Kalamaja ja Telliskivi – Tallinnan trendikäs ja boheemi puutaloalue

merimuseo-lentosatama-003

Kalamaja on liki kymmenen tuhannen asukkaan asuinalue merellisessä miljöössä Põhja-Tallinnan kaupunginosassa, Tallinnan Vanhankaupungin kupeessa. Värikkäät puutalot kertovat alueen historiaa kalastajien, kalakauppiaiden ja veneenrakentajien elämästä aina 1300-luvulta saakka. 1800-luvun lopussa Kalamajan ilme alkoi muuttua alueen täyttyessä tehtaista ja tehdastyöläisistä. Tänä päivänä nämä hurmaavat puutalot ovat Tallinnan ehdottomia historiallisia helmiä, erityisesti puiset pienkerrostalot, niin kutsutut ”tallinnalaistalot” ovat merkittävä arkkitehtuurinen nähtävyys.

Kalamaja tarjoaa matkailijalle paljon mielenkiintoista – arkkitehtuuria, historiaa, taidetta ja aitoa paikallista elämää. Täältä löytyvät myös muutamat Viron suosituimmista kohteista, kuten merimuseo nimeltään Lentosatama sekä tiedekeskus, joka tunnetaan nimellä Energian oivalluskeskus.

Kalamaja toivottaa vieraat tervetulleiksi viehättävien ja värikkäiden puutalojensa lisäksi virolaisella designillaan, rennolla kahvilakulttuurillaan ja aidolla tunnelmallaan. Vanhat teollisuusrakennukset ovat valjastettu uusiokäyttöön palvellen mm. hotelleina, kahviloina ja taidegallerioina. Kalamajasta on kuoritutunut trendikäs ja hurmaavan boheemi alue, jossa viihtyvät niin shoppailijat kuin hyvä ruuan ja juoman ystävätkin sekä taiteilijasielut.

Kulttuurielämyksiä, makunautintoja ja shoppailua – Kalamajassa on jokaiselle jotakin

Kalamaja tarjoaa makuelämyksiä laidasta laitaan, paikallisista perinteistä aasialaisiin makuihin sekä maittavaan katuruokaan. Telliskivi on Kalamajassa sijaitseva, vanhassa teollisuusmiljöössä toimiva keskus, josta löytyvät muutamat Kalamajan suosituimmista ravintoloista ja kahviloista.

Kalamajan ravintolat

kalamaja-tallinna-003Ravintola Kolm Sibulat tarjoaa herkkuja läheltä ja kaukaa, aasialaisia makuja, välimeren tunnelmaa sekä erikoisuuksia, kuten georgialaista lavashia (armenialaista ohutta leipää) kimchi-kaalin kera. Ravintola F-Hoone on ehdottomasti yksi Tallinnan trendikkäimmistä ja viihtyisimmistä ruokapaikoista, jossa pääroolissa ovat kodikkuus ja herkullinen, edullinen ruoka sekä aurinkoinen henkilökunta. Kohvik Sesoon on ravintola-kahvila, joka hemmottelee vieraitaan viihtyisässä miljöössä maukkaalla ruualla ja edullisella hintatasolla. Kohvik Sesoon on myös erinomainen valinta rentoon sunnuntain viettoon maukkaan sunnuntaibrunssin parissa. Yksi Kalamajan mielenkiintoisimmista kahviloista on Peatus, joka koostuu kahdesta, toisiinsa terassilla yhdistetystä junanvaunusta. Täällä voi nauttia aitoja virolaisia makuja vanhanajan junatunnelmassa.

Kalamajan baarit ja olutravintolat

Tops on retrohenkinen baari, jonka boheemi ilmapiiri, erinomainen juomavalikoima sekä nostalgiaa tulvillaan olevat vinyylilevyt luovat viihtyisät puitteet drinkille ystävien seurassa. Pudel-baarin erikoisuus ovat pienpanimo-oluet. Idyllisessä miljöössä sijaitseva olutravintola hemmottelee vieraitaan asiantuntevalla palvelulla ja valikoimalla laadukkaiden panimoiden käsityönä valmistettuja oluita.

Telliskivi Loomelinnak ja Telliskivi 60 – Kirppareita, designia ja antiikkia sulassa sovussa

kalamaja-tallinna-006Telliskiven kirpputori on suosittu shoppailupaikka Kalamajassa. Kirpputori on avoinna lauantaisin kello 10–15. Täältä löytyy myös Telliskivi Loomelinnak, joka viihtyisien ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi ilahduttaa designliikkeillään ja taideateljeillaan. Telliskivi Loomelinnakissa sijaitseva Retro Osakond on retrohenkinen sisustusmyymälä, joka on erikoistunut skandinaavisiin vintage-huonekaluihin. Samassa ositteessa sijaitsee myös Homeart-sisustusliike, josta voi tehdä sisustuslöytöjä edulliseen hintaan. Virolaisia designasusteita ja -vaatteita puolestaan voit ihailla Les Petites -designliikkeessä. Paikallista designia edustavat myös 80 eri virolaistaiteilijan työt Viron designkeskuksessa, osoitteessa Kalasadama 8.

Kierrätystä, musiikkia ja paikallisia makuja

Telliskivi on suosittu tapahtumapaikka, jossa sijaitsee myös yksi Tallinnan suosituimmista konserttien näyttämöistä, Vaba Lava, joka tarjoaa runsaasti erilaista ohjelmaan erityisesti mittavien musiikkifestivaalitapahtumien aikaan. Virolaisille tärkeitä tapahtumia ovat myös perinteiset Kalamajapäivät ja Telliskiven katuruokafestivaalit.

Lue Tallinnan muista kaupunginosista ja alueista

Tallinnan eri kaupunginosista löytyy jokaiselle jotain. Kokosimme 6 suosituimman alueen parhaat vinkit. Tutustu ja varaa oma Tallinnan matkasi jo tänään!

Lue lisää

Hotellit Kalamajassa ja Telliskivessä sekä niiden läheisyydessä

Kodikas ja idyllinen hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä vanhastakaupungista, energian oivalluskeskuksesta ja KGB:n entisestä päämajasta. Lähistöllä ovat myös Tallinnan tuomiokirkko ja Pyhän Olavin kirkko sekä Kalamajan alue ja uusittu Balti Jaam -tori. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Hestia Hotel Ilmarisesta

Go Hotel Shnelli on viihtyisä perushotelli Tallinnan vanhankaupungin ja historiallisen Baltian aseman matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä ja myös lähellä Telliskiven aluetta. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Go Hotel Shnellistä

Suuri ja monipuolinen kylpylähotelli Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn sijaitsee Toompean mäen ja Vanhankaupungin kiertävän kehäkadun varressa. Hotellissa on spa-osasto, kauneuskeskus sekä kuntosali. Spa-osaston ja kuntosalin käyttö sisältyy matkan hintaan. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Meriton Spa Hotellista

Baltiansaksalaisen paroni von Stackelbergin 1800-luvun kaupunkikartanoon tehty viihtyisä ja tyylikäs hotelli – oma pieni, kodikas korttelinsa Tallinnan kauniin, keskiaikaisen vanhankaupungin vieressä. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää von Stackelberg hotellista

Viihtyisä ja tyylikäs hotelli houkuttelee sijainnillaan Toompean ja vanhankaupungin vieressä! Kävelymatkan päässä hotellista on kaunis Tallinnan vanhakaupunki, luova Kalamaja monine kahviloineen ja ravintoloineen, Kultuurikatel, Fotografiska Tallinn, Telliskivi luova kampus ja uusi Balti Jaam tori. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää L´Ermitage Hotellista

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Tutustu myös

Tallinna on erinomainen kohde pariskunnille. Kokosimme sinulle ja kumppanillesi valmiin päiväohjelman täynnä romantiikkaa!

Lue Lisää Tallinna-vinkeistä pariskunnille

Tallinnasta löytyy monipuolisesti taidetta, kulttuuria ja upeita kaupunginosia. Kokosimme parhaista Tallinna-vinkeistämme valmiin päiväohjelman juuri teille!

Lue lisää Tallinna-vinkkejä senioreille!

Ystäväporukka voi nauttia Tallinnassa upeasta ruoasta, hauskoista pyöräilyretkistä ja hyvästä viinistä. Kokosimme parhaista Tallinna-vinkeistämme valmiin päiväohjelman sinulle ja ystävillesi!

Lue lisää Tallinna-vinkkejä ystäväporukalle!

Tallinna on erinomainen kohde lapsiperheille. Tekemistä löytyy vaikka moneksi päiväksi. Ikaalisten Matkatoimistolta löydät hyvät ohjelmavinkit unohtamatta lapsiperheille sopivia hotelleja ja matkoja. Tule tutustumaan!

Lue lisää Tallinnan hotellisuosituksista lapsiperheille