Ikaalisten matkatoimisto

Tallinnan tapahtumat 2019-2020

Tallinna on täynnä musiikkia, taidetta, markkinoita, festivaaleja ja vaikka mitä muita tapahtumia. Tällä sivulla on lueteltu mielenkiintoisia tapahtumia Tallinnassa. Tutustu!

Teatteri, operetti, ooppera ja baletti

Estonia Teatteri

2019 Estonia-teatterin ohjelmistosta löytyy monipuolisesti tarjontaa. Esimerkiksi ensi-iltansa saava Lentävä Hollantilainen -ooppera sekä oopperat ”La Traviata”, ”Aida” ja ”Faust”, ”Sirkusprinsessa” -operetti ja baletit ”The Goblin”, ”Tuhkimo” sekä ”Joutsenlampi”.

Tutustu Estonia-teatterin esityskalenteriin täällä.

Ja tiesithän, että Estonia-teatterin liput haluamaasi esitykseen saat varattua kätevästi Ikaalisten Matkatoimistosta matkavarauksesi yhteydessä!

Balettimatkat Tallinnaan
Varaa balettiliput helposti matkavarauksen yhteydessä. Lippuja myynnissä seuraaviin esityksiin: Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä, Lumikki ja 7 kääpiötä, Prinsessa Ruusunen. Tutustu esityksiin sekä näytöspäiviin täällä!

16.8., 17.8., 31.8. West Side Story -musikaali Estonia teatterissa
Varaa liput tähän mukaansatempaavaan musikaaliin helposti Ikaalisten Matkatoimistosta!

Musiikki

Urkumusiikin puolituntinen
Nigulisten museo
Urkumusiikin puolituntinen lauantaisin ja sunnuntaisin kello 16.00. Osallistuminen museon pääsylipulla.

21.7.2020 Rammstein Laululavalla
Rammstein saapuu jälleen Tallinnaan kesällä 2020! Bändi yhdistelee perinteistä raskasta metallia elektronisen musiikin aineksiin. Yhtye on tunnettu mahtipontisesta lavaesiintymisestään, jossa käytetään paljon pyrotekniikka. Luvassa on siis jälleen mahtava lavaspektaakkeli!

tallinna-viro-003

Markkinat ja messut

7.-10.11. Martin Markkinat
Viron suurin käsityö- ja perinnetapahtuma järjestetään Saku Suurhallissa. Markkinoilla myydään ja esitellään maan laadukkaimpia käsitöitä. Käsityöalan oppilaitokset, museot ja muut organisaatio järjestävät työpajoja harrastajille ja lapsille löytyy askartelua sekä muuta puuhaa.

Museot ja näyttelyt

Kadriorgin Palatsi – Kadriorgin Taidemuseo
Pysyvä näyttely on länsieurooppalaista ja venäläistä maalaustaidetta, grafiikkaa, veistotaidetta ja taide-esineitä 1500-luvulta 1900-luvulle

Taidemuseo Kumu

Lentosatama – Lennusadam
Lentosataman Merimuseo esittelee Viron merenkulun ja merisodankäynnin historiaa koko perheelle sopivalla, erittäin kiehtovalla tavalla.
Vaihtuvassa näyttelyssä 8.3.2018-19.1.2020 hollantilaisen Saskia Boddeken sensuelli näyttelykokonaisuus ”Sex and the Sea”. Näyttely kertoo merimiesten fantasioista pitkillä merimatkoilla sekä tosielämästä, joka odottaa heitä satamassa.

Patarein vankila
Pitkään suljettuna olleessa Patarein vankilassa avautui Kommunismi ja terrori -näyttely kesäksi 2019. Näyttelyssä voi tutustua Patarein historiaan ja kommunismin uhrien kohtaloon sekä Virossa että muualla maailmassa. Näyttelyvieraat pääsevät kävelemään entisissä vankilaselleissä, karssereissa, käytävillä. Voit helposti varata liput tähän ainutlaatuiseen näyttelyyn matkavarauksesi yhteydessä.

Festivaalit 
ollesummer-003

27.7. Vegfest 2019
Ensimmäistä kertaa virossa hemmotellaan vegaaneja ja kasvissyöjiä Vegfesteillä. Tässä koko perheen tapahtumassa on tarjolla laaja valikoima vegaanisia tuotteita ja ruokaa, jännittäviä esiintyjiä ja viihdettä kaikille osallistujille.

31.7. Telliskiven kirppisfestivaali
Kierrätystä ja vastuullista kuluttamista. Paikalla on melkein 400 kirpputorikauppiasta, lisäksi lapsille oma lastenkirppis, jossa perheen pienimmät harjoittelevat kaupankäyntiä. Shoppailun lisäksi festivaaleilla on erilaisia työpajoja, muotishow sekä hyvää ruokaa.

9.-18.8. Birgitta-festivaali
Keskiaikaisen Piritan luostarin raunioiden tunnelma toimii puitteina modernin musiikkiteatterin esityksille.

11.9.-3.10. Tallinnan arkkitehtuuribiennaali (TAB)
Suuri kansainvälinen arkkitehtuurifestivaali. Tänä vuonna biennaalin teemana on ”Kauneudella on väliä; Kauneuden nousu unholasta”. Pääkuraattorina toimii Dr. Yael Reisner. TAB:n avajaisviikkoa vietetään 11.–15. syyskuuta ja näyttelyt sekä installaatiot ovat avoinna 3. marraskuuta saakka.

8.-11.10. Tallinn Comedy Festival
Tallinn Comedy Festival tuo Tallinnaan koomikkoja Virosta ja ympäri maailmaa. Neljän päivän aikana lavan valtaa yli 20 esiintyjää. Kansainvälisten koomikoiden esiintymisten lisäksi ohjelmassa on myös Komeediklubin englanninkielinen komediailta.

15.11.-1.12. Pimeiden öiden elokuvafestivaali (PÖFF)
Yksi Pohjois-Euroopan suurimmista elokuvatapahtumista. Festivaali koostuu perusohjelmasta, alafestivaaleista, teematapahtumista sekä yhteistuotantomarkkinoista.

Muita tapahtumia

31.8. Muinaistulien yö
Henkiin herätetty vanha perinne, jonka mukaisesti auringonlaskun aikaan sytytettiin merenrantaan kokkoja opastamaan kaukana seilaavia merimiehiä kotiin. Muinaistulien yössä ovat mukana Lentosatama, Viron ulkomuseo ja Viimsin ulkomuseo.
18.-20.9. Valo kulkee Kadriorgissa
Jokavuotinen puistofestivaali, joka juhlistaa syksyn saapumista. Ympäri Kadriorgin puistoa sytytetään tuhansia kynttilöitä ja asennetaan upeita valoja. Tarjolla on myös musiikkia.
16.-22.9. Tallinnan designyö
Festivaalin keskuksena toimii tänä vuonna Noblessnerin kortteli ja teemana ovat tulevaisuuden materiaalit. Ohjelmassa on näyttelyjä, seminaareja, muoti- ja valonäytöksiä, työpajoja, designtori sekä paljon muuta.
11.-17.11. Tallinn Restaurant Week
Ravintolaviikko tarjoaa loistavan tilaisuuden tutustua alan tuoreisiin trendeihin ja nauttia paikallisesta ruokakulttuurista.

Urheilu

3.8. IRONMAN Tallinn
IRONMAN-triathlon pitää sisällään 3,8 km uintia, 180 km pyöräilyä ja 42,2 km:n maratonjuoksun.

6.-8.9. Tallinnan maraton 2019
Tallinnan maratonin matkoina ovat maraton, puolimaraton ja 10 km. Reitti kiertelee vanhassakaupungissa ja keskustassa, joten juoksijat pääsevät näkemään useita Tallinnan keskeisimmistä nähtävyyksistä.

12.-18.8. Junioreiden MM-painit
Tondiraban jäähalli täyttyy painiurheilun ystävistä kun junioreiden maailmanmestaruudet ratkaistaan kreikkalais-roomalaisessa painissa, vapaapainissa sekä naisten painissa.

8.2.-9.2.2020 Simple Session
Simple Session on yksi maailman merkittävimmistä BMX- ja rullalautailukilpailuista.

4.-8.3.2020 Taitoluistelun nuorten MM-kilpailut
MM-kilpailut tuovat Tallinnaan lähes 200 huippuluistelijaa noin 45 eri maasta.

 

Ikaalisten Matkatoimisto ei vastaa tapahtumiin liittyvistä peruutuksista aikataulumuutoksista tai muista muutoksista tapahtumien tiedoissa.

Tutustu Tallinnan matkoihin ja varaa omasi!

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Kulttuurimatkat Tallinnaan

Mukaansatempaava West Side Story -musikaali Tallinnassa, Estonia teatterissa 16.8., 17.8. ja 31.8.

Lue lisää

Tallinnan korkeatasoisen Estonia teatterin kauden ohjelmistoon kuuluvat muun muassa klassikot kuten Tchaikovskyn baletit Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä ja Prinsessa Ruusunen. Varaa balettiliput helposti matkavarauksen yhteydessä.

Lue lisää

Keikkamatkat Tallinnaan

Tiistaina 21.7.2020 konsertoi Tallinnan Laululavalla legendaarinen saksalainen rockbändi Rammstein.

Tutustu ja varaa!