Rocca al Mare – Kaunis merenrantakaupunginosa Länsi-Tallinnassa

tallinna-elaintarha-004

Länsi-Tallinnassa, noin kymmenen kilometriä Tallinnan keskustasta sijaitseva merenrantakaupunginosa Rocca al Mare eli ’kallio merenrannalla’ on saanut nimensä Tallinnan kaupunginjohtaja Arthur Girard de Soucantonin vuonna 1863 rakentaman kesäkartanon nimen mukaan. Tänä päivänä kartanon maat kuuluvat Viron ulkomuseolle. Rocca al Mare kuuluu Haaberstin kaupunginosaan, jossa asuu noin noin 44600 asukasta. Rocca al Mare tarjoaa lomailijalle kaikkea shoppailusta aktviiteetteihin ja eläintarhakierroksesta tapahtumiin. Viron ulkoilmamuseon lisäksi täällä sijaitsevat muun muassa suosittu kauppakeskus, eläintarha ja tapahtuma-areena nimeltään Saku suurhalli.

Historian havinaa ja jääkarhuja

viro-tallinna-ulkoilmamuseo-001Rocca al Mare tunnetaan ehkä parhaiten Viron ulkoilmamuseosta sekä monipuolisesta Tallinnan eläintarhasta. Ulkoilmamuseo vie sinut aikamatkalle virolaisiin maalaiskyliin. Sen metsäisellä puistoalueella on kymmenittäin erialisia rakennuksia menneeltä ajalta – muun muassa asuintaloja, myllyjä, kyläkoulu ja kappeli. Henkilökunta on pukeutunut kunkin aikakauden mukaan, saat kuulla miten ihmiset ennen elivät ja museopuodista voit ostaa kotiin perinteisiä käsitöitä. Museon kyläkievarissa voit tutustua erilaisiin ajalle tyypillisiin makuihin. Museo sijaitsee rauhallisella alueella merenrannassa, ja sopii erinomaisesti koko perheen retkeilykohteeksi. Tallinnan eläintarhassa niin lapsia kuin aikuisiakin ihastuttavat muun muassa sarvikuonot, jääkarhut, leijonat, norsut, käärmeet ja simpanssit. Lisäksi eläintarhassa asustelee erittäin harvinaisia Amurinleopardeja. Eläintarhan alueella on myös kahvila, piknik-alue sekä seikkailupuisto.

Rocca al Maren ravintolat – Perinteistä, modernia ja perheystävällistä

Rocca al Mare tarjoaa makuelämyksiä jokaiselle. Al Mare Grill on Rocca al Maren ostoskeskuksen läheisyydessä sijaitseva grilliravintola, jossa tarjoillaan myös lounasta. Viihtyisässä, perheystävällisessä ravintolassa on lapsille oma leikkinurkkaus. Viron ulkoilmamuseossa sijaitseva Kolu Kõrts puolestaan on viehättävä, vanhan ajan kestikievari, jonka menussa maistuvat virolaiset perinnemaut.

Kahvihetkeen ja herkutteluun sopii erinomaisesti Rocca al Mare –ostoskeskuksessa sijaitseva Cakery Levier, jossa myydään kuumien ja kylmien juomien lisäksi suussasulavia kakkuja ja leivonnaisia sekä herkullisia suolaisia välipaloja.

Rocca al Mare -ostoskeskus – muotia, kauneutta ja makuelämyksiä

Vuonna 1998 avattu Rocca al Maren kauppakeskus oli avatessaan suurin lajiaan Virossa. Rocca al Maren keskus on tänä päivänä edelleen yksi Viron suurimmista ostoskeskuksista, tarjoten 170 erilaista myymälää ja palvelua, joiden joukosta löytyy jokaisen makuun omansa. Etsitpä sitten kansainvälistä tai virolaista muotia, kodinkoneita, tuotteita vapaa-aikaan ja urheiluun tai matkaevääksi on etsinnässä perinteinen virolainen viineripirukas, löydät ne Rocca al Maren ostoskeskuksesta. Lisäksi täältä löytyy myös useampi kauneushoitola ja suuri ravintolamaailma.

Rentoutumista tai aktiviteettia merenrantamaisemassa

Kakumäen alue on tunnettu kauniista hiekkarannastaan sekä suuresta rantapuistostaan, joka tarjoaa mahdollisuuden niin sporttiseen päivään kuntopolkuineen ja laitteineen kuin rentoon ajanviettoonkin merenrantamaisemassa. Puhdasvetinen ja rauhallinen Kakumäen ranta sopii hienosti myös retkeilypäivään lasten kanssa. Rocca al Maressa on myös toinen uimaranta, Harkujärven ranta, joka sijaitsee lähempänä keskustaa. Täällä voi muun muassa vuokrata veneen tai kanootin sekä pelata erän minigolfia.

Lue Tallinnan muista kaupunginosista ja alueista

Tallinnan eri kaupunginosista löytyy jokaiselle jotain. Kokosimme 6 suosituimman alueen parhaat vinkit. Tutustu ja varaa oma Tallinnan matkasi jo tänään!

Lue lisää

Lisätietoa Tallinnan matkoista

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Tutustu myös

Tallinna on erinomainen kohde pariskunnille. Kokosimme sinulle ja kumppanillesi valmiin päiväohjelman täynnä romantiikkaa!

Lue Lisää Tallinna-vinkeistä pariskunnille

Tallinnasta löytyy monipuolisesti taidetta, kulttuuria ja upeita kaupunginosia. Kokosimme parhaista Tallinna-vinkeistämme valmiin päiväohjelman juuri teille!

Lue lisää Tallinna-vinkkejä senioreille!

Ystäväporukka voi nauttia Tallinnassa upeasta ruoasta, hauskoista pyöräilyretkistä ja hyvästä viinistä. Kokosimme parhaista Tallinna-vinkeistämme valmiin päiväohjelman sinulle ja ystävillesi!

Lue lisää Tallinna-vinkkejä ystäväporukalle!

Tallinna on erinomainen kohde lapsiperheille. Tekemistä löytyy vaikka moneksi päiväksi. Ikaalisten Matkatoimistolta löydät hyvät ohjelmavinkit unohtamatta lapsiperheille sopivia hotelleja ja matkoja. Tule tutustumaan!

Lue lisää Tallinnan hotellisuosituksista lapsiperheille