Ikaalisten matkatoimisto

Tallinnan tapahtumat 2019-2020

Tallinna on täynnä musiikkia, taidetta, markkinoita, festivaaleja ja vaikka mitä muita tapahtumia. Tällä sivulla on lueteltu mielenkiintoisia tapahtumia Tallinnassa. Tutustu!

Teatteri, operetti, ooppera ja baletti

Estonia Teatteri

2019-2020 Estonia-teatterin ohjelmistosta löytyy monipuolisesti tarjontaa. Esimerkiksi ensi-iltansa saava Lentävä Hollantilainen -ooppera sekä oopperat ”La Traviata”, ”Aida” ja ”Faust”, ”Sirkusprinsessa” -operetti ja baletit ”The Goblin”, ”Tuhkimo” sekä ”Joutsenlampi”.

Tutustu Estonia-teatterin esityskalenteriin täällä.

Ja tiesithän, että Estonia-teatterin liput haluamaasi esitykseen saat varattua kätevästi Ikaalisten Matkatoimistosta matkavarauksesi yhteydessä!

Balettimatkat Tallinnaan
Varaa balettiliput helposti matkavarauksen yhteydessä. Lippuja myynnissä seuraaviin esityksiin: Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä, Lumikki ja 7 kääpiötä, Prinsessa Ruusunen, Romeo & Julia, Liisa Ihmemaassa. Tutustu esityksiin sekä näytöspäiviin täällä!

Musiikki

Urkumusiikin puolituntinen
Nigulisten museo
Urkumusiikin puolituntinen lauantaisin ja sunnuntaisin kello 16.00. Osallistuminen museon pääsylipulla.

29.11.-12.12. Joulujazz
Perinteistä joulun tunnelmaa luo Joulujazz monipuolisella musiikkitarjonnallaan. Festivaalilla esiintyy lukuisia artisteja eri puolilta maailmaa. Ohjelmistossa on juuri joulun aikaan sopivaa musiikkia ja konsertteja järjestetään monissa eri kohteissa, kuten kirkoissa, klubeilla ja konserttisaleissa.

1.1.-7.1.2020 BachFest
Bachin ajatonta urku- ja kuoromusiikkia sekä instrumentaali- ja suurteoksia esittävät Viron parhaat muusikot ja heidän vieraansa. Konsertit järjestetään Johanneksenkirkossa (Jaani kirik), Nigulisten museon konserttisalissa ja Estonia-teatterin konserttisalissa.

23.-28.3. Tallinn Music Week (TMW)
Baltian ja Pohjoismaiden suurin sisäfestivaali Tallinn Music Week houkuttelee vuosittain Tallinnaan lähes 20 000 musiikin ystävää niin Virosta kuin ulkomailtakin. Festivaalilla osallistuu noin 800 musiikkialan yrittäjää ja yli 200 paikallista ja kansainvälistä artistia, jotka edustavat genrejä lähes laidasta laitaan – popista jazziin ja raskaasta rockista elektroniseen musiikkiin. TMW:n kaupunkilavan ohjelma tarjoaa päivittäin ilmaisia konsertteja eri puolilla Tallinnaa.

21.7.2020 Rammstein Laululavalla
Rammstein saapuu jälleen Tallinnaan kesällä 2020! Bändi yhdistelee perinteistä raskasta metallia elektronisen musiikin aineksiin. Yhtye on tunnettu mahtipontisesta lavaesiintymisestään, jossa käytetään paljon pyrotekniikka. Luvassa on siis jälleen mahtava lavaspektaakkeli! Varaa keikkamatkasi täältä!

tallinna-viro-003

Markkinat ja messut

7.-10.11. Martin Markkinat
Viron suurin käsityö- ja perinnetapahtuma järjestetään Saku Suurhallissa. Markkinoilla myydään ja esitellään maan laadukkaimpia käsitöitä. Käsityöalan oppilaitokset, museot ja muut organisaatio järjestävät työpajoja harrastajille ja lapsille löytyy askartelua sekä muuta puuhaa.

Museot ja näyttelyt

Kadriorgin Palatsi – Kadriorgin Taidemuseo
Pysyvä näyttely on länsieurooppalaista ja venäläistä maalaustaidetta, grafiikkaa, veistotaidetta ja taide-esineitä 1500-luvulta 1900-luvulle

Taidemuseo Kumu

Lentosatama – Lennusadam
Lentosataman Merimuseo esittelee Viron merenkulun ja merisodankäynnin historiaa koko perheelle sopivalla, erittäin kiehtovalla tavalla.
Vaihtuvassa näyttelyssä 8.3.2018-19.1.2020 hollantilaisen Saskia Boddeken sensuelli näyttelykokonaisuus ”Sex and the Sea”. Näyttely kertoo merimiesten fantasioista pitkillä merimatkoilla sekä tosielämästä, joka odottaa heitä satamassa.

Patarein vankila
Pitkään suljettuna olleessa Patarein vankilassa avautui Kommunismi ja terrori -näyttely kesäksi 2019. Näyttelyssä voi tutustua Patarein historiaan ja kommunismin uhrien kohtaloon sekä Virossa että muualla maailmassa. Näyttelyvieraat pääsevät kävelemään entisissä vankilaselleissä, karssereissa, käytävillä. Voit helposti varata liput tähän ainutlaatuiseen näyttelyyn matkavarauksesi yhteydessä.

Festivaalit 
ollesummer-003

11.9.-3.10. Tallinnan arkkitehtuuribiennaali (TAB)
Suuri kansainvälinen arkkitehtuurifestivaali. Tänä vuonna biennaalin teemana on ”Kauneudella on väliä; Kauneuden nousu unholasta”. Pääkuraattorina toimii Dr. Yael Reisner. TAB:n avajaisviikkoa vietetään 11.–15. syyskuuta ja näyttelyt sekä installaatiot ovat avoinna 3. marraskuuta saakka.

8.-11.10. Tallinn Comedy Festival
Tallinn Comedy Festival tuo Tallinnaan koomikkoja Virosta ja ympäri maailmaa. Neljän päivän aikana lavan valtaa yli 20 esiintyjää. Kansainvälisten koomikoiden esiintymisten lisäksi ohjelmassa on myös Komeediklubin englanninkielinen komediailta.

15.11.-1.12. Pimeiden öiden elokuvafestivaali (PÖFF)
Yksi Pohjois-Euroopan suurimmista elokuvatapahtumista. Festivaali koostuu perusohjelmasta, alafestivaaleista, teematapahtumista sekä yhteistuotantomarkkinoista.

7.-15.8.2020 Birgitta-festivaalit
Yksi Tallinnan kesän perinteisistä kulttuuritapahtumista on Birgitta-festivaalit. Piritan keskiaikaisen luostarin rauniot luovat tunnelmalliset puitteet modernin musiikkiteatterin esityksille. Ohjelmassa on mm. oopperaa ja balettia.

Muita tapahtumia

11.-17.11. Tallinn Restaurant Week
Ravintolaviikko tarjoaa loistavan tilaisuuden tutustua alan tuoreisiin trendeihin ja nauttia paikallisesta ruokakulttuurista.
16.-17.5.2020 Kalamajan päivät
Kalamajan alueen paikallisfestivaali tarjoaa mm. suuret katumarkkinat, valokuvanäyttelyn, pöytätennisturnauksen, työpajoja, väittelyitä, lähes sata pihakahvilaa ja jatkobileet.
9.-12.7.2020 Tallinnan keskiaika päivät
Keskiaikapäivillä voit tehdä aikamatkan 500 vuoden taakse menneisyyteen. Raatihuoneentori on tapahtuman sydän ja se täyttyy kauppiaista ja käsityöläisistä. Mestarit, kisällit ja oppipojat esittelevät taitojaan Nigulisten kirkon luona. Lapset voivat osallistua ritarikouluun ja jousiammuntakilpailuun ja vaeltelevat näyttelijät ja trubaduurit viihdyttävät yleisöä.

Urheilu

8.2.-9.2.2020 Simple Session
Simple Session on yksi maailman merkittävimmistä BMX- ja rullalautailukilpailuista.

4.-8.3.2020 Taitoluistelun nuorten MM-kilpailut
MM-kilpailut tuovat Tallinnaan lähes 200 huippuluistelijaa noin 45 eri maasta.

23.5.2020 Tallink Maijooks
Tallink Maijooks on suurin naisille tarkoitettu terveys- ja kuntoliikuntatapahtuma Virossa. Järjestäjät odottavat tapahtumaan tänä vuonna noin 15000 naista. Juoksijat, kävelijät sekä sauvakävelijät suorittavat seitsemän kilometrin pituisen radan. Tapahtuma sopii vaikka koko perheelle, sillä tekemistä riittää myös lapsille ja miehille.

1.8.2020 IRONMAN Tallinn
IRONMAN-triathlon pitää sisällään 3,8 km uintia, 180 km pyöräilyä ja 42,2 km:n maratonjuoksun.

Ikaalisten Matkatoimisto ei vastaa tapahtumiin liittyvistä peruutuksista aikataulumuutoksista tai muista muutoksista tapahtumien tiedoissa.

Tutustu Tallinnan matkoihin ja varaa omasi!

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Kulttuurimatkat Tallinnaan

Tallinnan korkeatasoisen Estonia teatterin kauden ohjelmistoon kuuluvat muun muassa klassikot kuten Tchaikovskyn baletit Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä ja Prinsessa Ruusunen. Varaa balettiliput helposti matkavarauksen yhteydessä.

Lue lisää

Keikkamatkat Tallinnaan

Tiistaina 21.7.2020 konsertoi Tallinnan Laululavalla legendaarinen saksalainen rockbändi Rammstein.

Tutustu ja varaa!