Parhaat vinkit hiihtoloman viettoon Virossa

Viro on erinomainen valinta hiihtolomakohteeksi. Talvinen Viro tarjoaa kauniiden maisemien lisäksi upeat puitteet aktiivisen ja sporttisen talviloman viettoon: hiihdä ja laskettele, kokeile lumilautailua, luistele meren jäällä tai astu lumikenkiin ja vaella upeassa talviasuisessa metsämaisemassa. Talvilajien lisäksi hiihtolomaan mahtuu nähtävyyksiä, hyvää ruokaa, vesiliukumäkiä ja porealtaita, trampoliinihyppelyä ja keilaamista taikka rentouttava kylpylähetki. Viro on lähellä ja sinne on helppo matkustaa. Matkaan voi helposti lähteä omalla autolla, jolloin maahan pääsee tutustumaan mukavasti omaan tahtiin. Virossa liikkuminen kohteesta toiseen on sujuvaa myös linja-autoilla ja junalla. Lisätietoa juna- ja linja-autoyhteyksistä ja hinnoista löydät Tallinnaa.com sivustolta.

Lue tästä parhaat vinkkimme mukavaan hiihtoloman viettoon Virossa ja aloita samalla perheenne hiihtoloman suunnittelu!

tallinna-viro-014

Tallinna

Talvinen Tallinna on viehättävä ja lämminhenkinen kaupunki, jossa hiihtolomaa voi viettää monin eri tavoin. Käy luistelemassa Uisuplatsilla ja nauti raikkaan ulkoilupäivän päätteeksi hyvästä ruoasta ja jälkiruuaksi ehkäpä rentouttavasta kylpylähetkestä. Hiihtolomaa voi viettää myös tutustumalla Tallinnan moniin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, museoihin ja näyttelyihin. Tutustu tästä vaikka Nõmmen lumipuistoon tai Harju-kadun luistelukenttään.

Pärnu

parnu-viro-018Pärnu tunnetaan erityisesti merellisestä tunnelmastaan, pitkistä valkoisista hiekkarannoistaan ja kylpylöistään ja pitkät kylpyläperinteet omaava Pärnu onkin yksi Viron suosituimpia kylpylä- ja kesälomanviettokohteita. Pärnussa on kuitenkin paljon nähtävää ja koettavaa myös talvella. Monelle hiihtoloma merkitsee sporttisia talvilajeja ja Pärnussa voi harrastaa monia lempilajejaan aina hiihtämisestä luisteluun sekä kokeilla vaikkapa koiravaljakkoajelua ja kelkkailua. Jõulumäen urheilukeskus tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi hiihtämiseen, vaellukseen ja kelkkailuun. Koiravaljakkoajelua upeilla Alaskan malamuuteilla ja huskyilla pääsee kokeilemaan osoitteessa Multimuudin Koiravaljakkoajelu, Võlli küla, Tori vald. Virolaista käsityötä voi ihastella Käsityöpaja Maarja Magdaleenan kiltatalossa, josta voi mukavasti hankkia myös persoonallisia tuliaisia kotiin vietäväksi.

Erityisesti lapsille ja miksei aikuisillekin mukavaa nähtävää on talvinen Alpakkafarmi suloisine alpakoineen, sekä Tervise Paradiisin vesipuisto, jossa erityisesti vesipedot viihtyvät koko päivän. Aikuisten rentoutumishetkeen Tervise Paradiis kylpylä & vesipuistossa on tarjolla muun muassa useita erityyppisiä saunoja ja kylpyjä, kuten japanilainen kylpy, aromisauna ja suolasauna.

Tartto & Otepää

tartto-viro-003Tartto tunnetaan Viron kulttuurin kehtona sekä vilkkaana yliopistokaupunkina. Tartto tarjoaa nähtävää ja koettavaa vierailleen ympäri vuoden ja on erinomainen kohde myös hiihtoloman viettoon. Talvista Tarttoa värittävät vilkas kulttuurielämä sekä monet tapahtumat ja aktiviteetit. Talvilajien ystäville Tarton Tähtveren virkistysalue tarjoaa monia talven riemuja aina hiihdosta, pulkkamäkeen ja luisteluun. Täällä hiihtäjää odottavat valaistut hiihtoladut ja luistelutaitojaan pääsee hiomaan suurella luistelukentällä upea amfiteatterimainen laulualava kulissinaan. Tarttoa ympäröivä luonto on elämys, joka kannattaa kokea. Tee patikkaretki, keitä nuotiokahvit ja nauti rauhasta, tai osallistu maastoratsastusretkelle ja tutustu Tarton luontoon hevosen selästä käsin. Tarton talvisesta makumaailmasta, kulttuuritarjonnasta, shoppailumahdollisuuksista ja aktiviteeteista voit lukea lisää Tekemistä Tartossa -sivuiltamme.

Otepää sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tartosta ja tunnetaan erityisesti monipuolisena hiihto- ja talvilomakohteena. Otepään hiihtokeskuksessa sinua odottavat niin hiihtoladut kuin laskettelurinteet ja luistinradat. Idyllinen Otepää tarjoaa myös monipuolisen valikoiman elegantteja Spa-hotelleja, ravintoloita ja kahviloita, jonne on mukava piipahtaa hiihdon, lumilautailun ja snowtubingin lomassa. Tutustu tästä myös Otepään kylpylämatkoihin.

Muita hiihto- ja laskettelukohteita Virossa

rakvere-viro-001Hieman erilainen hiihtoretki odottaa sinua talvisella Peipsi-järvellä ja Piirissaaressa. Hiihtoretkeläiset lähtevät matkaan Laaksaaren satamasta ja hiihtävät jäätä pitkin ja jään yli Piirissaareen. Hiihtoretkeen kuuluu muun muassa talvinen piknik, joka on jo elämys sinänsä. Saman reitin voi taittaa myös potkukelkalla. Hiihtoretken lähtöpiste sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Tarton keskustasta. Palermo on suosittu hiihtopaikka Rakveren kaupungissa, joka sijaitsee noin 100 kilometriä Tallinnasta. Rakveren Palermon kunto- ja hiihtoradat tarjoavat mahdollisuuden hiihtää useita eripituisia matkoja.

Laskettelijat puolestaan pääsevät hiomaan taitojaan Kiviõlin seikkailukeskukseen, joka on talvisin hyvin suosittu laskettelukeskus. Täältä löytyvät Viron pisimmät rinteet sekä lumilautapuisto. Kiviõlin talviurheilukeskus sijaitsee osoitteessa Mäepealse tee 1, Kiviõli, noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta.

Tutustu myös

Tallinnasta löytyy vaikka mitä hauskaa tekemistä ja näkemistä hiihtolomalaisille. Lue Tallinnan kohdetärppimme ja vietä riemukas hiihtoloma Tallinnassa!

Lue lisää

Tallinna tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa syksyllä ja talvella. Lue parhaat kohdevinkkimme Tallinnan syksyyn ja talveen ja varaa oma matkasi jo tänään.

Lue lisää