Tallinnan hiihtolomavinkit lapsiperheille

Tallinna on erinomainen valinta vierailukohteeksi myös talvella ja hiihtoloman aikaan. Tallinna on rento, vieraanvarainen ja lapsiystävällinen kaupunki, ja lapsille onkin luvassa monenlaista puuhaa ja aktiviteettia hiihtoloman viettoon. Tallinnassa on tarjolla runsain mitoin viihtyisiä ruokailupaikkoja, joissa pääsee nauttimaan Tallinnan talvisesta makumaailmasta ja useissa ravintoloissa lapsille on myös tarjolla oma menu. Hiihtolomapäivää Tallinnassa voi viettää vaikkapa luistellen keskellä upeaa Vanhaakaupunkia taikka lasketellen, lumilautaillen ja hiihtäen. Täydellistä aktiviteettia talvipäivään Tallinnassa tarjoavat myös monet nähtävyydet, museot, näyttelyt, seikkailupuistot ja kylpylät vesipuistoineen – Tallinnan loma lasten kanssa on ikimuistoinen seikkailu.

Lue alta parhaat Tallinna-vinkkimme hiihtolomalaisille ja tutustu myös Viron muihin hiihtolomakohteisiin.

Viro-Tallinna-talvi-001

1. Piruetteja, jääkiekkoa ja kuumaa kaakaota

Hiihtolomapäivää Tallinnassa voi viettää vaikkapa luistellen Uisuplatsilla, joka on suosittu luistinrata kaupungin sydämessä Harju-kadun varrella, historiallisen Nigulisten kirkon vieressä. Paikan päältä voi vuokrata luistimia ja pääsylippu luistinradalle maksaa muutaman euron. Perhelippu on lasten kanssa matkustaville useimmiten paras vaihtoehto, luistinradan perhelipun hintaan sisältyy myös luistinten vuokra. Uisuplats-luistelukenttä on avoinna joka päivä 10–22 ja alueella on myös idyllinen talvikahvila. Toinen paikka, jossa on mahdollisuus luistella, on Rocca al Maren jäähalli. Paikalta löytyy myös viihtyisä kahvila-ravintola, jonne on mukava poiketa luistelupäivän päätteeksi.

2. Ikimuistoisia hetkiä Tallinnan yllätallinna-viro-034

Teletorn eli Tallinnan TV-torni sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä keskustasta Tallinnan Kasvitieteellisen Puutarhan läheisyydessä. Huikeat 314 metriä korkea torni on Pohjois-Euroopan korkein rakennus ja tarjoaa paitsi huikean näköalan yli Tallinnan, myös erilaisia näyttelyitä ja aktiviteettejä koko perheelle. Tornin alakerroksessa on mahdollisuus tehdä ikioma uutislähetys ja kerrosta ylempänä voi käydä katsomassa infotauluista tietoa muun muassa tornin historiasta sekä lyhyen, hauskasti TV-tornista kertovan elokuvan. Tornin näköalatasanne sijaitsee 170 metrissä ja ylimmän kerroksen kahvila-ravintolassa voi nauttia ainutlaatuisesta näköalasta virvokkeiden ja herkkujen parissa. Liput TV-Torniin saat ostettua näppärästi matkavarauksesi yhteydessä.

3. Teatterin taikaa niin isoille kuin pienille

NUKU-nukkemuseossa esitellään teatterin historiaa tunnettujen, vuosien varrella suosituissa näytelmissä esiintyneiden hahmojen kera. Täällä pääset tutustumaan nukkeihin ympäri maailmaa – kauniita, hassuja ja pelottaviakin nukkeja – pupuja, kissoja, prinsessoja ja ritareita. Lisäksi täällä voi nähdä itse nukkemestarit työssään. Hauska idea on teettää omasta valokuvasta nukkehahmo, jonka voi vaikka lähettää kaverille. Lisäksi Nukkemuseon teatterissa esitetään lastennäytelmiä vironkielellä. Perhelippu NUKU-museoon maksaa 17,00 euroa. Estonia teatteriin puolestaan voi tutustua englanniksi järjestettävillä teatterikierroksilla aina lauantaisin 17.30.

4. Koko päivä seikkailua sisätiloissa

Jos lumi ei ole se oma juttu tai jos lunta ei ole, niin Tallinnan monipuoliset sisäseikkailupuistot ovat mitä mainioin tapa viettää mukavaa hiihtolomapäivää. Miltä kuulostaisi trampoliinihyppely tai vuorikiipeily? Sisäaktiviteettipuistoissa viihdytään pelaten ja kiipeillen, hypitään pallomereen ja ponkaistaan korkeuksiin trampoliinilla. Pienemmille lapsille Rocca al Mare -ostoskeskuksessa sijaitseva seikkailupuisto on ikimuistoinen kokemus ja vähän isommat lapset ja urheilumieliset isät ja äidit voivat kokeilla taitojaan seinä-/vuorikiipeilyssä Ronimiskeskus-aktiviteettikeskuksessa. Tutustu tästä Skypark-seikkailupuistoon ja seinäkiipeilykeskukseen.

5. Polskuttelua ja hurjia liukuja vesipedon hiihtolomaan

Viimsi-Atlantis-H2O-Aquapark-001Atlantis H2O Aquapark sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä keskustasta Tallin Vimsi SPA kylpylähotellin yhteydessä ja on oikea vesipedon unelma. Täältä löytyy kahdeksan liukumäkeä, joista pisin on yli 120 metriä, ja lisäksi voi polskutella esimerkiksi aalto- ja virtausaltaassa. Pienemmille lapsille on oma leikkialue lastenaltaineen. Lisäksi vesipuistossa on ravintola sekä kahvila, joista voi tankata energiaa polskuttelujen ja liukujen välissä. Vesipuiston yhteydessä toimii mielenkiintoinen interaktiivinen löytöretki- ja tiedekeskus, jossa kannattaa ehdottomasti poiketa. Päivälipun vesipuistoon voit ostaa kätevästi etukäteen matkavarauksesi yhteydessä.

6. Taistelu keilailun kuninkuudesta

Mitäpä jos hiihtoloman kunniaksi haastaisit perheenjäsenet keilailun tai biljardin maailmaan? Tallinnasta löytyy useita biljardi- ja bowlingsaleja, joissa voi hioa taitojaan tai haastaa siskon tai veljen otteluun paremmuudesta, leikkimielellä totta kai. Almarebowling toivottaa tervetulleeksi niin aloittelijat kuin konkaritkin viettämään hauskaa päivää keilailun parissa. Baribal puolestaan tarjoaa mukavia pelihetkiä biljardin parissa koko perheelle. Täällä voit biljardin lisäksi pelata muun muassa shuffleboardia ja erilaisia videopelejä sekä syödä lounasta tai illallista.

7. Laserpelistä energiaa hiihtolomaan

Laserpelit ovat huikean suosittuja ja sopivat erinomaisesti kruunaamaan hiihtolomaviikon Tallinnassa. Laserpelissä pelaajat varustetaan asianmukaisilla suojavarusteilla ja laseraseilla, ja tarkoituksena on eriteemaisilla pelialueilla/radoilla kerätä pisteitä ampumalla vastustajaa ja/tai heidän tukikohtaansa. Pelaaminen on hauskaa ja jännittävää, ja sopii lähes kaikenikäisille. Laserpelimaailmassa pääset suunnittelemaan strategisia siirtoja vihollisen nujertamiseksi tai voit muuten vain räiskiä menemään silkasta ilosta. Tutustu tästä Viron suurimpaan laserpelisaliin.

8. Virtuaaliseikkaile keksintöjen maailmassa

Miltä tuntuisi istua maailman ensimmäisen auton rattiin, kuljettaa höyryveturia, sukeltaa sukellusveneellä tai lentää kuumailmapallolla? – Lähde ottamaan selvää!
Tallinnan Noblessnerin vanhan sukellusvenetelakan alueella sijaitsee virtuaalitodellisuutta hyödyntävä Keksintötehdas PROTO, jossa kaiken ikäiset vieraat voivat testailla tekniikan ihmeitä. PROTO Keksintötehtaassa herää virtuaalitodellisuuden ja oikeiden tieteellisten kokeiden avulla henkiin todellinen keksintöjen laboratorio, jossa vieraat voivat yhdessä perheen ja ystävien kanssa kokeilla kiinnostavia tekniikan ihmeitä, tutustua keksintöjen hämmästyttävään maailmaan ja muuttua itse tiedemiehiksi.