Tallinnan joulumarkkinat ja joulutori 2021

tallinna-viro-018


Koronaviruksen takia Tallinnan perinteistä joulutoria ei vuonna 2021 järjestetä. Perinteinen joulukuusi pystytetään Raatihuoneentorille, mutta myyntikojuja ei tänä vuonna ole.

Vanhankaupungin kaupat, ravintolat ja käsityöläiset tarjoavat kuitenkin perinteistä joulutunnelmaa moni eri tavoin.


Tallinnan joulutori

Tallinnan perinteinen joulutori pidetään Raatihuoneen aukiolla Tallinnassa marraskuun lopusta tammikuun  alkuun. Viehättävä, tunnelmalliset joulumarkkinat ovat auki joka päivä. Lähde hakemaan Tallinnasta ripaus raikasta joulun henkeä! Tallinnan joulumarkkinoilla viihtyy koko perhe ja ainutlaatuisen vanhanajan tunnelman ympäristöön luo hyvin säilynyt keskiaikainen kaupunki.

Joulukojuista voi löytää laadukkaita ja persoonallisia tuomisia joulua ajatellen. Valikoimassa on paljon käsintehtyjä tuotteita ja virolaisia jouluherkkuja. Tapahtumalavalla on myös jouluista ohjelmaa.

Joulutorille Tallinnassa tuodaan myös monia mukavia eläimiä, joita on mukava katsella ja syöttää: pupuja, poroja ja poneja. Paikalla on tottakai myös joulupukki, jota pienet voivat käydä tapaamassa. Raatihuoneen aukiolle pystytettiin Tallinnan virallinen joulukuusi jo keskiajalla, vuonna 1441. Kerrotaan, että puu oli kaikkien aikojen ensimmäinen kaupunginjoulukuusi koko Euroopassa.

Joulutorin lisäksi Tallinnassa on muitakin kokemisen arvoisia joulunajan tapahtumia. Hauska piparkakkumania näyttely. Piparkakkumanian näyttelyssä kaikki on valmistettu piparitaikinasta. Pringin rantakylän joulu Viimsissä esittelee rantakansan perinteistä joulua. Koe aitoa jouluniloa joulutorilla ja joulukylässä. Samalla voit vierailla Viimsin ulkoilmamuseossa tai rantakansan museossa. Viron ulkomuseon joulukylä oli auki joulua edeltävinä päivinä viime vuonna, odotamme tämän vuoden aikatauluja. Ulkoilmamuseossa pääset tutustumaan yli 100 vuotta vanhoihin paikallisiin jouluaskareisiin. Sutlepan kappelissa järjestetään joulukonsertteja ja Kõlun kievarissa tarjotaan virolaisia perinnejouluruokia.

Kauttamme voit varata tunnelmallisen joulumatkan Tallinnaan tai Tallinnan jouluristeilyn, jolloin pääset tutustumaan Tallinnan joulumarkkinoihin. Voit samalla tehdä edulliset tax free -ostokset vaikkapa joulunajan juhlia ajatellen.

Lähde joulumatkalle Tallinnaan kokemaan kaupungin kuuluisa joulutori!

Tunnelmallinen Tallinna on oiva valinta jouluksi. Lähde Tallinnaan hakemaan ripaus raikasta joulun henkeä! Valittavana yli 25 keskustahotellia ja useita eri laivavuoroja.

Lue lisää joulun hotellimatkoista Tallinnaan

Lumoava Tallinna tekee vaikutuksen vierailijaan yhä uudelleen. Ikkunoissa tuikkivat kynttilät, jostain kantautuu joulumusiikkia, vastaantulijoilla on iloinen joulumieli. Lukuisissa ruokapaikoissa tunnet joulun tuoksut ja maut.

Lue lisää

Muut Tallinnan matkat

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Lähde Silja Europan 22 h risteilylle nauttimaan laivan viihteestä ja merimaisemissa. Jos taas haluat pikapyrähdyksen Tallinnaan, voit lähteä Tallinnan päiväristeilylle Tallinkin Star-laivoilla.

Lue lisää risteilyistä Tallinnaan

Kylpylälomalla Tallinnassa saat unohtaa arjen kiireet ja hemmotella itseäsi. Ikaalisten matkatoimisto tarjoaa hyvän valikoiman kylpylöitä ja kylpyläpaketteja Tallinnassa.

Lue lisää Tallinnan kylpylälomista

Lähde uudenvuoden matkalle Tallinnaan. Tutustu ja varaa!

Lue lisää

Varmista onnistunut uusivuosi varaamalla uudenvuoden matkasi jo tänään. Täältä löydät 10 parasta vinkkiämme uudenvuoden viettoon Tallinnassa!

Lue lisää