunaja, raparperiviini ja paikallisten mestareiden hauduttama olut – nämä ja monet muut asiat odottavat teitä Latviassa.

 

 


Riian top 10 ravintolat:


1. Vincents

Elizabetes iela 19, Rīga, LV-1010
http://www.restorans.lv

Ravintola ”Vincents”istä on tullut yksi herkkusuiden suosituimmista kohteista Pohjois-Euroopassa, ja sen hyvä maine on kiirinyt kauas Latvian rajojen ulkopuolelle.


2. COD Robata grill bar

Tērbatas iela 45, Rīga, LV-1011
http://www.cod.lv

COD on ensimmäinen “robata” grilliravintola Latviassa. Ravintolassa tarjoillaan aitoja japanilaisia ruokia, jotka ovat sekä tyylikkäitä että nykyaikaisia.

Valikoiman keskeinen osa – “robata” grilliruoka – ilmentää japanilaisen keittiön olemusta ja vie sinut upealle makumatkalle kaukoitään.


3. Bibliotēka N°1 Restorāns

Tērbatas iela 2, Rīga, LV-1050
http://www.restoransbiblioteka.lv

Ravintola BIBLIOTĒKA N°1 sijaitsee kauniissa Vērmanen puistossa Riian keskustassa. Keittiömestari Māris Jansons on luonut ainutlaatuisen nykyajan latvialaisen keittiön ”kirjaston”, johon on koottu vuodenajan laadukkaimmat ruoka-aineet yhdistettynä korkeatasoiseen nykyaikaiseen kokkaustaiteeseen ja kiireettömään vapaapäivien tunnelmaan.


4. Entresol

Elizabetes iela 22, Rīga, LV-1050
http://www.entresol.lv

Klassisen valikoiman lisäksi Entresol ravintolassa on 11 ”knapas” ruokaa – laaja valikoima pieniä annoksia, jotka ovat joko lämpimiä tai viileitä, mietoja tai tulisia. Näin jo ensimmäisen vierailun aikana voit nauttia makujen monipuolisuudesta.

Entresolissa vallitsee ravintolakulttuurin kehdon, ranskalaisen keittiön tunnelma, joka antaa sille viihtyisän ja rennon ilmapiirin.


5. Muusu

Skārņu iela 6, Rīga, LV-1050
http://www.muusu.lv

Muusun ruokalistan pohjana ovat Euroopan klassikot, joissa on jätetty tilaa näyttäville tulkinnoille, vuodenaikojen painotuksille, ja kunnioitukselle paikallisia aineksia kohtaan.


6. Riviera

Dzirnavu iela 31, Rīga, LV-1010
http://rivierarestorans.lv

Ravintola Rivieran ruokalistalla on yhdistetty Italian, Espanjan, Ranskan ja Kreikan ruokakulttuurin makuja, joita täydentää juuri niitä varten muodostettu Välimeren maissa arvostetuimpien viinien valikoima.


7. KOYA

Andrejostas iela 4, Rīga, LV-1045
http://www.koyarestaurant.com

Ravintola KOYA (käännettynä japanin kielestä – puutarhateltta) on toteutettu yhteen entiseen Riian sataman rakennukseen Andrejsalan kaupunginosassa aivan Väinäjoen rannalla.


8. EQUUS

Jēkaba iela 24, Rīga, LV-1050
http://www.equus.lv

EQUUS ravintolassa tunnelman luo oma avokeittiö, jossa vieraat voivat seurata ruoan valmistumista ”Josper” grillissa. Ruokalistan valikoima perustuu klassisen latvialaisen ja skandinaavisen keittiön yhdistelmään. Ruokalistalla on myös väli- ja herkkupaloja ja suosittuja espanjalaisia tapaksia.


9. Ferma

Valkas iela 7, Rīga, LV-1010
http://www.fermarestorans.lv

Ferma ravintolassa voit nauttia paikallisia tuotteita – latvialaista naudanlihaa, luonnonvaraista peuranlihaa, Itämeren lohta, Latviassa kasvatettuja katkarapuja sekä latvialaisen keittiön perinneruokia.

Ravintola Ferma on kokki Māris Astičsin kauan odotettu projekti. Ravintola sijaitsee Riian hiljaisessa keskustassa, jossa aterian voi nauttia kiireettömästi, samalla ihaillen ”Viesturdārzs” puiston näkymiä.


10. 3 pavāru restorāns ”Tam labam būs augt”

Torņa iela 4, Rīga, LV-1050
http://www.3pavari.lv

3 pavāru restorāns ”Tam labam būs augt” (3 kokin ravintola ”Se hyvä tulee kasvamaan”) on avatun keittiön tyyppinen ravintola, johon ovat ihastuneet niin riikalaiset, kuin myös kaupungin vieraat. Keittiömestarikolmikkoa voi kuvailla värikkääksi nykypäivän kokkaustaiteen kimpuksi, joka ei yllätä pelkästään ruuan loistavalla maulla, vaan myös avoimella keveydellä, joilla nämä ruuat valmistuvat.


 

Tutustu Riikaan ja Riian matkoihin!

Latvian pääkaupunkia Riikaa kutsutaan Baltian Pariisiksi, eikä suotta! Keskustan kanavat, puistot, palatsit, jugend-kaupunginosa, kauppahallit ja keskiaikainen Vanhakaupunki viestittävät hansakaupungista, jonka iätöntä kauneutta on vuosisatojen ajan rakennettu. Riika on kaupunkina ainutlaatuinen.

Lue lisää

Sinua voisi kiinnostaa myös seuraavat:

Vietä kokonainen päivä omatoimisella kävelyreitillä herkutellen Riian ihanissa lounaspaikoissa, ravintoloissa ja kahviloissa. Jos et ehtinyt hotellin aamiaispöytään, niin ei hätää, löydät kyllä mieleisesi kahvilan päivän tärkeimmän aterian nauttimiseen tai viikonloppuna voit aloittaa päiväsi herkkuja notkuvalta brunssilta. Lounas ja illallinen eivät tietenkään saa unohtua nähtävyyksien koluamisen lomassa. Myös päivän kahvi- ja makean herkutteluhetki on hyvä suoda itselleen lomalla.

Lue lisää

Latviassa on on erittäin rikas ja monipuolinen olutkulttuuri ja Riika on mainio kohde oluenystävälle. Riiasta löytyy myös todellisia helmiä viinien arvostajille, kannattaa tutustua!

Lue lisää

Lähde kiertämään Riian Vanhankaupungin lukemattomia nähtävyyksiä omatoimiselle kävelykierrokselle. Matkan varrelle osuu muun muassa aikansa poikamiesboksi Mustapäiden talo, historiallinen Riian linna, toinen toistaan upeampia kirkkoja sekä ravintoloita ja kauppoja täynnä olevat Jaakobin kasarmit, joka toimi aikoinaan ruotsalaisten sotilaiden asuinsijana.

Lue lisää