Kadriorg – Elegantti alue kivenheiton päässä Vanhastakaupungista

tallinna-viro-025

Kadriorg on noin 4000 asukkaan asuinalue ja osa Tallinnan keskustaa, vain kivenheiton päässä Vanhastakaupungista. Alue on tunnettu erityisesti Kadriorgin puistosta, josta löytyvät muutamat Viron merkittävimmistä nähtävyyksistä kuten Kadriorgin palatsi, taidemuseo Kumu sekä Tallinnan Laululava. Kadriorgin kartanon ja puiston perusti Venäjän tsaari Pietari Suuri 1700-luvun alussa nimeten alueen Ekaterinenthaliksi eli Katariinanlaaksoksi vaimonsa Katariina I:n mukaan.

Kadriorgin kaupunginosa tunnetaan Kadriorgin palatsista, eleganteista puuhuviloistaan sekä kauniista puistostaan. Kadriorgin puisto on ehdottomasti paikka, jota ei voi jättää näkemättä. Puistossa on joutsenlampi, sen takaosasta löytyy upea japanilainen puutarha ja puiston läheisyydessä on puolestaan useita viihtyisiä kahviloita. Kadriorg on hienostunut ja arvostettu asuinalue ja Kadriorgin puisto yksi Tallinnan suosituimmista ulkoilu- ja vapaa-ajanviettopaikoista.

viro-tallinna-062Tämä elegantti kaupunginosa on myös kulttuurillinen helmi – Kadriorgin palatsin tiloissa toimii Viron ulkomaisen taiteen museo, ja palatsin kupeessa sijaitsee ainutlaatuinen Viron taidemuseo Kumu, jossa voi ihailla niin klassista virolaista taidetta kuin nykytaidettakin. Kadriorgista löytyvät myös suositut A. H. Tammsaaren Museo, Eduard Vilden Museo ja Kadriorgin Lastenmuseo Miiamilla. Täällä sijaitsee myös puiston perustajan Pietari Suuren talomuseo, joka on Tallinnan vanhin museo. Museossa on esillä Pietari Suurelle ja tämän Katariina-vaimolleen kuuluneita esineitä sekä ainutlaatuinen maalauskokoelma.

Kadriorgin ravintolat & kahvilat – Hyvää ruokaa, suussa sulavia leivoksia ja ainutlaatuista tunnelmaa

Kadriorg tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita, joihin on mukava poiketa puisto- ja museokierroksen lomassa tai suunnata nauttimaan tyylikästä illallista ystävien kesken. Mon Repos on hienostunut ja viihtyisä huvilaravintola, joka hemmottelee lomailijaa niin moderneilla kuin perinteisilläkin, Kadriorgille tyypillisillä makuelämyksillä. Faeton tarjoaa herkkuja Azerbaidžanista upeassa miljöössä. iO Restoran & Lounge on samalla elegantti ja rento ravintola, jonka menu tarjoaa italialais-venäläisiä makuja. Salt puolestaan on klassinen bistroravintola ainutlaatuisessa ympäristössä ja hurmaa vierailijansa paikallisilla, laadukkailla kauden tuotteilla sekä kotoisalla ilmapiirillä.

Kahvihetkeen kauniissa Kadriorgissa sopii erinomaisesti esimerkiksi Katharinenthal, joka on tyylikäs kahvila-ravintola Kadriorgin puiston upean Joutsenlammen äärellä. Täällä voit nauttia niin aamiaista kuin lounastakin sekä herkutella suussa sulavilla leivoksilla. Vesivärava Kohvik on ollut myös paikallisten suosikkikahvila vuosi toisensa jälkeen. Täällä voit nauttia ihanista leivoksista kohtuulliseen hintaan, ystävällisen palvelun siivittämänä.

Kadriorgin putiikit – Taidetta, ekotuotteita ja designia

viro-tallinna-064Kadriorg tarjoaa useita tyylikkäitä putiikkeja, joista voi ostaa kotiin vietäväksi muun muassa designia, taidetta ja ekotuotteita. Art Studio Galleria on nykyaikainen taide- ja käsityöstudio Kadriorgin sydämessä. Galleriassa järjestetään muun muassa näyttelyjä ja täällä voit osallistua myös taidekursseille kuten maalaus ja värioppi, silkkimaalaus ja keramiikka. Ököviis on ekokauppa, josta löytyy monipuolinen valikoima tuotteita muun muassa ihonhoitoon sekä esimerkiksi kahvia, teetä, pähkinöitä ja superfoodia. IRIS JANVIER showroom on vaateputiikki, joka edustaa ajattoman tyylikästä ja hienostunutta virolaista designvaatemerkkiä nimeltään IRIS JANVIER.

Kadriorgin kesässä tapahtuu

Tallinnan Laululava on virolaisten lempilapsi, joka toimii erilaisten konserttien ja tapahtumien estradina muun muassa joka viides vuosi järjestettäville Viron laulujuhlille. Viiden vuoden välein järjestettävä Nuorten laulu- ja tanssijuhlat esittelee Virolle hyvin rakasta lauluperinnettä tuhansien nuorien kuorolaululajien voimin.

Lue Tallinnan muista kaupunginosista ja alueista

Tallinnan eri kaupunginosista löytyy jokaiselle jotain. Kokosimme 6 suosituimman alueen parhaat vinkit. Tutustu ja varaa oma Tallinnan matkasi jo tänään!

Lue lisää

Lisätietoa Tallinnan matkoista

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Tutustu myös

Tallinna on erinomainen kohde pariskunnille. Kokosimme sinulle ja kumppanillesi valmiin päiväohjelman täynnä romantiikkaa!

Lue Lisää Tallinna-vinkeistä pariskunnille

Tallinnasta löytyy monipuolisesti taidetta, kulttuuria ja upeita kaupunginosia. Kokosimme parhaista Tallinna-vinkeistämme valmiin päiväohjelman juuri teille!

Lue lisää Tallinna-vinkkejä senioreille!

Ystäväporukka voi nauttia Tallinnassa upeasta ruoasta, hauskoista pyöräilyretkistä ja hyvästä viinistä. Kokosimme parhaista Tallinna-vinkeistämme valmiin päiväohjelman sinulle ja ystävillesi!

Lue lisää Tallinna-vinkkejä ystäväporukalle!

Tallinna on erinomainen kohde lapsiperheille. Tekemistä löytyy vaikka moneksi päiväksi. Ikaalisten Matkatoimistolta löydät hyvät ohjelmavinkit unohtamatta lapsiperheille sopivia hotelleja ja matkoja. Tule tutustumaan!

Lue lisää Tallinnan hotellisuosituksista lapsiperheille