Saariselkä

Perinteikäs Saariselkä kutsuu kohtaamaan liikunnan riemuja ja Lapin upeaa luontoa. Puhdas ympäristö ihastuttaa ja rauha valtaa matkaajan. Kauniit tunturimaisemat kutsuvat retkeilijää kaikkina vuodenaikoina.

Saariselkä on Inarin, Savukosken ja Sodankylän kunnissa sijaitseva tunturijono. Saariselän tunturikeskus sijaitsee 30 kilometriä Ivalosta etelään. Kylässä on hotelleja, ravintoloita ja kauppoja. Saariselkä on perinteinen hiihtokeskus. Laskettelurinteille on kylästä noin 1 km matka ja laajat hiihtoladut levittäytyvät joka suuntaan kyläkeskukselta. Asukkaita Saariselällä on suhteellisen vähän, mutta kyläkeskuksen ja sen ympäristön yli 13 000 petipaikkaa luovat alueelle hyvän palveluverkoston. Laaja alue kuitenkin mahdollistaa loman viettämisen rauhassa, poissa ihmisvilinöistä.

Lisää Saariselästä

Liikkuminen

Mikäli saavut Saariselälle lentäen, lähin lentokenttä sijaitsee Ivalossa, noin 30 kilometrin päässä Saariselältä. Kentän ja Saariselän kyläkeskuksen välillä liikennöi säännöllisesti bussi, jolla pääset näppärästi määränpäähäsi. Voit tarkistaa bussin aikataulut Matkahuollon sivuilta.
Mikäli haluat tutkia Saariselän ympäristöä laajemmin paras tapa siihen on vuokra-auto. Ivalon lentokentältä löytyy monia vuokra-autoyhtiöitä. Jos kuitenkin vietät ajan tutkien Saariselän keskustaa, pärjäät mainiosti oman kehon voimalla. Saariselän keskuksessa kaikki on kävelyetäisyydellä

Ostokset

Saariselän alueelta kannattaa ostaa matkamuistoksi paikallisia käsitöitä. Saamelainen käsityöperinne näkyy paikallisissa koruissa, asusteissa ja muissa käsityötuotteissa, joita voi ostaa pienistä putiikkeista ja matkamuistomyymälöistä. Kotiin viemisiksi kannattaa ostaa myös pohjoisen luonnon antimia. Suosittuja tuotteita ovat alueen marjoista ja villiyrteistä tehdyt mehut ja makeiset sekä poro- ja kalajalosteet.

Ravintolat ja iltaelämä

Saariselältä löytyy useita ravintoloita, on palkittua á la cartea, tuhtia pitsaa sudennälkään, rentoa hauskanpitoa ja maukasta välipalaa ulkoilijoille. Saariselällä ymmärretään, että lomalla pitää myös tankata hyvin. Iltaelämää kaipaaville löytyy varsinkin talvisesonkina pikkutunneille asti avoinna olevia yökerhoja ja pubeja.
Hiihtolatujen varsilla sijaitsee useita taukopaikkoja, kuuluisin lienee vuodesta 1984 asti monotansseja järjestänyt Laanihovi. Paikassa tanssitaan hiihtokauden aikana jokaisena iltapäivänä ja useimmat monot jaloissaan.

Päiväretket

Kesäisin Saariselkä tarjoaa vaeltajille hyvät, erämaiset puitteet pitkille ja lyhyille vaelluksille. Yksi Suomen suurimmista luonnonsuojelualueista ja suosituimmista retkeilykohteista, Urho Kekkosen kansallispuisto sijaitsee pääosin Saariselän tunturiylängöllä. Tunturien lakien avarat näköalat, helppokulkuiset vanhat aihkimänniköt ja solisevat purot sekä Suomen tihein autio- ja varaustupaverkosto takaavat elämykselliset vaellukset puiston alueella. Myös pyöräily ja suunnistus ovat suosittuja ja reittejä löytyy monen kuntoisille. Suunnistusradat ovat maisemallisesti hienoja ja suunnistaja pääsee samalla nauttimaan hienoista vaara- ja tunturimaisemista. Myös alueen retkitarjonta on laaja. Lähde eräretkelle Taimenjärvelle tai vaskaamaan kultaa aidossa ympäristössä Saariselän Laaniojalle, tee veneretki Lemmenjoelle ja vietä päivä Palton saamelaisperheen vieraana tai koe vauhdikas maastoratsastusretki metsäisessä vaaramaisemassa. Saariselkä tarjoaa näitä ja paljon muuta!

Miksi matkustaa Saariselälle?
Koe Lapin kahdeksan vuodenaikaa
Käy kokeilemassa kalaonneasi Taimenjärvellä
Maista pohjoislappilaisia makuja kuten Inarijärven siikaa tai poroa
Kiipeä 546 metriin kurottavan Kiilopään huipulle
Valmista porotilan emännän kanssa paikallista ruokaa
Nauti aurinkoisista keväthangista

Matkat

Saariselän lomamatka

Saariselkä (valitsemasi määrä päiviä)
Lähde omatoimimatkalle Saariselälle, ulkoilijan pohjoiseen unelmaan. Täältä on helppo lähteä vaeltamaan, maastopyöräilemaan, melomaan, hiihtämään ja laskettelemaan. Varaa tästä hotellimajoitus kauttamme.


Saariselän lomamatka lentäen Helsingistä

Helsinki-Ivalo
Saariselkä (valitsemasi määrä päiviä)
Ivalo-Helsinki
Lähde Suomen pohjoisimpaan ulkoilukeskukseen Urho Kekkosen kansallispuiston kainaloon. Matka sisältää lennot Helsingistä sekä valitsemasi määrän hotelliöitä Saariselällä aamiaisin.


Saariselän vaellusloma

Saariselkä (valitsemasi määrä päiviä)
Valitse majoituksesi valikoimastamme. Kaikki vaelluslomallemme valittavat hotellit sijaitsevat lähellä Saariselän portin vaellusreittejä.


Saariselän vaellusloma lentäen Helsingistä

Helsinki-Ivalo
Saariselkä (valitsemasi määrä päiviä)
Ivalo-Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingistä Ivaloon sekä valitsemasi määrän hotelliöitä Saariselällä aamiaisin. Matkat myynnissä vaellusajankohdissa kesäkuulta lokakuulle. Valittavanasi hotellit aivan Saariselän portin vaellusreittien lähtöpisteeltä.


Joulu Saariselällä, lentäen Helsingistä

Helsinki-Ivalo
Saariselkä
Ivalo-Helsinki
Matkaan sisältyy lennot Helsingistä Ivaloon ja majoitus Saariselällä hotelli Riekonlinnassa.


Joulu Saariselällä

Saariselkä
Saariselkä (3 yötä tai enemmän)
Kotiinpaluu


Lennot Helsinki-Ivalo-Helsinki

Helsinki-Ivalo
Ivalo-Helsinki
Mikäli majoituksesi on jo kunnossa voit varata kauttamme myös vain lennot Helsingistä Ivaloon ja takaisin Helsinkiin.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Saariselän lomaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
helmikuu
-16 °C
toukokuu
5 °C
syyskuu
7 °C
joulukuu
-15 °C

Videoita Saariselältä