Tartto

Ehkä Emajoen jatkuva virtaus on antanut myös kaupungille liikettä, sillä Tartto tunnetaan nuorison ja opiskelijoiden kaupunkina sekä Viron sivistyksen keskuksena. Keski-Euroopan tunnelmaa tuovat kauniit vanhat korttelit ravintoloineen, kaupungin uudempi osa puolestaan tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet.

Tartto, Etelä-Viron tunnettu yliopistokaupunki, on suosittu nuorten keskuudessa. Tartto on myös Viron kulttuuripääkaupunki, maakuntakeskus ja Etelä-Viron pääkaupunki. Valinta vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi ei olisi voinut olla osuvampi. Keskellä Tarttoa virtaa Emajoki luoden kaupunkiin kivan tunnelman.

Tarton ostosmahdollisuudet ovat monipuoliset, uudesta keskustasta löytyy kauppakeskuksia ja vanhasta kaupungista mm. matkamuisto- ja käsityökauppoja. Tutustumisen arvoinen on myös perinteinen Tartuturg-kauppahalli. Ostosmahdollisuudet laajenevat vielä keskustan ulkopuolella olevissa suuremmissa kauppakeskuksissa, jonne pääsee hyppäämällä paikalliseen bussiin.

Tarttossa on paljon hyvätasoisia ja monipuolisia ravintoloita, joista suurin osa sijaitsee vanhan kaupungin alueella. Raatihuoneen torin ravintolat avaavat kesällä terassit, joissa voi nauttia viilentävän juoman tai lounaan.

Tallinnasta Tarttoon ei ole liian pitkä matka, autolla ajaa reilu 2 tuntia, kilometrejä on vajaa 200.

Miksi matkustaa Tarttoon
Viron kulttuuripääkaupunki ja sivistyksen keskus
Eläväinen kaupunki nuoren väen ansiosta
Kaupungista löytyy sekä uutta että vanhaa
Monipuoliset ostos- ja ruokailumahdollisuudet
Vierailemisen arvoisia kohteita; Viron kansallismuseo ja AHHAA tiedekeskus

Matkat

Tarton hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Tartto
Tartto (valitsemasi määrä päiviä)
Tartto-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Lähde Tarttoon kuljetuksella tai omalla autolla, voit itse valita matkasi pituuden. Valitse hotellisi meidän kattavasta valikoimasta.


1 yö laivalla + Tarton hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Tartto
Tartto (valitsemasi määrä päiviä)
Tartto-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Vietä ensimmäinen yö laivalla nauttien laivan viihteestä ja ruokatarjonnasta. Seuraavana päivänä joko bussimme kuljettaa tai pääset myös kätevästi omalla autolla Tarttoon, jossa voit viipyä niin pitkään kuin haluat.


1 yö Tallinnassa + Tarton hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Tartto
Tartto (valitsemasi määrä päiviä)
Tartto-Tallinna
Tallinna-Tartto
Vietä ensimmäinen päivä Tallinnan sykkeessä, jonka jälkeen lähde nuorekkaaseen Tarttoon niin pitkäksi aikaa kuin haluat. Tarttoon pääset kätevästi joko meidän kuljetuksella tai omalla autolla.


Tarton hotellimatka + 1 yö Tallinnassa

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Tartto
Tartto (valitsemasi määrä päiviä)
Tartto-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Helsinki
Tarton yliopistokaupungissa keksii tekemistä useammaksikin päiväksi, jonka jälkeen tällä matkalla pääset vielä tutustumaan Tallinnaan ja sen shoppailumahdollisuuksiin sekä ravintolatarjontaan.


Baltic Queen -risteily Turusta + Tarton hotellimatka, omalla autolla

Turku - Tallinna
Tallinna - Tartto
Tartto (valitsemasi määrä päiviä)
Tartto - Tallinna
Tallinna - Turku
Lähde nuorekkaaseen Tarttoon, joka tunnetaan myös Viron sivistyksen keskuksena. Kesällä 2020 pääset Turusta suoraan Tallinnaan Baltic Queen risteilijällä, ja siitä helposti omalla autolla Tarttoon.


Baltic Queen -risteily Turusta + Tarton hotellimatka, paluu Helsinkiin, omalla autolla

Turku - Tallinna
Tallinna - Tartto
Tartto - Tallinna
Tallinna - Helsinki
Tartto on tunnettu yliopistokaupunkina ja kulttuurin kehtona. Kesällä 2020 pääset Baltic Queen risteilijällä kätevästi Turusta Tallinnaan, jos hurauttaa Tarttoon reilussa parissa tunnissa. Paluu tällä matkalla on Helsinkiin, jolloin voi valita mieleisensä laivavuoron useasta eri vaihtoehdosta.


Joulumatka Tarttoon omalla autolla, 3 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Tartto
Tartto
Tartto-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Joulun aikaan tarttolaiset kuvaavat kaupunkiaan tarunhohtaiseksi satukaupungiksi. Mystinen "Tarton henki" on aistittavissa lähes joka puolella kaupunkia. Kaupungintalon aukiolla järjestetään tapahtumia aina jouluaattoon asti. Joulupyhinä voit nauttia tunnelmasta myös Tarton kauniissa kirkoissa.


Parhaat vinkit Tarttoon – tekemistä ja kokemuksia

Parasta matkallamme oli tutustuminen uuteen kaupunkiin, joka oli siisti ja turvallinen. Paljon hyviä ruokapaikkoja. Keskustan vanhat talot on kauniisti entisöity.
Markku
Tartto on todella kaunis kaupunki ja rauhallinen paikka.
Asko
Tartto on ihastuttava; paikan ravintolat, kahvilat, nähtävyydet ja ihana tunnelma.
Liisa
Tartto oli positiivinen yllätys. Siellä riitti paljon katsottavaa ja ohjelmaa. Jos tämän olisin etukäteen ymmärtänyt, olisin varannut päivän tai kaksi…
Tuija
98 % SUOSITTELEE TARTON MATKOJAMME

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
Viro
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-7 °C
huhtikuu
5 °C
heinäkuu
16 °C
lokakuu
3 °C