Pirita – hurmaava kesäparatiisi lähellä Tallinnan keskustaa

pirita-spa-028

Noin 17 600 asukkaan Pirita on suosittu kaupunginosa Tallinnassa erityisesti kesällä. Piritan upea luonto puistoineen, jokimaisemineen ja pitkine hiekkarantoineen houkuttelee niin paikalliset kuin vieraatkin nauttimaan kesäpäivästä kauniiseen, merelliseen miljööseen. Pirita on saanut nimensä Piritanjoen suistolla sijaitsevan birgittalaisluostarin mukaan, jonka historia ulottuu aina vuoteen 1407 saakka. Tänä päivänä luostarin rauniot ovat suosittu nähtävyys.

Piritan uimaranta on Tallinnan suurin ja suosituin, ja alueella on muun muassa pukukoppeja ja lasten leikkipaikkoja sekä kesäaikaan baareja ja kioskeja. Keskustasta rantaan on matkaa noin kuutisen kilometriä ja rannalle pääsee kätevästi busseilla.

tallinna-viro-034Piritassa sijaitsevat myös muutamat Tallinnan suosituimmista vierailukohteista. Piritan luostarin lisäksi alueella voi tutustua Tallinnan kasvitieteelliseen puutarhaan ja TV-torniin, johon voit myös kätevästi ostaa sisäänpääsylipun matkavarauksesi yhteydessä. Täällä sijaitsee myös yksi Viron tunnetuimpia ja rakkaimpia kohteita, Tallinnan Laululava – sekä historiallinen että moderni lava toimii tapahtumapaikkana muun muassa tähtiartistien konserteille ja festivaalitapahtumille. Muita vierailukohteita Piritassa ovat mm. Viron elokuvamuseo ja Viron historiallinen museo – Maarjamäen palatsi.

Piritan ravintolat – makuelämyksiä merenrantamaisemassa

Piritan ravintoloita yhdistävät herkullinen ruoka ja merellinen tunnelma. Ravintola Noa on vuonna 2014 valittu Viron parhaaksi ravintolaksi, ja on jo pelkästään sijaintinsa vuoksi vierailun arvoinen. Merellinen miljöö ja ripaus fine dining -tunnelmaa luovat upeat puitteet ylelliseen makuelämykseen. Black Taverna Lounge on elegantti tuttavuus, jossa voi nauttia vaikkapa herkullisesta grillipihvistä. Sardiinid puolestaan tarjoaa rauhallista tunnelmaa silmiä hivelevässä merenrantamaisemassa. Täydellinen ravintola romantiikannälkäisille ja rauhaa rakastaville!

Way Cup Kohvik on kodikas, italialaistyyppinen kahvila merenrannan tuntumassa. Täällä sinua odottavat italialaisen kahvin lisäksi herkulliset kotitekoiset leivokset ja jälkiruuat sekä aurinkoinen henkilökunta. Pirita Amps Kohvik & Bistroo on viihtyisä kahvilabistro, joka tarjoilee aamiaista ja lounasta, maukasta kotiruokaa, herkullisia leivoksia ja jälkiruokia, kuten suolaisia ja makeita lettuja eri täytteillä. Kahvilassa on myös lapsille oma menu.

Mukavaan iltaan ystävien kanssa drinkin ja illallisen parissa sopii mainiosti St. Patrick’s -pubi. Ystävällinen palvelu, kohtuullinen hintataso sekä rento ja mutkaton miljöö ovat St. Patrick’sin valtteja, henkeäsalpaavasta merimaisemasta puhumattakaan.

Shoppailu Piritassa – Tuliaisia ja palveluja

Pirita keskus on hiljattain remontoitu vanhaa arkkitehtuuria kunnioittaen moderniksi kauppakeskukseksi, josta löytyvät niin päivittäisruokakauppa kuin kuntokeskuskin. Lisäksi keskuksessa palvelee muun muassa kukkakauppa, kampaamo, eläinlääkäri ja kalakauppa sekä monipuolinen ravintolamaailma.

Toinen shoppailukohde Piritassa on Pirita Selver, joka kuuluu virolaiseen Selver-kauppaketjuun. Supermarketissa on laaja valikoima tuotteita sekä oma leipomo ja keittiö, josta saa tuoreena herkulliset leivonnaiset ja salaatit. Selverillä on myös oma ylellinen tuotemerkkinsä, joka edustaa laadukasta designia, ja siihen yhdistetään myös edullisuus ja terveellisyys.

Nauti kulttuurista tai hurjastele seikkailupuistossa

Hieman riehakkaampaa toimintaa kaipaavat suunnistavat askeleensa Piritan seikkailupuistoon. Täällä voi kokeilla taitojaan yhteensä 9 eritasoisella seikkailuradalla. Seikkailupuiston tuntumassa on myös viihtyisä piknikalue pöytineen ja penkkeineen. Alueella on myös ruokailupaikkoja.

tallinna-viro-006Birgitta-festivaali on yksi merkittävimmistä tapahtumista Tallinnan kesässä. Piritan luostarin keskiaikainen miljöö yhdistettynä moderniin musiikkiin ja teatteriin voi olla vain ja ainoastaan mielenkiintoinen elämys. Birgitta-festivaali järjestetään vuosittain elokuussa. Festivaalin tapahtumapaikkana on historiallinen Piritan luostarin alue.

Lue Tallinnan muista kaupunginosista ja alueista

Tallinnan eri kaupunginosista löytyy jokaiselle jotain. Kokosimme 6 suosituimman alueen parhaat vinkit. Tutustu ja varaa oma Tallinnan matkasi jo tänään!

Lue lisää

Hotellit Piritassa

Pirita Marina Hotel & SPA sijaitsee meren rannalla, 5 km Tallinnan keskustasta. Kylpylä tarjoaa laajan valikoiman terveyshoitoja, allasosastolla on sauna ja 25 metrin uima-allas. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Pirita Marina Hotel & SPA:sta

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Tutustu myös

Tallinna on erinomainen kohde pariskunnille. Kokosimme sinulle ja kumppanillesi valmiin päiväohjelman täynnä romantiikkaa!

Lue Lisää Tallinna-vinkeistä pariskunnille

Tallinnasta löytyy monipuolisesti taidetta, kulttuuria ja upeita kaupunginosia. Kokosimme parhaista Tallinna-vinkeistämme valmiin päiväohjelman juuri teille!

Lue lisää Tallinna-vinkkejä senioreille!

Ystäväporukka voi nauttia Tallinnassa upeasta ruoasta, hauskoista pyöräilyretkistä ja hyvästä viinistä. Kokosimme parhaista Tallinna-vinkeistämme valmiin päiväohjelman sinulle ja ystävillesi!

Lue lisää Tallinna-vinkkejä ystäväporukalle!

Tallinna on erinomainen kohde lapsiperheille. Tekemistä löytyy vaikka moneksi päiväksi. Ikaalisten Matkatoimistolta löydät hyvät ohjelmavinkit unohtamatta lapsiperheille sopivia hotelleja ja matkoja. Tule tutustumaan!

Lue lisää Tallinnan hotellisuosituksista lapsiperheille