Salzburg

Salzburg tunnetaan Mozartin syntymäkaupunkina ja se on tunnettu myös historiasta ja barokkiarkkitehtuuristaan. Salzburg sijaitsee upeissa alppimaisemissa Salzachjoen varrella. Kaupungissa on monipuolinen konserttitarjonta, tunnetuimpana Salzburgin musiikkijuhlat, jossa vierailee noin 270 000 vierasta vuosittain.

Salzburg on Itävallan neljänneksi suurin kaupunki sekä Salzburgin osavaltion pääkaupunki. Kaupungissa on noin 154 000 asukasta. Wieniin on matkaa noin 300 kilometriä ja Müncheniin noin 150 kilometriä.
Salzburg tunnetaan varsinkin Mozartin syntymäkaupunkina. Tunnettu elokuva Sound of Music on kuvattu kaupungissa sekä sen lähialueilla. Kaupungissa järjestetään paljon konsertteja, muun muassa Mozartin ja Straussin konsertteja, sekä lisäksi vuosittaisia musiikkifestivaaleja. Valtaosa turisteista saapuu Salzburgiin kesäaikaan, jolloin alue tarjoaa upeat puitteet patikoinnille. Talvisin alueelta löytyy useita korkeatasoisia hiihtokeskuksia.

Lisää Salzburgista

Liikkuminen

Salzburgin keskustassa kaikki on kävelyetäisyydellä. Vanha kaupunki on tiivis kokonaisuus, joka kätkee sisäänsä suuren joukon kauniita rakennuksia, ostosmahdollisuuksia ja museoita. Myös uuden keskustan palvelut ovat helposti saavutettavissa kävellen. Tarvitset autoa vain jos matkustat keskustan ulkopuolelle. Mikäli saavut Salzburgiin lentäen, voit taittaa 5 kilometrin matkan lentokentältä keskustaan bussilla tai taksilla.

Ostokset

Suosittuja tuliaisostoksia ovat Mozartiin liittyvät tuotteet, etenkin suklaat ja Mozartinkuulat. Salzburgin suolaa (Salzburg = suolalinnoitus) ostetaan moniin eri tarkoituksiiin mm. ihoa puhdistavaa suolaa sekä kylpysuolaa. Itävaltalainen viini on suosittua ja edullista. Vanhankaupungin alueen Getreidegasselta sekä sen sivukaduilta löytyy runsaasti hienoja putiikkeja, vaate-, asuste-, kenkä- ja koruliikkeitä.

Ravintolat ja iltaelämä

Parhaat ravintolat ja illanviettopaikat keskittyvät vanhankaupungin, Altstadtin, sekä keskustan uudemman puolelle, Neustadtiin alueille. Ravintolatarjontaa löytyy keski-eurooppalaisesta aina aasialaiseen saakka, sekä toki myös paikallisia herkkuja. Itävallassa on erinomainen kahvilakulttuuri ja Salzburgin makeat leivonnaiset ovat kuin taideteoksia. Jo Mozartin suosima Café Tomaselli, maan vanhin kahvihuone, on oiva paikka paikka tutustua niihin. Suklaakaupungissa ei herkuista ole puutetta! Aterioiden hinnoissa on myös laaja kirjo. Halutessaan kaupungissa voi syödä edullisesti, tai panostaa kunnolla vaikkapa Michelin-luokan ravintolaan. Edullisemmat ruokapaikat löytyvät hieman sivummalta suosituimmista nähtävyyksistä ja ostosalueista.

Tapahtumat

Salzburgin päätapahtuma on keskiksesän Salzburg-festivaali. Festivaali tuo perinteisesti kaupungin täyteen turisteja ja tuolloin myös hintataso nousee. Kesäkaudella kaupungissa on festivaaleja ja ulkoilmatapahtumia. Talvikaudella syyskuusta kesän alkuun kaupungissa on runsaasti erilaisia korkeakulttuuriesityksiä kuten konsertteja, oopperaa ja balettia. Saksankielentaitoiset voivat nauttia myös erilaisista teatteriesityksistä. Monet konsertit voivat olla hinnakkaita, mutta edullisempia vaihtoehtoja voi kysyä esimerkiksi paikallisesta turisti-infosta (Mozartplatz 5).

Päiväretket

Vain noin reilun 30 km päässä Salzburgista Saksan puolelle sijaitsee Berchtesgaden, joka on yksi Saksan Alppien kauneimpia kohteita. Siellä sijaitsee myös Hilterin kesäpaikkana tunnettu Kotkanpesä. Paikalle pääsee oman auton lisäksi bussilla tai junalla. Kotkanpesän aukiolot, opstukset ja muut ajankohtaiset tiedot kannattaa arkistaa ennen retkeä kohteeseen.

Kaunis Unescon maailmanperintökohteenakin tunnettu Salzkammergut sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Salzburgista, paikalle pääsee myös bussilla jonka hinta on noin 14€ paikkeilla per henkilö.

Myös Turisti-infosta sekä hotellista kannattaa kysyä myös vinkkejä ja suosituksia päiväretkikohteista, varsinkin jos toivoo matkaan opastusta.

Matkat

Salzburgin kaupunkiloma

Helsinki-Salzburg
Salzburg (valitsemasi määrä päiviä)
Salzburg-Helsinki
Kaupunkilomalla lennät Helsingistä Salzburgiin ja valitset itse montako yötä perillä vietät. Lähdöt joka päivä!


Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
saksa
Valuutta
Päivälämpötilat
helmikuu
4 °C
huhtikuu
14 °C
heinäkuu
21 °C
lokakuu
13 °C