Lisämaksulliset retket

Vanhankaupungin kiertokävely

Hinta: 10€ / aikuinen, ilmainen 0-12 vuotiaille aikuisen seurassa
Opastettu retki

Osallistu mielenkiintoiselle Tallinnan Vanhankaupungin kävelykierrokselle oppaamme kanssa. Kierroksella tutustutaan Vanhaankaupunkiin pintaa syvemmältä.

Tiesitkö että:
 • Historiallisen raatihuoneen tornissa tuuliviirinä kaupunkia vartioiva Vana Toomas on ollut ammatissaan jo lähes 500 vuoden ajan ja hänestä on tullut Tallinnan rakastettu tunnuskuva.
 • Tallinnan Raatiapteekki, jossa nykyään toimii apteekin lisäksi museo, on toiminut samassa talossa peräti 600 vuotta.
 • Parin askelen päästä Raatiapteekista löytyy legendaarinen Maiasmokk – kahvila, jossa herkkujen nauttimisen lisäksi voi tutustua marsipaanin valmistuksen historiaan. Paikalla on myös taiteilija, joka maalaa marsipaaniin kuvioita asiakkaan toivomusten mukaisesti.
 • 1500 – luvun loppupuolella Tallinna oli Itämeren alueen vankimmin suojeltuja kauppakaupunkeja, jota ympäröi 2,35 km pituinen muuri ja 46 tornia. Muurista on säilynyt jopa 1,85 km ja 28 tornia.  Monien tornien sisätiloihin voi halutessa päästä tutustumaan.
 • Kauppiaiden ja käsityöläisten kaupunkina tunnettu Tallinna ja kautta aikojen maan hallitsijoiden keskuksena toiminut Toompean yläkaupunki olivat vuoteen 1889 asti kaksi erillistä hallintoaluetta, joita erottaa jykevä suojamuuri.
 • Toompean yläkaupungin muurin koristeena voi nähdä virolaisen suositun grafittitaiteilijan Edward von Lõnguksen tekemän ryhmäkuvan nykyisen hallituksen kokoonpanosta.
Jos haluat kuulla lisää mielenkiintoisia faktoja Tallinnan historiallisesta kaupungista, niin tulethan mukaan Vanhankaupungin kävelykierrokselle! Kiertokävely järjestetään lauantaisin 5.5.-25.8.2018 klo 10 alkaen (lähtö Raatihuoneentorilta Raadin kellon alta). Kesto: noin 1 tunti 30 min.

Järjestämme Vanhankaupungin kiertokävelyitä myös pienille ryhmille pyynnöstä.

Hinta: 2-9 hlöä 79€ ja 10-20 hlöä 120€. Varaukset vähintään 7 vrk ennen matkaa.

Viimsi SPA:n 18+ spa- ja saunakeskus

Hinta: 24 € / henkilö / 3 tuntia
Omatoimikokemus
9 kilometriä Tallinan keskustasta, Tallinn Viimsi SPAn uusin osa on spa- ja saunakeskus SPA18+. Täällä voit viihtyä rauhassa ja hiljaisuudessa, koska SPA18+ on tarkoitettu ainoastaan aikuisille.

Tätä kaikkea SPA18+ tarjoaa sinulle:

 • 3 tuntia taivaallista nautintoa vesi- ja saunaparatiisissa
 • Rentoutumishuone virkistävine juomineen ja hedelmineen
 • Kylpytakin ja pyyhkeen käyttö
 • 6 sisustukseltaan ja tunnelmaltaan ylellistä löyly- ja höyrysaunaa
 • Täydellistä rentoutumista tukeva äänimaailma
 • Turkkilainen hamam-sauna
 • Japanilainen onsen-kuumavesiallas
 • Saarenmaalainen mutasauna
 • Osallistuminen erilaisiin saunarituaaleihin
 • Kahvila ja allasbaari
 • Tupakoiville vieraille viihtyisä tupakkahuone
 • Mahdollisuus tilata hemmottelevia Repêchage kylpylärituaaleja ja vartalohoitoja, Thai-hierontoja ja Garra Ruffa kokovartalokalahoitoa.
Psst. Jos olet lasten kanssa liikkeellä Viimsi Spa tarjoaa maksutonta lastenhoitoa lasten leikkikeskuksessa (klo 21:00-n asti) SPA18+ asiakkaiden lapsille 3. ikävuodesta alkaen.

Aukioloajat

Maanantai 15:00 – 22:30 Tiistai-Perjantai 12:00 – 22:30 Lauantai-Sunnuntai* 11:00 – 22:30 *valtakunnallisina juhlapäivinä

Viimsi SPA:n Day Spa - Naistenpäivä

Hinta: Maanantai – Torstai 53 €/henkilö (min. 5 henkilöä) Perjantai – Sunnuntai 63 €/henkilö (min. 5 henkilöä) Pyhäpäivinä voimassa viikonloppuhinnat
Omatoimikokemus
Tallinn Viimsi SPAn spa- ja saunakeskus SPA18+ -osastolla voit viihtyä rauhassa ja hiljaisuudessa, koska SPA18+ on tarkoitettu ainoastaan aikuisille. Naistenpäivä-paketti sisältää lisäksi mm. hemmotteluhoidon ja kuplivan tervetulojuoman. Tämä on kaveriporukoiden ykkösvalinta yhdessäoloon ja rentoutumiseen!

Day Spa - Naistenpäivä -paketti sisältää:

 • 4 tunnin vierailu ylellisessä SPA18+ saunakeskuksessa
 • Yhteinen turkkilaisen Hamamin saippuavaahtorituaali tai sheavoirituaali 30 min.
 • Kauneusnaamio (Matchafina, Chocofina, Berryfina tai Pumpkinfina)
 • Kupliva kirsikkatervetuliaisjuoma
 • Rentoutusalue ja valikoima virkistäviä juomia ja hedelmiä
 • Kylpytakin ja pyyhkeen käyttö
 • Vierailu Viimsi SPA:n perhesaunakeskuksessa (7 saunaa, uima-allas, urheilu-uimahalli)
 • Ilmainen pysäköinti

Aukioloajat

Maanantai 15:00 – 22:30 Tiistai-Perjantai 12:00 – 22:30 Lauantai-Sunnuntai* 11:00 – 22:30 *valtakunnallisina juhlapäivinä

Teletornin sisäänpääsy

Hinta: 15 € / aikuinen
Omatoimikokemus
Tallinnan TV-Torni on rakennettu vuonna 1980 Olumpialaisten purjehduskisoja varten ja se on 314 metriä korkea. Teletorni on yksi Viron suosituimmista nähtävyyksistä. Koe Tallinnan Eiffel-torni! TV-Tornista avautuu huikeat näkymät Tallinnan ylle, ja näköalojen lisäksi Teletornista löytyy tekemistä sekä lapsille että vähän vanhemmillekin vierailijoille. Voit esimerkiksi tehdä oman TV-lähetyksen ja jakaa sen ystävillesi sosiaalisen median välityksellä! TV-Tornissa voit lisämaksusta kokeilla myös mm. reunakävelyä 170 metrin korkeudessa, valjailla turvattuna tietenkin. TV-Torni sijaitsee noin 9 kilometriä Tallinnan keskustasta Piritan suuntaan, osoitteessa Kloostrimetsa tee 58 A, 11913 Tallinna. Paikanpäälle pääset kätevästi bussilla tai taksilla, esim. Viru Keskuksen linja-autoasemalta bussilla nro 34a. Vaihtuvat näyttelyt tarjoavat mielenkiintoista tietoa. Lipun voi käyttää valitsemanaan päivänä matkan aikana tornin aukioloaikoina. Ravintolan sisäänpääsy iltaisin 19.00-23.00, 3 €/hlö. Huom. Lasten sisäänpääsy teletorniin vain aikuisen seurassa!

Merimuseon sisäänpääsy

Hinta: 15 € /aikuinen, 8 € /9-17 v., ilmaiseksi 0-8 v., 30 eur /perhelippu (2 aikuista ja max. 4 lasta 0-17v.)
Omatoimikokemus
Oletko jo käynyt Viron suosituimmassa museossa, Merimuseossa? Vuonna 2012 avattu Lentosataman Merimuseo esittelee Viron merenkulun ja merisodankäynnin historiaa koko perheelle sopivalla, erittäin kiehtovalla tavalla. Ei ole suotta koko perheen suosittu kohde! Tallinnan sataman vanhat vesitasohallit on remontoitu ja uudistettu interaktiiviseksi koko perheen näyttelyksi – kuuluisaksi Merimuseoksi. Voit tutustua 1930-luvun tyyliseen oikeaan sukellusvene Lembitiin (siinä voit käydä myös sisällä) ja vesitaso Short 184 nähdään luonnollisessa koossaan. Koe maailmanympärysmatka Keltaisessa sukellusveneessä, katsele akvaarion mereneläviä, kokeile lentosimulaattoria ja väistä miinat kun kauko-ohjaat pienoislaivaa altaassa! Hinta sisältää: – sisäänpääsyn Merimuseoon – sisäänpääsyn vaihtuvaan näyttelyyn – tutustumisen Suur Tõll -jäänmurtajaan ja muihin museoaluksiin Katso Merimuseon aukioloajat museon kotisivuilta. Vaihtuvat näyttelyt 2020 1944 – SUURI PAKO, 22.08.2019-30.06.2020 Lentosataman audiovisuaalinen näyttely “1944 – SUURI PAKO” silloisista kohtalonhetkistä kysyy: lähteäkö vaiko jäädä? Ja jos päätetään lähteä, niin mihin ja kuinka pitkäksi aikaa? Kuinka vaikeaa on jättää taakseen läheiset ja kotimaa? Miten Viron käy? Näyttely kertoo seitsemän pakotarinaa, jotka kuljettivat virolaiset Ruotsiin, Suomeen ja Saksaan. Suurin osa pakolaisia oli lähtöisin Viron rannikkoseuduilta, saarilta ja suuremmista kaupungeista. Matkaan lähdettiin auton tai hevosvankkureiden kyydissä, polkupyörällä tai jopa kävellen. Meri ylitetiin pienellä kalastusveneellä tai isommalla aluksella. Mantereella pommiteltiin junia ja autoletkoja, merireitit oli miinoitettu. Saksaan ja saksalaisten miehittämille alueilla saapui perille 42 000 ja Ruotsiin noin 27 000 Viron asukasta. Lentosataman kiinteässä näyttelyssä on esillä kaksi pakolaisten käyttämää venettä. Toisella niistä pakenivat Jumindan niemimaalta lähteneet nuorimiehet Toisen maailmansodan alkaessa Suomeen ja sieltä vuoden kuluttua perheittensä kanssa Ruotsiin. Toisella veneellä pakenivat Ruotsiin Saarenmaan rannikkokylän miehet, joista yhden onnistui hakea isommalla veneellä myös perheensä luoksensa Ruotsiin. Tilapäinen näyttely ”1944 – SUURI PAKO” Lentosataman pienessä näyttelysalissa tarjoaa erilaisen ympäristön ja koskettavia tarinoita. Vieras voi täällä tutustua paenneiden virolaisten tarinoihin, tosin vain muutamaan monista, mutta jokainen niistä on ainutlaatuinen. AIKAMATKA SATAMISSA, 07.03.-30.08.2020 Merenkulku ja satamat ovat ajan myötä muuttuneet. Mitä ikinä tapahtuukin, satama pysyy edelleen paikkana, jonne suunnataan ja jonne odotetaan saapuvan. Tässä näyttelyssä matkustetaan äänien ja kuvien kannattelemina Viron satamien yli ja kerromme niiden historiasta ja nykyhetkistä.
Mitään erillisiä pääsylippuja ei lähetetä. Sisäänpääsyn yhteydessä on mainittava että on Ikaalisten Matkatoimiston asiakas ja näytettävä matkaohjelma. HUOM! Tarkistathan aukioloajat aina Merimuseon sivuilta.

Tallinnan eläintarha -liput

Hinta: 8 € / aikuinen, 5 € / 7-17 -vuotias, alle 7 -vuotias ilmainen. Perhelippu (2 aikuista + 3 lasta 0-17v.) 20 €
Omatoimikokemus
Kokoelmassa on yli 10 000 eläintä yli 500 eri lajista, mukaanlukien selkärangattomat. Eläintarhassa asustelee afrikannorsuja, amurintiikereitä, jääkarhuja, suippohuulisarvikuonoja ja paljon muita. Täältä löydät myös yhden maailman parhaimman kokoelman vuorikauriita ja villilampaita, lisäksi monipuolisesti eri kotka-, pöllö- ja haukkalajeja. Eläintarhan lähes 89 hehtaarin alalla löydät luonnollista metsää ja mielenkiintoisia puutarhoja – varaa vierailuasi varten reilusti aikaa. Tutustu pohjoisen jännittävimpaan eläinkokoelmaan! Kokoelmassa on yli 10 000 eläintä yli 500 eri lajista, mukaanlukien selkärangattomat. Eläintarhassa asustelee afrikannorsuja, amurintiikereitä, jääkarhuja, suippohuulisarvikuonoja ja paljon muita. Täältä löydät myös yhden maailman parhaimman kokoelman vuorikauriita ja villilampaita, lisäksi monipuolisesti eri kotka-, pöllö- ja haukkalajeja. Eläintarhan lähes 89 hehtaarin alalla löydät luonnollista metsää ja mielenkiintoisia puutarhoja – varaa vierailuasi varten reilusti aikaa. Eläintarha on avoinna; – Huhtikuu kassa klo 9.-17, sisätilat avoinna klo 10.-18. – Toukokuu-elokuu kassa klo 9.-18, sisätilat avoinna klo 10-19. – Syyskuu-lokakuu kassa klo 9.-17, sisätilat avoinna klo 10.-18. Eläintarhan ulkotilat ovat avoinna 2 tuntia kassan sulkemisen jälkeen. Sisätilat ovat maanantaisin suljettu.

Ikaalisten Matkatoimiston kautta voit ostaa kätevästi liput etukäteen Eläintarhaan. Liput myynnissä joka päivälle 1.4.-31.10.

HUOM! Matkainfo toimii lippuna Eläintarhaan. Laskun yhteydessä saamallasi matkainfolla saat liput Eläintarhan lipunmyyntitiskiltä.

Aamiainen Hestia Hotel Europassa (laiva-aamiaisen sijaan)

Hinta: 14 € / aikuinen
Omatoimikokemus
Aamiainen Hestia Hotel Europassa. ma-pe klo 6.30-10.00 la-su klo 6.30-11.00 (ajalla 8.1.-30.4.2019 la-su klo 7.30-11.00). Hestia Hotel Europa sijaitsee satamassa osoitteessa: Paadi 5, 10151 Tallinn.

Rammstein Tallinnassa 21.7.2020

Omatoimikokemus
Legendaarinen Rammstein saapuu keikalle Tallinnan Laululavalle tiistaina 21.7.2020. Varaa oma matkasi sekä keikkaliput kätevästi tältä sivulta.Bändi yhdistelee perinteistä raskasta metallia elektronisen musiikin aineksiin. Yhtye on tunnettu mahtipontisesta lavaesiintymisestään, jossa käytetään paljon pyrotekniikka. Luvassa on siis jälleen mahtava lavaspektaakkeli!

Rammsteinin spektaakkelimainen live-koneisto nähdään

Tallinnan Laululavalla 21. heinäkuuta 2020


Alustavien tietojen mukaan Laululavan portit aukeavat klo 17:00 ja ohjelma alkaa klo 19:30. Tuoreimmat tiedot voi tarkistaa tapahtuman Facebook-sivuilta.
Keikka on loppuunmyyty.

Patarein vankilan sisäänpääsy ja opastus

Hinta: 14 € / henkilö
Opastettu retki
Pitkään suljettuna olleessa Patarein vankilassa avautui Kommunismi ja terrori -näyttely. Näyttelyssä voi tutustua Patarein historiaan ja kommunismin uhrien kohtaloon sekä Virossa että muualla maailmassa. Näyttelyvieraat pääsevät kävelemään entisissä vankilaselleissä, karssereissa, käytävillä. Yksi kammottavimmista paikoista on entisellään säilytetty teloitushuone, jossa viimeinen teloitus oli vasta 1991. 1200 m2 näyttely on ensimmäinen osa Patarein vankilan tiloihin suunnitellusta kansainvälisestä kommunistisen terrorivallan seurauksille keskittyvästä museosta sekä tiedekeskuksesta. Kävijä voi samaistua vankilan oloihin sekä saada pienen ymmärryksen siitä, minkälaista elämä muurien sisällä on ollut. Aihe on raskas ja näyttely surullinen, mutta suosittelemme ehdottomasti sen kokemista. Järjestämme Patarein vankilaan 2 opastettua kierrosta suomenkielisen oppaan johdolla pe 12.7. ja ke 24.7. klo 13.30-14.30. Hinta sisältää: – sisäänpääsyn Patarein vankilaan – sisäänpääsyn näyttelyyn – suomenkielisen opastuksen vankilassa (1 tunti). Aukioloajat: Kesäkuu-elokuu: joka päivä klo 10.00-18.00. Pääsylippuna toimii voucher, jonka lähetämme teille ennen matkaa. Varaukset etukäteen toimistoistamme.

Patarein vankilan sisäänpääsy

Hinta: 6 € / henkilö
Omatoimikokemus
Pitkään suljettuna olleessa Patarein vankilassa avautui Kommunismi ja terrori -näyttely. Näyttelyssä voi tutustua Patarein historiaan ja kommunismin uhrien kohtaloon sekä Virossa että muualla maailmassa. Näyttelyvieraat pääsevät kävelemään entisissä vankilaselleissä, karssereissa, käytävillä. Yksi kammottavimmista paikoista on entisellään säilytetty teloitushuone, jossa viimeinen teloitus oli vasta v. 1991. 1200 m2 näyttely on ensimmäinen osa Patarein vankilan tiloihin suunnitellusta kansainvälisestä kommunistisen terrorivallan seurauksille keskittyvästä museosta sekä tiedekeskuksesta. Kävijä voi samaistua vankilan oloihin sekä saada pienen ymmärryksen siitä, minkälaista elämä muurien sisällä on ollut. Aihe on raskas ja näyttely surullinen, mutta suosittelemme ehdottomasti sen kokemista. Hinta sisältää: – sisäänpääsyn Patarein vankilaan – sisäänpääsyn näyttelyyn. Aukioloajat: Kesäkuu-elokuu: joka päivä klo 10.00-18.00. Pääsylippuna toimii voucher, jonka lähetämme teille ennen matkaa. Varaukset etukäteen toimistoistamme.

Paksu Margareeta -tornin sisäänpääsy

Hinta: 6 € / aikuinen, 3 € / 9-17 v., ilmainen 0-8 vuotiaille, 12 eur / perhelippu (2 aikuista ja max. 4 lasta 0-17v.)
Omatoimikokemus
Viron merimuseon päänäyttely on vuodesta 1981 lähtien sijainnut lähes 500-vuotisen historian omaavassa Paksu Margareeta -tykkitornissa Tallinnan Vanhassakaupungissa. Paksu Margareeta -tornissa museovierasta odottaa tutustumisretki Viron merenkulun ja kalastuksen historiaan sen alkuajoista lähtien nykypäivään. Näyttely koostuu yli sadasta laivan pienoismallista ja levyttäytyy neljään kerrokseen. Lisäksi avoinna on myös kattoterassi, josta avautuu kaunis näköala matkustajasatamaan, keskikaupungille ja Vanhankaupungin kattojen ylle. Hinta sisältää: – sisäänpääsyn Paksu Margareeta -tykkitornin näyttelyyn Tarkista aukioloajat tornin kotisivuilta. Mitään erillisiä pääsylippuja ei lähetetä. Sisäänpääsyn yhteydessä on mainittava että on Ikaalisten Matkatoimiston asiakas ja kerrottava nimensä.

Lippu KGB-Museoon

Hinta: 11€ / henkilö syys-toukokuussa, 12€ / henkilö kesä-elokuussa
Omatoimikokemus
Viru-hotellin ylimmissä kerroksissa sijaitsevassa KGB-museossa voit palata hetkessä entiseen neuvostoaikaan. Museossa tutuksi tulevat niin neuvostopropagandan luoma näennäismaailma kuin moniulotteinen reaalimaailma. Museossa pääset tutustumaan esineistöön ajoilta, jolloin KGB-väki vielä vakoili hotellivieraita ja henkilökuntaa ylimmästä kerroksesta käsin. KGB-Museo onkin yksi Tallinnan mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä! Museossa liikutaan oppaan johdolla ja kuullaan tarinoita neuvostoajasta. Ilman näitä tarinoita museo ei kerro kaikkea. Kierroksia tehdään kolme kertaa päivässä suomenkielellä. Varaa lippusi jo etukäteen toimistostamme! Suomeksi opastetut kierrokset päivittäin klo 10.00 klo 13.00 klo 17.30 Lokakuusta huhtikuuhun museo on maanantaisin suljettu, kesäsesongin aikana kierokset ovat joka päivä. Kierroksia järjestetään myös englanniksi, viroksi ja venäjäksi.

Kreutzwald Hotellin "Vihreä Rauha" -hoitopaketti

Hinta: 50 €/henkilö (2 hoitoa valikoimasta) 70 €/henkilö (3 hoitoa valikoimasta)
Omatoimikokemus
Tämä hoitopaketti on suunniteltu perusteellista, rauhoittavaa hemmottelua ja valinnan vapautta kaipaavalle. Valitse 2 tai 3 hoitoa ja nauti! Tutustu ja varaa aikaa itsellesi.

Vihreä Rauha -hoitopaketti sisältää:

Kaksi tai kolme hoitoja seuraavasta valikoimasta:
 • Piparminttua ja merimineraaleja sisältävä kylpyhoito 30 min
 • Virkistävä koko vartalon kuorinta piparmintulla 30 min
 • Vihreä savikääre vartalolle 30 min
 • Hieronta rypäleen siemenöljyllä 30 min tai
 • Rauhoittava kasvohoito spirulinalla ja aloella 30 min.
Hoidot ma-to -päivinä klo 12:00-15:00.

Kreutzwald Hotellin Romanttinen saunahetki kahdelle

Hinta: 79€ / henkilö
Omatoimikokemus
Nauti kahdenkeskisestä ajasta altaan lämmössä kuohuviiniä maistellen. Varaa tämä paketti ja Kreutzwald Hotellin ylellinen Zen Spa -sauna on vain teidän käytössänne.

Romanttinen saunahetki kahdelle sisältää:

 • Pullollisen kuohuviiniä ja hedelmälautasen kahdelle
 • Zen Span yksityiskäytön kahdeksi tunniksi (sauna ja japanilainen allas)
 • Tilan koristelu ruusun terälehdillä ja kynttilöillä
 • Rentoutumisalueen käytön
 • Ilmainen pysäköinti