Ikaalisten matkatoimisto

Tallinnan tapahtumat 2019

Tallinna on täynnä musiikkia, taidetta, markkinoita, festivaaleja ja vaikka mitä muita tapahtumia. Tällä sivulla on lueteltu mielenkiintoisia tapahtumia Tallinnassa. Tutustu!

tallinna-viro-004

Teatteri, operetti, ooppera ja baletti

Estonia Teatteri

2019 Estonia-teatterin ohjelmistosta löytyy monipuolisesti tarjontaa. Esimerkiksi ensi-iltansa saava Lentävä Hollantilainen -ooppera sekä oopperat ”La Traviata”, ”Aida” ja ”Faust”, ”Sirkusprinsessa” -operetti ja baletit ”The Goblin”, ”Tuhkimo” sekä ”Joutsenlampi”.

Tutustu Estonia-teatterin esityskalenteriin täällä.

Ja tiesithän, että Estonia-teatterin liput haluamaasi esitykseen saat varattua kätevästi Ikaalisten Matkatoimistosta matkavarauksesi yhteydessä!

Balettimatkat Tallinnaan
Varaa balettiliput helposti matkavarauksen yhteydessä. Lippuja myynnissä seuraaviin esityksiin: Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä, Lumikki ja 7 kääpiötä, Prinsessa Ruusunen. Tutustu esityksiin sekä näytöspäiviin täällä!

9.-18.8. Birgitta-festivaali 
Yksi Tallinnan kesän perinteisistä kulttuuritapahtumista. Piritan keskiaikaisen luostarin rauniot luovat tunnelmalliset puitteet modernin musiikkiteatterin esityksille. Voit varata liput meidän kauttamme kätevästi matkavarauksesi yhteydessä seuraaviin esityksiin: su 11.8. Don Quijote ja pe 16.8. Trubaduuri.

Musiikki

Urkumusiikin puolituntinen
Nigulisten museo
Urkumusiikin puolituntinen lauantaisin ja sunnuntaisin kello 16.00. Osallistuminen museon pääsylipulla.

19.-28.4. Jazzkaar
Baltian maiden suurin jazz-festivaali viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlia. Esiintyjinä muun muassa kuuluisan jazzrumpali Mark Guilianan yhtye Beat Music sekä tenorisaksofonisti Joshua Redmanin trio.

2.-10.5. Virolaisen musiikin päivät ja ISCM World New Music Days
World New Music Days -festivaaleilla tutustutaan moderniin klassiseen musiikkiin ja sen edistämiseen koko maailmassa. Festivaaleilla on edustettuna säveltäjiä koko maailmasta, mutta samaan aikaan on enemmän huomiota kiinnitetty juuri isäntämaan musiikkiin.

2.6. Bon Jovi -konsertti Tallinnassa
Bon Jovi saapuu Tallinnaan This House Is Not For Sale -maailmankiertueellaan. Yhdistä kaupunkiloma Tallinnassa sekä unohtumaton keikkakokemus ja varaa matkasi täältä!

tallinna-viro-003

Markkinat ja messut

12.-14.4. Tallinnan käsityömessut
Tallinnan käsityömessut järjestetään Laululavalla. Messuilta löytyy käsitöitä, lahjoja, koruja, kodin sisustustuotteita, työpajoja, viihdettä, ruokaa ja juomaa ja paljon muuta. Messuille on ilmainen sisäänpääsy!

17.-19.5. Türin kukkamarkkinat
Viron keväinen työsesonki on jo vuosikymmeniä alkanut Türin kukkamarkkinoista, jotka järjestetään 17.-19.5.2019. Ikaalisten Matkatoimisto järjestää retken kukkamarkkinoille 18.5. Varaa paikkasi täältä.

7.-10.11. Martin Markkinat
Viron suurin käsityö- ja perinnetapahtuma järjestetään Saku Suurhallissa. Markkinoilla myydään ja esitellään maan laadukkaimpia käsitöitä. Käsityöalan oppilaitokset, museot ja muut organisaatio järjestävät työpajoja harrastajille ja lapsille löytyy askartelua sekä muuta puuhaa.

Museot ja näyttelyt

Kadriorgin Palatsi – Kadriorgin Taidemuseo
Pysyvä näyttely on länsieurooppalaista ja venäläistä maalaustaidetta, grafiikkaa, veistotaidetta ja taide-esineitä 1500-luvulta 1900-luvulle

Taidemuseo Kumu
2.11.2018-14.4.2019 näyttely: Salaiset kansiot (1990-luvun kortisto).

Lentosatama – Lennusadam
Lentosataman Merimuseo esittelee Viron merenkulun ja merisodankäynnin historiaa koko perheelle sopivalla, erittäin kiehtovalla tavalla.
Vaihtuvassa näyttelyssä 8.3.2018-19.1.2020 hollantilaisen Saskia Boddeken sensuelli näyttelykokonaisuus ”Sex and the Sea”. Näyttely kertoo merimiesten fantasioista pitkillä merimatkoilla sekä tosielämästä, joka odottaa heitä satamassa.

Festivaalit 
ollesummer-003

26.-27.4. Tallinn Coffee Festival
Kahvintuoksu valtaa Tallinnan kulttuurikattilan alueen kun kahvin ystävät ja kahvimaailman ammattilaiset kokoontuvat. Festivaaleilla pääsee maistelemaan erilaisia kahveja ja tutustumaan uusimpiin välineisiin ja viihdykkeenä on hyvää musiikkia ja monipuolista ohjelmaa. Ammattilaisille on tarjolla erilaisia kilpailuja ja infotilaisuuksia. Kahvifanien lisäksi maisteluelämyksiä löytävät myös teen ja kaakaon ystävät. Tarjolla on myös paikallista katuruokaa, leivonnaisia ja muita herkkuja.

3.-4.5. Tallinn Craft Beer Weekend
Baltian suurin kansainvälinen käsityöoluisiin keskittynyt festivaali järjestetään viidettä kertaa toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Tallinnassa. Tallinn Craft Beer Weekend (TCBW) olutfestivaali kokoaa Kultuurikateliin Viron parhaimpia pienpanimoita sekä lukuisia ulkomaisia pienpanimoita. Varaa lippu ja matka helposti Ikaalisten Matkatoimiston kautta!

22.-26.5. HeadRead -kirjallisuusfestivaali
Tallinnan kirjallisuusfestivaalilla kokoontuvat kirjojen ystävät ja esiintyjät läheltä ja kaukaa.

4.7.-7.7. Laulu- ja tanssijuhlat
Tämä suuri kansanjuhla on muovannut virolaisten identiteettiä vuodesta 1869 lähtien. Juhlat järjestetään aina viiden vuoden välein. Laulu- ja tanssijuhlille osallistuu tuhansia kansallispukuisia esiintyjiä kaikkialta Virosta ja muualtakin maailmasta. Vuosi 2019 on juhlavuosi, sillä  tänä vuonna tapahtuma täyttää pyöreitä: ensimmäisistä laulujuhlista on kulunut 150 vuotta ja 85-vuotiaat tanssijuhlat järjestetään 20. kertaa. Juhlien teemana on ”Isänmaani – rakkauteni”.

5.-6.7. Sweet Spot -festivaali
Kultuurikattilan puistossa on tarjolla hyvää musiikkia ja paljon ihmisiä. Kahden päivän festareilla esiintyy loistava kattaus Virolaisia ja kansainvälisiä artisteja. Ohjelmaa koostettaessa on keskitytty tarkasti määriteltyjen musiikkigenrejen sijaan juuri tämän hetken kiinnostavimpiin esiintyjiin.

9.-18.8. Birgitta-festivaali
Keskiaikaisen Piritan luostarin raunioiden tunnelma toimii puitteina modernin musiikkiteatterin esityksille.

15.11.-1.12. Pimeiden öiden elokuvafestivaali (PÖFF)
Yksi Pohjois-Euroopan suurimmista elokuvatapahtumista. Festivaali koostuu perusohjelmasta, alafestivaaleista, teematapahtumista sekä yhteistuotantomarkkinoista.

Muita tapahtumia

15.5. Tallinna-päivä
Tallinna sai Lyypekin kaupunkioikeudet vuonna 1248. Joka kevät toukokuun 15:ntenä päivänä juhlistetaan tätä päivää.

30.5.-2.6. Tallinnan Vanhankaupungin päivät
Tämä tapahtuma toimii perinteisesti kesän alkamisen merkkinä. Päivien aikana järjestetään mm. konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä ja markkinoita. Vuoden 2019 päivien teemana on ”Tallinna 800”, joka juhlistaa Tallinnan ensimmäistä kirjallista mainintaa Henrikin Liivinmaan kronikassa.

11.7.-14.7. Tallinan keskiaikapäivät
Tämän jokavuotisen keskiaikaisen karnevaalin keskipisteenä toimii Tallinnan Vanhankaupungin Raatihuoneentori. Tori täyttyy kauppiaista ja käsityöläisistä. Lapsille on tarjolla ritarikoulua ja jousiammuntakilpailuja.

12.-14.7. Tallinnan meripäivät
Suuri meriaiheinen koko perheen tapahtuma. Ohjelmassa on mm. konsertteja, mahdollisuus vierailla laivoilla, veneretkiä Tallinnan edustalla sijaitseviin saariin sekä Tallinn Race purjehduskilpailu. Meripäiviltä löytyy puuhaa myös perheen nuoremmille.
16.-22.9. Tallinnan designyö
Festivaalin keskuksena toimii tänä vuonna Noblessnerin kortteli ja teemana ovat tulevaisuuden materiaalit. Ohjelmassa on näyttelyjä, seminaareja, muoti- ja valonäytöksiä, työpajoja, designtori sekä paljon muuta.

Urheilu

3.8. IRONMAN Tallinn
IRONMAN-triathlon pitää sisällään 3,8 km uintia, 180 km pyöräilyä ja 42,2 km:n maratonjuoksun.

6.-8.9. Tallinnan maraton 2019
Tallinnan maratonin matkoina ovat maraton, puolimaraton ja 10 km. Reitti kiertelee vanhassakaupungissa ja keskustassa, joten juoksijat pääsevät näkemään useita Tallinnan keskeisimmistä nähtävyyksistä.

Ikaalisten Matkatoimisto ei vastaa tapahtumiin liittyvistä peruutuksista aikataulumuutoksista tai muista muutoksista tapahtumien tiedoissa.

Tutustu Tallinnan matkoihin ja varaa omasi!

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Tutustu muihin tapahtumiin

Viron keväinen työsesonki on jo vuosikymmeniä alkanut Türin kukkamarkkinoista, jotka järjestetään 17.-19.5.2019. Ikaalisten Matkatoimisto järjestää retken kukkamarkkinoille 18.5.

Lue lisää kukkamarkkinoista ja retkestä

Koe upea ja suosittu Kabaree-illallinen! Iltaan sisältyy tasokas Life is a Cabaret -show sekä herkullinen á la carte -illallinen Viru hotellin ravintola Merineitsissä. Varaa meiltä liput ennakkoon. Tervetuloa nauttimaan!

Lue lisää

Kulttuurimatkat Tallinnaan

Tallinnan korkeatasoisen Estonia teatterin kauden ohjelmistoon kuuluvat muun muassa klassikot kuten Tchaikovskyn baletit Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä ja Prinsessa Ruusunen. Varaa balettiliput helposti matkavarauksen yhteydessä.

Lue lisää

Huippusuosittu Craft Beer Weekend järjestetään jälleen Tallinnan Kulttuurikattilassa 3.-4.5.2019. Jos olet erikoisoluiden ystävä, et voi jättää tätä tapahtumaa väliin!

Lue lisää

Viron 27. laulu- ja tanssijuhlat järjestetään Tallinnan Laululavalla ja Kalevin stadionilla 4.-7.7.2019. Tapahtumaan osallistuu tuhansia esiintyjiä kaikkialta Virosta ja muualtakin maailmasta. Vuosi 2019 on juhlavuosi, sillä tänä vuonna tapahtuma täyttää pyöreitä: ensimmäisistä laulujuhlista on kulunut 150 vuotta ja 85-vuotiaat tanssijuhlat järjestetään 20. kertaa. Juhlien teemana on ”Isänmaani – rakkauteni”.

Lue lisää

Lähde nauttimaan kulttuurista perinteisille Birgitta-festivaaleille. Piritan vanhan luostarin rauniot luovat oivat puitteet kulttuurielämykselle. Don Quijote on yksi klassisen baletin merkkiteoksista, joka vie katsojat lämpimän espanjan auringon alle sunnuntaina 11.8.

Lue lisää

Piritan vanhan luostarin rauniot luovat oivat puitteet perinteisille Birgitta-festivaaleille. Lähde nauttimaan perjantaina 16.8. Verdin dramaattisesta Trubaduuri -oopperasta!

Lue lisää

Tulevat keikat

Legendaarinen Bon Jovi konsertoi Tallinnan Laululavalla sunnuntaina 2.6.2019.

Lue lisää ja varmista paikkasi keikalle!