Tallinnan tapahtumat 2020

Tallinna on täynnä musiikkia, taidetta, markkinoita, festivaaleja ja vaikka mitä muita tapahtumia. Tällä sivulla on lueteltu mielenkiintoisia tapahtumia Tallinnassa. Tutustu!


Julkiset tapahtumat ovat koronavirustilanteen vuoksi Virossa kielletty. Kaikki konsertit, teatteriesitykset ja urheilutapahtumat perutaan 1.5.2020 saakka. Myös museot ja elokuvateatterit ovat kiinni toukokuun alkuun saakka.


Teatteri, operetti, ooppera ja baletti

Estonia Teatteri

2020 Estonia-teatterin ohjelmistosta löytyy monipuolisesti tarjontaa. Esimerkiksi ”Lentävä Hollantilainen” -ooppera sekä oopperat ”La Traviata” ja ”Tannhäuser”, ”Ball im Savoy” -operetti ja baletit ”The Goblin”, ”La Bayadère” sekä ”Joutsenlampi”.

Tutustu Estonia-teatterin esityskalenteriin täällä.

Ja tiesithän, että Estonia-teatterin liput haluamaasi esitykseen saat varattua kätevästi Ikaalisten Matkatoimistosta matkavarauksesi yhteydessä!

Balettimatkat Tallinnaan
Varaa balettiliput helposti matkavarauksen yhteydessä. Lippuja myynnissä seuraaviin esityksiin: Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä, Lumikki ja 7 kääpiötä, Prinsessa Ruusunen, Romeo & Julia, Liisa Ihmemaassa. Tutustu esityksiin sekä näytöspäiviin täällä!


Musiikki

Urkumusiikin puolituntinen
Nigulisten museo
Urkumusiikin puolituntinen lauantaisin ja sunnuntaisin kello 16.00. Osallistuminen museon pääsylipulla.

 


Markkinat, torit ja messut

13.9. Virolaisen leivän päivä ja syysmarkkinat Viron ulkoilmamuseossa
Tämä tapahtuma on tarkoitettu erityisesti perinteisen virolaisen ruuan ystäville. Päivän pääroolissa on virolainen ruisleipä. Päivän aikana pääsee tutustumaan ruisleivän synnyn vaiheisiin – viljan puintiin, jauhojen jauhamiseen ja itse leivän maisteluun. Syysmarkkinoilta voit myös ostaa virolaisia käsitöitä ja maistuvaa ruokaa.

5.-8.11. Martin Markkinat
Viron suurin käsityö- ja perinnetapahtuma järjestetään Saku Suurhallissa. Markkinoilla myydään ja esitellään maan laadukkaimpia käsitöitä. Käsityöalan oppilaitokset, museot ja muut organisaatio järjestävät työpajoja harrastajille ja lapsille löytyy askartelua sekä muuta puuhaa.

13.12. Viron taideakatemian joulumarkkinat
Lähde tutustumaan Viron taideakatemian opiskelijoiden ja alumnien perinteisiin joulumarkkinoihin ja tekemään löytöjä vaikka pukinkonttiin. Täältä löydät varmasti uniikit lahjat. Myynnissä on mm. muotia ja asusteita, maalauksia, koruja ja keramiikkaa. Joulumarkkinat järjestetään taideakatemian talossa Kalamajassa.


Museot ja näyttelyt

Kadriorgin Palatsi – Kadriorgin Taidemuseo
Pysyvä näyttely on länsieurooppalaista ja venäläistä maalaustaidetta, grafiikkaa, veistotaidetta ja taide-esineitä 1500-luvulta 1900-luvulle

Taidemuseo Kumu

Lentosatama – Lennusadam
Lentosataman Merimuseo esittelee Viron merenkulun ja merisodankäynnin historiaa koko perheelle sopivalla, erittäin kiehtovalla tavalla.
Vaihtuvassa näyttelyssä 22.8.2019-30.6.2020 aiheena 1944 – Suuri pako. Näyttely kertoo seitsemän pakotarinaa, jotka kuljettivat virolaiset Ruotsiin, Suomeen ja Saksaan. Suurin osa pakolaisia oli lähtöisin Viron rannikkoseuduilta, saarilta ja suuremmista kaupungeista.


Festivaalit

21.11. Black Food Festival
Ensimmäistä kertaa Tallinnassa, Põhjalan tehtaalla, järjestetään kansainvälinen Black Food -festivaali. Täällä pääset tutustumaan mustan ruuan maailmaan aiheeseen sopivan musiikin tahdissa. Kokeile mustaa suklaata, pastaa, juustoa tai jäätelöä.

13.-29.11. PÖFF, pimeiden öiden elokuvafestivaali
Nämä elokuvafestivaalit houkuttelevat Tallinnaan noin 1200 elokuvan tekijää sekä paljon elokuvien ystäviä Virosta ja ympäri maailmaa. Pääfestivaalin lisäksi järjesteään kaksi alafestivaalia – Just Filmin ja PÖFF Shorts.


Muita tapahtumia


Urheilu

11.-13.9. Tallinnan Maraton
Vapaudenaukiolta lähtevä lenkki kiertää ympäri kaupungin esitellen sen parhaat nähtävyydet osallistujille. Osallistujia odotetaan noin parikymmentätuhatta yli 50 valtiosta. Maratonin lisäksi juostaan, puolimaraton, 10 km, 5 km ja perheen pienemmille on oma lasten juoksu.

10.-13.9. Agilityn MM-kilpailut
Agility on vauhdikasta koiraurheilua, jossa koiran tulee läpäistä esterata virheittä ja mahdollisimman nopeasti. Tärkeintä lajissa on ihmisen ja koiran yhteistyö. Agilityn MM-kilpailut järjestetään tänä vuonna Tallinnassa. Kilpailut tuovat Tallinnaan agilityn taitavimmat koirakot lähes 40:stä maasta.

Ikaalisten Matkatoimisto ei vastaa tapahtumiin liittyvistä peruutuksista aikataulumuutoksista tai muista muutoksista tapahtumien tiedoissa.

Tutustu Tallinnan matkoihin ja varaa omasi!

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Kulttuurimatkat Tallinnaan

Tallinnan korkeatasoisen Estonia teatterin kauden ohjelmistoon kuuluvat muun muassa klassikot kuten Tchaikovskyn baletit Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä ja Prinsessa Ruusunen. Varaa balettiliput helposti matkavarauksen yhteydessä.

Lue lisää

Türin kukkamarkkinat 2020

Perinteisesti kevät Viron puutarhoissa on alkanut Türin kukkamarkkinoista, jotka pidetään Türin kaupungissa Kalevikadun kentillä, tänä vuonna jo 43. kerran. Markkinoilla puutarha-alan yritykset, taimitarhat ja yksityispuutarhurit tekevät tarjouksia, joiden avulla jokainen puutarhan ystävä voi täydentää kotipuutarhaansa.

Lue lisää Türin kukkamarkkinoista