Ikaalisten matkatoimisto

Tallinnan tapahtumat 2020

Tallinna on täynnä musiikkia, taidetta, markkinoita, festivaaleja ja vaikka mitä muita tapahtumia. Tällä sivulla on lueteltu mielenkiintoisia tapahtumia Tallinnassa. Tutustu!


Teatteri, operetti, ooppera ja baletti

Estonia Teatteri

2020 Estonia-teatterin ohjelmistosta löytyy monipuolisesti tarjontaa. Esimerkiksi ”Lentävä Hollantilainen” -ooppera sekä oopperat ”La Traviata” ja ”Tannhäuser”, ”Ball im Savoy” -operetti ja baletit ”The Goblin”, ”La Bayadère” sekä ”Joutsenlampi”.

Tutustu Estonia-teatterin esityskalenteriin täällä.

Ja tiesithän, että Estonia-teatterin liput haluamaasi esitykseen saat varattua kätevästi Ikaalisten Matkatoimistosta matkavarauksesi yhteydessä!

Balettimatkat Tallinnaan
Varaa balettiliput helposti matkavarauksen yhteydessä. Lippuja myynnissä seuraaviin esityksiin: Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä, Lumikki ja 7 kääpiötä, Prinsessa Ruusunen, Romeo & Julia, Liisa Ihmemaassa. Tutustu esityksiin sekä näytöspäiviin täällä!


Musiikki

Urkumusiikin puolituntinen
Nigulisten museo
Urkumusiikin puolituntinen lauantaisin ja sunnuntaisin kello 16.00. Osallistuminen museon pääsylipulla.

9.3. Richard Marx
Yhdysvaltalainen supertähti Richard Marx vetää akustisen soolokonsertin Alexela Kontserdimajassa. Tämä on laulajan ensiesiintyminen Virossa ja on samalla hänen Euroopan kiertueensa avauskonsertti.

25.-28.3. Tallinn Music Week (TMW)
Baltian ja Pohjoismaiden suurin sisäfestivaali Tallinn Music Week houkuttelee vuosittain Tallinnaan lähes 20 000 musiikin ystävää niin Virosta kuin ulkomailtakin. Festivaalilla osallistuu noin 800 musiikkialan yrittäjää ja yli 200 paikallista ja kansainvälistä artistia, jotka edustavat genrejä lähes laidasta laitaan – popista jazziin ja raskaasta rockista elektroniseen musiikkiin. TMW:n kaupunkilavan ohjelma tarjoaa päivittäin ilmaisia konsertteja eri puolilla Tallinnaa.

24.4., 25.4., 26.4. Oopperan kummitus -musikaali
Liikuttava tarina pakkomielteisestä, mutta aidosta rakkaudesta ja sen menetyksestä sekä siitä, kuinka ulkoinen ja sisäinen kauneus eivät aina kulje käsi kädessä. Vanemuine Teatterin esitys Tallinnassa. Voit ostaa koko matkapaketin lippuineen helposti täältä!

17.-26.4. Tallinn Jazzkaar
Kansainvälinen Jazzkaar-festivaali on Baltian maiden suurin jazz-festivaali. Festivaaleilla nähdään maailman jazzmusiikin kärkinimiä sekä uusia ja mielenkiintoisia jazztuttavuuksia.

21.7. Rammstein Laululavalla
Rammstein saapuu jälleen Tallinnaan kesällä 2020! Bändi yhdistelee perinteistä raskasta metallia elektronisen musiikin aineksiin. Yhtye on tunnettu mahtipontisesta lavaesiintymisestään, jossa käytetään paljon pyrotekniikka. Luvassa on siis jälleen mahtava lavaspektaakkeli! Varaa keikkamatkasi täältä!

 


Markkinat, torit ja messut

9.-10.5. Sööma! Viron ruokamessut
Ruokafestivaalit, joissa keskitytään virolaisen ruokapöydän antimiin. Tapahtuma on tarkoitettu niin alan ammattilaisille kuin tavallisillekin tallaajille. Tpahtuma on koko perheen tapahtuma, jossa on tarjolla hyvää ruokaa ja viidettä. Lapsille on oma puuhamaa.

24.-26.7. Kansantaidemarkkinat Raatihuoneentorilla
Markkinoilla pääsee tutustumaan paikalliseen käsityötuotantoon. Tarjolla on myös erilaisia työpajoja, sekä elävää musiikkia. Markkinoiden lauantai on omistettu lapsille ja heidän tekemilleen käsitöille.

13.9. Virolaisen leivän päivä ja syysmarkkinat Viron ulkoilmamuseossa
Tämä tapahtuma on tarkoitettu erityisesti perinteisen virolaisen ruuan ystäville. Päivän pääroolissa on virolainen ruisleipä. Päivän aikana pääsee tutustumaan ruisleivän synnyn vaiheisiin – viljan puintiin, jauhojen jauhamiseen ja itse leivän maisteluun. Syysmarkkinoilta voit myös ostaa virolaisia käsitöitä ja maistuvaa ruokaa.

5.-8.11. Martin Markkinat
Viron suurin käsityö- ja perinnetapahtuma järjestetään Saku Suurhallissa. Markkinoilla myydään ja esitellään maan laadukkaimpia käsitöitä. Käsityöalan oppilaitokset, museot ja muut organisaatio järjestävät työpajoja harrastajille ja lapsille löytyy askartelua sekä muuta puuhaa.

13.12. Viron taideakatemian joulumarkkinat
Lähde tutustumaan Viron taideakatemian opiskelijoiden ja alumnien perinteisiin joulumarkkinoihin ja tekemään löytöjä vaikka pukinkonttiin. Täältä löydät varmasti uniikit lahjat. Myynnissä on mm. muotia ja asusteita, maalauksia, koruja ja keramiikkaa. Joulumarkkinat järjestetään taideakatemian talossa Kalamajassa.


Museot ja näyttelyt

Kadriorgin Palatsi – Kadriorgin Taidemuseo
Pysyvä näyttely on länsieurooppalaista ja venäläistä maalaustaidetta, grafiikkaa, veistotaidetta ja taide-esineitä 1500-luvulta 1900-luvulle

Taidemuseo Kumu

Lentosatama – Lennusadam
Lentosataman Merimuseo esittelee Viron merenkulun ja merisodankäynnin historiaa koko perheelle sopivalla, erittäin kiehtovalla tavalla.
Vaihtuvassa näyttelyssä 22.8.2019-30.6.2020 aiheena 1944 – Suuri pako. Näyttely kertoo seitsemän pakotarinaa, jotka kuljettivat virolaiset Ruotsiin, Suomeen ja Saksaan. Suurin osa pakolaisia oli lähtöisin Viron rannikkoseuduilta, saarilta ja suuremmista kaupungeista.


Festivaalit

29.1.-2.2. DocPoint Tallinn
Dokumenttielokuvafestivaali, joka keskittyy sosiaaliseen, yhteiskuntakriittiseen ja ajankohtaiseen dokumenttiin. Festivaali järjestetään yhteistyössä Helsingin DocPoint-festivaalin kanssa.

24.-25.4. Tallinn Coffee Festival
Kaikkien kahvin ystävien ykkösfestivaali! Lähde maistelemaan erilaisia kahveja ja tutustumaan uusimpiin kahvinkeittovälineisiin. Lisäksi ohjelmassa on hyvää musiikkia ja ohjelmaa. Alan ammattilaisille on tarjolla erilaisia kilpailuja ja infotilaisuuksia. Tapahtumassa hemmotellaan kahvin ystävien lisäksi myös teen ja kaakaon ystäviä.

1.-2.5. Tallinn Craft Beer Weekend (TCBW)
Baltian suurin kansainvälinen käsityöoluisiin keskittynyt festivaali järjestetään kuudetta kertaa toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Tallinnassa. Tallinn Craft Beer Weekend (TCBW) olutfestivaali kokoaa Kultuurikateliin Viron parhaimpia pienpanimoita sekä lukuisia ulkomaisia pienpanimoita. Et voi jättää tätä tapahtumaa väliin, jos olet erikoisoluiden ystävä!

7.-15.8. Birgitta-festivaalit
Yksi Tallinnan kesän perinteisistä kulttuuritapahtumista on Birgitta-festivaalit. Piritan keskiaikaisen luostarin rauniot luovat tunnelmalliset puitteet modernin musiikkiteatterin esityksille. Ohjelmassa on mm. oopperaa ja balettia.

21.11. Black Food Festival
Ensimmäistä kertaa Tallinnassa, Põhjalan tehtaalla, järjestetään kansainvälinen Black Food -festivaali. Täällä pääset tutustumaan mustan ruuan maailmaan aiheeseen sopivan musiikin tahdissa. Kokeile mustaa suklaata, pastaa, juustoa tai jäätelöä.

13.-29.11. PÖFF, pimeiden öiden elokuvafestivaali
Nämä elokuvafestivaalit houkuttelevat Tallinnaan noin 1200 elokuvan tekijää sekä paljon elokuvien ystäviä Virosta ja ympäri maailmaa. Pääfestivaalin lisäksi järjesteään kaksi alafestivaalia – Just Filmin ja PÖFF Shorts.


Muita tapahtumia

16.-17.5. Kalamajan päivät
Kalamajan alueen paikallisfestivaali tarjoaa mm. suuret katumarkkinat, valokuvanäyttelyn, pöytätennisturnauksen, työpajoja, väittelyitä, lähes sata pihakahvilaa ja jatkobileet.
4.-7.6. Tallinnan Vanhankaupunginpäivät
Tapahtumalla juhlistetaan kesän alkua. Tarjolla on monipuolisesti ilmaisia musiikki-, teatteri-, taide- ja urheilutapahtumia.
23.6. Juhannus Viron ulkoilmamuseossa
Jaanipäev eli Juhannus on yksi Viron tärkeimmistä juhlista. Lähde nauttimaan keskikesän juhlasta Viron ulkoilmamuseoon. Tarjolla on kokkoja, musiikkia ja tanssia. Myös lapsille on ohjelmaa.
9.-12.7. Tallinnan keskiaika päivät
Keskiaikapäivillä voit tehdä aikamatkan 500 vuoden taakse menneisyyteen. Raatihuoneentori on tapahtuman sydän ja se täyttyy kauppiaista ja käsityöläisistä. Mestarit, kisällit ja oppipojat esittelevät taitojaan Nigulisten kirkon luona. Lapset voivat osallistua ritarikouluun ja jousiammuntakilpailuun ja vaeltelevat näyttelijät ja trubaduurit viihdyttävät yleisöä.

Urheilu

8.2.-9.2. Simple Session
Simple Session on yksi maailman merkittävimmistä BMX- ja rullalautailukilpailuista.

4.-8.3. Taitoluistelun nuorten MM-kilpailut
MM-kilpailut tuovat Tallinnaan lähes 200 huippuluistelijaa noin 45 eri maasta.

23.5. Tallink Maijooks
Tallink Maijooks on suurin naisille tarkoitettu terveys- ja kuntoliikuntatapahtuma Virossa. Järjestäjät odottavat tapahtumaan tänä vuonna noin 15000 naista. Juoksijat, kävelijät sekä sauvakävelijät suorittavat seitsemän kilometrin pituisen radan. Tapahtuma sopii vaikka koko perheelle, sillä tekemistä riittää myös lapsille ja miehille.

1.8. IRONMAN Tallinn
IRONMAN-triathlon pitää sisällään 3,8 km uintia, 180 km pyöräilyä ja 42,2 km:n maratonjuoksun.

11.-13.9. Tallinnan Maraton
Vapaudenaukiolta lähtevä lenkki kiertää ympäri kaupungin esitellen sen parhaat nähtävyydet osallistujille. Osallistujia odotetaan noin parikymmentätuhatta yli 50 valtiosta. Maratonin lisäksi juostaan, puolimaraton, 10 km, 5 km ja perheen pienemmille on oma lasten juoksu.

10.-13.9. Agilityn MM-kilpailut
Agility on vauhdikasta koiraurheilua, jossa koiran tulee läpäistä esterata virheittä ja mahdollisimman nopeasti. Tärkeintä lajissa on ihmisen ja koiran yhteistyö. Agilityn MM-kilpailut järjestetään tänä vuonna Tallinnassa. Kilpailut tuovat Tallinnaan agilityn taitavimmat koirakot lähes 40:stä maasta.

Ikaalisten Matkatoimisto ei vastaa tapahtumiin liittyvistä peruutuksista aikataulumuutoksista tai muista muutoksista tapahtumien tiedoissa.

Tutustu Tallinnan matkoihin ja varaa omasi!

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Kulttuurimatkat Tallinnaan

Liikuttava tarina pakkomielteisestä, mutta aidosta rakkaudesta ja sen menetyksestä. Vanemuine teatterin esitys Tallinnassa 24.4., 25.4. ja 26.4.2020.

Lue lisää

Tallinnan korkeatasoisen Estonia teatterin kauden ohjelmistoon kuuluvat muun muassa klassikot kuten Tchaikovskyn baletit Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä ja Prinsessa Ruusunen. Varaa balettiliput helposti matkavarauksen yhteydessä.

Lue lisää

Türin kukkamarkkinat 2020

Perinteisesti kevät Viron puutarhoissa on alkanut Türin kukkamarkkinoista, jotka pidetään Türin kaupungissa Kalevikadun kentillä, tänä vuonna jo 43. kerran. Markkinoilla puutarha-alan yritykset, taimitarhat ja yksityispuutarhurit tekevät tarjouksia, joiden avulla jokainen puutarhan ystävä voi täydentää kotipuutarhaansa.

Lue lisää Türin kukkamarkkinoista

Keikkamatkat Tallinnaan

Tiistaina 21.7.2020 konsertoi Tallinnan Laululavalla legendaarinen saksalainen rockbändi Rammstein.

Tutustu ja varaa!