Tallinna

Kaunis ja monipuolinen, lähimatkailuun oiva Tallinnan kaupunki on mielenkiintoinen ja uniikki yhdistelmä vanhaa ja uutta. Tutustu Tallinnan historialliseen muurien suojaamaan Vanhaankaupunkiin, moderniin uuteen keskustaan sekä kaupungin lukuisiin nähtävyyksiin ja ravintoloihin.

Tallinnan Vanhankaupungin miljöö on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Vanhan Tallinnan kadut ovat täynnä tunnelmallisia pieniä ravintoloita. Makuelämyksiä ja romantiikka löytää holvikellareista. Kesällä terassit levittäytyvät toreille ja lukuisille mukulakivikaduille.

Tallinnan uuden keskustan modernit lasi- ja tornitalot kohoavat Vanhankaupungin porttien edestä. Uudesta keskustasta löydät muoti- ja merkkiliikkeet, isot ostoskeskukset kuten Viru Keskuksen sekä kulttuurielämyksiä esimerkiksi Estonia-teatterin laadukkaasta valikoimasta.

Viron pääkaupunkiin Tallinnaan matkaa Helsingistä on nopeimmillaan vain kahden tunnin laivamatka. Kaupungissa järjestetään monia tapahtumia huippuartistien konserteista ja erilaisista festivaaleista urheilutapahtumiin. Mielenkiintoiset museot ja uudistetut trendikkäät lähiöt takaavat onnistuneen loman. Kauttamme voit varata haluamasi majoituksen laajasta hotellivalikoimasta sekä laiva-aikataulut oman suunnitelmasi mukaan.

Lisää Tallinnasta

Liikkuminen

Tallinnan keskustan alue on kompakti ja siellä on helppo liikkua kävellen. Tallinnassa on kuitenkin myös erinomaisen toimiva julkinen liikenne. Bussit ja raitiovaunut liikennöivät päivittäin aamusta iltaan. Matkalippu tulee näyttää leimauslaitteelle aina kun nousee sisään liikennevälineeseen. Kun poistut kyydistä, ei lippua tarvitse näyttää laitteelle uudelleen. Lue lisää Tallinnan julkisesta liikenteestä ja lippujen hinnoista.

Taksilla liikkuessa kannattaa olla tarkkana, sillä taksien hinnat voivat vaihdella suurestikin ja liikkeellä on valitettavan paljon epärehellisiä takseja. Ennen matkan alkua tutustu hinnastoon, joka on taksin oikean takaoven ikkunassa. Takseissa maksetaan käteisellä, mutta useissa takseissa voi maksaa myös pankkikortilla. Lue Visit Tallinn -sivuston vinkit taksilla matkustamiseen.

Vaivaton tapa liikkua Tallinnassa on Bolt-sovellus. Sovellukseen syötetään haluttu määränpää ja oma sijainti toimii lähtöpaikkana. Sovellus etsii lähimpänä olevat autot. Sovelluksesta voit valita auton mielesi mukaan ja samalla näet myös matkan hinnan etukäteen. Maksu menee sovellukseen ladatulta maksukortilta, mutta osa sovelluksista tarjoaa myös käteismaksumahdollisuuden.

Varsinkin kesäaikaan Tallinnassa on helppoa ja vaivatonta vuokrata polkupyörä ja tutustua sen avulla kaupunkiin ja sen lähialueiseen, tai lähteä ehkäpä joko hieman pidemmälle kaupungin ulkopuolelle. Polkupyörän vuokraus Tallinnassa onnistuu tästä linkistä.

Tuliaiset ja ostokset

Tallinna tarjoaa täydelliset puitteet viihtyisään shoppailulomaan. Tallinnasta löytyy niin pieniä paikallisia käsityö- ja designliikkeitä kuin isoja kauppakeskuksiakin. Hinnat eivät välttämättä ole kovinkaan paljon edullisemmat kuin Suomessa, mutta erilaista valikoimaa Tallinnasta kyllä löytyy. Tutustu paikallisten pienyrittäjien tuotteisiin ja virolaiseen designiin. Vaateostoksia tekevälle Tallinna tarjoaa monia kansainvälisiäkin vaateketjuja, joita ei Suomesta löydy. Lue parhaat shoppailuvinkkimme Tallinnaan!

Ravintolat

Tallinnan laaja ravintolavalikoima tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja. Oletpa sitten lähiruoan ystävä, kokeilunhaluinen tai vegaani, Tallinnasta löytyy sinulle sopiva ravintola. Tutustu ravintolavinkkeihimme!

Tapahtumat

Tallinnassa tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu esim. Tallinnan vanhankaupungin päiviin, joissa järjestetään ilmaisia konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä, markkinoita ja paljon muuta mielenkiintoista!

Päiväretket

Upeita kohteita löytyy myös Tallinnan ulkopuolelta. Hyppää bussin kyytiin tai vuokraa auto ja lähde seikkailulle lähikohteisiin. Luontoelämyksiä kaipaavalle suosittelemme päiväretkeä Keilan tai Jägalan vesiputouksille. Matkalla Keilaan voit pysähtyä ihailemaan merimaisemia Türisalun jyrkänteeltä. Matkaa Keilalta voit jatkaa myös Keila-Joen linnalle tai Paldinskin suljettuun kaupunkiin. Noin 40 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta löydät Lahemaan kansallispuiston, jonka upeissa suomaastoissa pääset vaellusretkille pitkospuita pitkin. Tallinnasta itään voit ajella Viimsin ulkoilma-alueelle, jossa kohtaat perinteistä virolaista rakennuskulttuuria. Tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta etelään sijaitsee Rummu Karjäärin ainutlaatuinen entinen louhosalue, joka varsinkin kesäaikaan on vesiurheilijoiden ja auringon palvojien suosiossa. Kartanomiljööseen kaipaavan kannattaa tehdä retki itään, jossa saman päiväretken aikana voi kohdata Vihulan, Sagandin ja Palmsen kunnostetut kartanot.

Miksi matkustaa Tallinnaan
Vanhankaupungin keskieurooppalainen tunnelma
Dynaaminen ja uudistuva kaupunki
Trendikkäät lähiöt kuten Kalamaja ja Telliskivi
Suomeen verrattuna hintataso on edullinen

Matkat

Tallinnan hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna (valitsemasi määrä öitä)
Tallinna-Helsinki
Valikoimassa Tallinnan keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksukseen – valitse hotelli joka sopii sinun lomaasi! Laivamatkat sisältyvät pakettiin ja voit valita itse omat aikataulusi sekä matkasi pituuden.


1 yö laivalla + Tallinnan hotellimatka

Helsinki - Tallinna
Tallinna (valitsemasi määrä öitä)
Tallinna-Helsinki
Ensimmäinen yö Silja Europa laivalla Helsingistä Tallinnaan, loput yöt voit valita vapaasti laajasta hotellivalikoimasta. Paluu valitsemallasi aikataululla.


Tallinnan kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna (valitsemasi määrä öitä)
Tallinna-Helsinki
Valikoimassa Tallinnan suosituimmat kylpylähotellit! Laivamatkat sisältyvät pakettiin ja voit valita itse omat aikataulusi sekä matkasi pituuden.


Viimsin kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Viimsi
Tallinn Viimsi Spa (valitsemasi määrä päiviä)
Viimsi-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Viimsin kylpylälomalle voi valita bussikuljetuksen Tallinnan satamasta kahdesti viikossa. Omalla autolla matkaan voi lähteä joka päivä.


Silja Europa risteily Tallinnaan

Helsinki-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Helsinki


Silja Europan risteily + pidempi aika Tallinnassa

Helsinki-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Helsinki
Kun haluat enemmän aikaa Tallinnaan, valitse tämä risteily! Ensimmäinen yö vietetään Silja Europalla, heti aamulla pääset Tallinnaan ja paluulaivan pääset valitsemaan oman aikataulusi mukaan. Aikaa Tallinnaan jää jopa 14 tuntia.


Joulumatka Tallinnaan

Helsinki–Tallinna
Tallinna (valitsemasi määrä öitä)
Tallinna–Helsinki
Lähde tunnelmalliseen Tallinnaan joulumatkalle. Voit valita yli 25 keskustahotellista omasi. Vietä rentouttava joululoma Tallinnassa!


Joutsenlampi-balettimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Joutsenlampi-baletti
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi Tšaikovskin taianomainen Joutsenlampi-baletti. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Joutsenlampi-balettiin.


Don Pasquale -oopperamatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Don Pasquale -ooppera
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi yksi suosituimmista koomisista oopperoista eli Don Pasquale. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Don Pasquale -oopperaan.


La Traviata -oopperamatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
La Traviata -ooppera
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi Giuseppe Verdin suosituin ooppera La Traviata. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun La Traviata -oopperaan.


La Traviata -oopperamatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
La Traviata -ooppera
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi yksi maailman rakastetuimmista oopperoista, Giuseppe Verdin La Traviata -ooppera. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun La Traviata -oopperaan.


Romeo ja Julia -oopperamatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Romeo ja Julia -ooppera
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi nykyaikaisen Pariisin yhteiskuntaan sijoitettu Romeo ja Julia -ooppera. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Romeo ja Julia -oopperaan.


Romeo ja Julia -oopperamatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
Romeo ja Julia -ooppera
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi William Shakespearen alkuperäisestä tarinasta poikkeava, nykyaikaan sijoitettu Romeo ja Julia -ooppera. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Romeo ja Julia -oopperaan.


Viulunsoittaja katolla -musikaalimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Viulunsoittaja katolla -musikaali
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi kaunis ja koskettava Viulunsoittaja katolla -musikaali. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Viulunsoittaja katolla -musikaaliin.


Viulunsoittaja katolla -musikaalimatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
Viulunsoittaja katolla -musikaali
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi rakastettu Viulunsoittaja katolla -musikaali. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Viulunsoittaja katolla -musikaaliin.


Iloinen leski -operettimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Iloinen leski -operetti
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi Franz Lehárin iloisesti kupliva Iloinen leski -operetti. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Iloinen leski -operettiin.


Iloinen leski -operettimatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
Iloinen leski -operetti
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi tarttuvia melodioita ja can-cania pursuava Iloinen leski -operetti. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Iloinen leski -operettiin.


Luxemburgin kreivi -operettimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Luxemburgin kreivi -operetti
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi operettilavojen kestosuosikki Luxemburgin kreivi. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Luxemburgin kreivi -operettiin.


Luxemburgin kreivi -operettimatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
Luxemburgin kreivi -operetti
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi Franz Leharin säveltämä suosittu Luxemburgin kreivi -operetti. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Luxemburgin kreivi -operettiin.


Don Pasquale -oopperamatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
Don Pasquale -ooppera
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi mukaansa tempaava ja helposti nautittava Don Pasquale -ooppera. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Don Pasquale -oopperaan.


Figaron häät -oopperamatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
Figaron häät -ooppera
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi hauska ja ajaton Mozartin säveltämä Figaron häät -ooppera. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Figaron häät -oopperaan.


Figaron häät -oopperamatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Figaron häät -ooppera
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi  Mozartin musiikkiin nojautuva Figaron häät -ooppera. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Figaron häät -oopperaan.


My Fair Lady -musikaalimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
My Fair Lady -musikaali
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi yksi maailman suosituimmista musikaaleista My Fair Lady. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun My Fair Lady -musikaaliin.


My Fair Lady -musikaalimatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
My Fair Lady -musikaali
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi upeaa ja mukaansatempaavaa musiikkia tulvillaan oleva My Fair Lady -musikaali. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun My Fair Lady -musikaaliin.


Trubaduuri-oopperamatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Trubaduuri-ooppera
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi  Giuseppe Verdin dramaattinen Trubaduuri-ooppera. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Trubaduuri-oopperaan.


Joulumatka Kalev Spahan

Helsinki–Tallinna
Tallinna, Kalev Spa (valitsemasi määrä öitä)
Tallinna–Helsinki


Trubaduuri-oopperamatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
Trubaduuri-ooppera
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi Giuseppe Verdin vaikuttava Trubaduuri-ooppera. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Trubaduuri-oopperaan.


Joutsenlampi-balettimatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
Joutsenlampi-baletti
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi Tšaikovskin Joutsenlampi-baletti. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Joutsenlampi-balettiin.


Liisa Ihmemaassa -balettimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Liisa ihmemaassa -baletti
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi Lewis Carrollin rakastettuun tarinaan perustuva Liisa ihmemaassa -baletti. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Liisa ihmemaassa -balettiin.


Liisa Ihmemaassa -balettimatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
Liisa ihmemaassa -baletti
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi kaikenikäiset katsojat lumoava Liisa ihmemaassa -baletti. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Liisa ihmemaassa -balettiin.


Tchaikovskyn mestariteoksia -balettimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Tchaikovskyn mestariteoksia -baletti
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi Tchaikovskyn mestariteoksia -baletti. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun balettiin.


Tchaikovskyn mestariteoksia -balettimatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
Tchaikovskyn mestariteoksia -baletti
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi Tchaikovskyn mestariteoksia -balettiesitys. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun balettiin.


Anna Karenina -balettimatka Tallinnaan, 1 yö

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Anna Karenina -baletti
Tallinna-Helsinki
Ota lyhyt irtiotto Tallinnan kulttuurin pariin ja yhdistä matkaasi Leo Tolstoin klassikokirjaan perustuva riipaiseva Anna Karenina -baletti. Valittavissa keskustahotellit. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Anna Karenina -balettiin.


Anna Karenina -balettimatka Tallinnaan, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna (2 yötä)
Anna Karenina -baletti
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Tallinnan matkaasi Leo Tolstoin klassikokirjaan perustuva Anna Karenina -baletti. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää meno-paluu laivamatkan, hotellimajoituksen aamiaisella sekä lipun Anna Karenina -balettiin.


Päiväristeily Tallinnaan Victorialla

Helsinki-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Helsinki


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Tallinnan matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Tallinnasta

Matka kokonaisuutena hyvä: hotellista keskustassa helppo lähteä omille retkille uusiin paikkoihin kaupungissa. Hotelli miellyttävä, hyvä valinta. Matkan ajankohta hyvä: puistot,…
Ella
Ystävän kanssa · lokakuu 2019
Tallinna on hieno kulttuurikaupunki
Antti
Varttuneempi pariskunta · syyskuu 2019
Laiva oli aikataulussa, saimme heti saavuttuamme hotellihuoneen, josta hyvät näkymät kauas. Tallinnan kaupunki on ihana.
Heidi
Ystävän kanssa · heinäkuu 2019
Parasta oli Tallinna kokonaisuudessaan. Sinne oli rakennettu paljon uutta ja rantaa pitkin kävellessä Kalasatamasta eteenpäin oli kiva katsella. Rotermannin alue…
Irma
Eläkeläinen ystävän kanssa · kesäkuu 2019

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
viro
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-2 °C
huhtikuu
9 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
9 °C

Lue lisää