Inspiroidu kanssamme!

Baltian upeat rannat

Rantalomaa voi viettää yllättävän lähellä. Hiekkadyynejä, kilometrien pituisia rantaviivoja, aurinkoa ja kaunista luontoa - kaikkea tätä löytyy Baltiasta. Tutustu Ikaalisten Matkatoimiston Viron, Latvian ja Liettuan parhaisiin rantakohdevinkkkeihin.

Saatat yllättyä miten monipuolinen rantalomakohde Baltia on

Ei ehkä ihan ensimmäisenä tulisi mieleen rantalomasta eteläiset naapurimaamme Viro, Latvia ja Liettua. Mutta Baltia yllättää tässäkin tapauksessa, sillä  pelkästään Virossa on noin 3 700 kilometriä rantaviivaa, ja useimmat Viron kauneimmista rannoista ovat ajomatkan päässä Tallinnasta. Itä-Virossa Narva-Joesuun upeat uimarannat ovat jopa 13 km pitkiä. Myös Latvia on loistava kohde rantalomailijoille – pitkät hiekkarannat alkavat heti Viron rajan jälkeen. Eivätkä Liettuan rannat häviä naapureilleen lainkaan. Oletko jo esimerkiksi nähnyt Kuurinkynkään upeat dyynit tai Palangan suositut kesärannat? 

Pärnun ranta, Viro

Kuuluisa Pärnun ranta ei juurikaan esittelyjä kaipaa! Tämä suosittu ranta sijaitsee matalavetisellä lahdella, joten vesi lämpenee nopeasti ja ranta sopii erinomaisesti lapsiperheille. Rannalla on tarjolla monenlaista aktiviteettiä, esimerkiksi rantalentopalloa, minigolfia ja surffivarusteiden vuokrausta. Rannalta saa ostettua virvokkeita, pientä syötävää ja jäätelöä. Rannan edustalla kulkee kaunis rantapromenadi.
Lähde rantalomalle Pärnuun tai hyppää auton rattiin ja lähde Road Trip -seikkailulle kohti Pärnun hiekkarantaa.

Tutustu Pärnuun

Pärnu

Matkakohde

 Laulasmaan ranta, Laulasmaa Viro

Laulasmaan ranta sijaitsee noin 38 kilometrin päässä Tallinnasta. Rauhallisessa lahdessa sijaitseva pitkä valkohiekkainen ranta on kauniin mäntymetsän ympäröimä. Kesäisin rannalle avataan rantabaari, jossa voit nauttia viilentäviä juomia. Rannalla on pukukopit, lentopallokenttiä ja läheisestä Laulasmaa Spa -hotellista voi vuokrata polkupyöriä, palloja ja rantavälineitä. Rannassa toimii surffauskoulu, joka tarjoaa purjelauta-, leijasurffaus- ja sup-lautaopetusta. Voit kokea Laulasmaan rannan ja nauttia luonnonrauhasta Laulasmaa Span kylpylälomalla tai kierrä useampi Viron rantakohde omalla autolla.

Tutustu Laulasmaahan

Laulasmaa

Matkakohde

Kauksin ranta, Peipsijärvi Viro

Peipsijärvellä on useita kauniita hiekkarantoja ja kaunista luontoa. Peipsijärven pohjoisrannikolla sijaitseva, noin kilometrin mittainen Kauksin ranta on alueen kauneimpia ja suosituimpia rantoja. Rauhalliselle rannalle pääsee portaita pitkin hiekkadyynien yli. Rannalla on rantalentopallokenttä ja keinuja lapsille. Rannan lähellä on Kauksin lomakylä, josta voi ostaa juomia ja pientä syötävää. Kauksin rannan tavoitat matkatessa omalla autolla Tarttoon, Narvaan tai Road Trip -kierroksella Baltiaan.

Tutustu Tarttoon

Tartto

Matkakohde

Võsun ranta, Lahemaan kansallispuistov Viro

Vain noin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta, Lahemaan kansallispuistossa, sijaitsee paikallisten suosima Võsun uimaranta. Rannalla on pukukopit, rantalentopallokenttä ja erikoisuutena myös WiFi-yhteys. Lapsille rannan lähellä on leikkikenttä. Kesäaikaan rannalta voi ostaa juomia ja pientä syötävää. Võsun ilman ja veden lämpötilaa voi seurata reaaliajassa rannan kotisivulta. Võsun rannalla voit piipahtaa vaikkapa Rakveresta tai Vihulasta.

Tutustu Rakvereen

Rakvere

Matkakohde

Narva-Jõesuun ranta Viro

Viron pisin hiekkaranta löytyy Narva-Jõesuusta. Hienohiekkaisen rannan pituus on yli seitsemän kilometriä ja rantaa ympäröi kaunis mäntymetsä. Narva-Jõesuun rannalta voit löytää perinteisiä punaraitaisia uimakoppeja. Venäläinen yläluokka lomaili Narva-Jõesuussa jo 1800-luvun loppupuolella, ja näissä kopeissa herrasväki vaihtoi uimavaatteensa ja hevoset sitten vetivät kopin mereen pulahtamista varten. Rannalta löytyy myös nykyajan pukukopit uimapuvun vaihtoon, rantalentopallokenttä ja ulkosuihku. Hyppää autoon ja lähde Road Tripille pitkin Viron pohjoisrannikkoa. Tai varaa matka omalla autolla Narvaan.

Tutustu Narva-Jôesuuhun

Narva-Jôesuu

Matkakohde

 Jurmalan ranta Latvia

Latvian kuuluisin hiekkaranta on Jurmalan hiekkaranta, eikä suotta. Tämä Pohjoisen Riviera on peräti 25 kilometrin mittainen ja kesäisin valkohiekkaiset rannat ovat täynnä elämää. Pitkän rantaviivan ansiosta rannalta voi valita rauhallisen alueen tai asettua rantaelämän vilskeeseen. Rannan tuntumasta löytyy ravintoloita, baareja ja muita palveluja. Useassa kohtaa rantaa liehuu sininen lippu, joka on puhtaan, turvallisen ja hyvin varustetun uimarannan merkki. Varaa Jurmalan hotellimatka tai tustustu valmiisiin Road Trip -ehdotuksiimme.

Tutustu Jurmalaan

Jurmala

Matkakohde

Liepajan ranta Latvia

Tuulinen, kahdeksan kilometriä pitkä Liepajan ranta on myös kaunis rantakohde. Kovat tuulet tuovat rannalle simpukankuoria ja meripihkaa, joita voi poimia matkamuistoiksi. Pitkän puhtaan hiekkarannan lisäksi Liepajan valtteja ovat edulliset hinnat. Heinäkuussa rannalla järjestetään Summer Sound -musiikkifestivaali, jossa elektronisesta musiikista voi nauttia aamun tunneille asti. Liepaja sijaitsee Latvian lounaisosassa, noin 220 kilometrin päässä Riiasta. Varaa matka Liepajaan tai tutustu Road Trip -matkoihimme jotka kulkevat Liepajassa

Tutustu Liepajaan

Liepaja

Matkakohde

Ventspilsin ranta Latvia

Jurmalaan ja Liepajaan verrattuna rennompaa rantatunnelmaa tarjoavat Ventspilsin rannat. Monen mielestä Ventspilsin upea ja pitkä hiekkaranta on Latvian paras. Rantaviivaa riittää jopa 50 kilometrin verran.  Valkoiselta hiekkarannalta löytyy leikkikenttiä ja erilaisia liikuntavälineitä. Ventspilsistä voi tehdä retken vaikkapa Kolkaan, Latvian rannikon pohjoiskärjessä sijaitsevaan luonnontilassa olevaan kansallispuistoon. Riikasta matkaa Ventspilsiin on vähän vajaa 190 kilometriä. Tutustu Latvian rannikon Road Trip -matkoihimme.

Palangan ranta Liettua

Liettuan ykköskohde rantalomailijoille on ehdottomasti Palanga. Palangan hiekkaranta on huimat 25 kilometriä pitkä ja valkoisen hiekan lisäksi sitä halkovat kauniit hiekkadyynit. Rannalla ja rannan lähettyvillä on mukavasti palveluista. Ranta on liettualaisten lomailijoiden suosiossa ja se sopii hyvin myös lapsiperheille. Riikasta Palangaan on matkaa noin 280 kilometriä. Tutustu Road Trip -matkoihimme ja koe Palangan upea ranta.

Tutustu Palangaan

Palanga

Matkakohde

Nidan ranta, Kuurinkynnäs

Upea Nidan ranta sijaitsee Kuurinkynnään niemimaalla Neringan kunnassa. Kuurinkynnäs on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Osa siitä kuuluu Venäjälle ja osa Liettualle, ja se on lähes sata kilometriä pitkä ja kapeimmillaan vain 400 metrin levyinen. Nidan rannan hiekka huikaisevan valkoista, ja alueen luonto on kaunista. Nida on suosittu rantalomakohde etenkin perheiden keskuudessa. Klaipedasta matkaa Nidalle on noin 50 kilometriä. Näe ja koe Kuurinkynnäs, tutustu Road Trip -matkoihimme.

Tutustu Klaipedaan

Klaipeda

Matkakohde

Tunnelmia Baltian rannoilta

Muut Hetkiä luonnossa -kokoelmat

Kaikki 12 kokoelmaa
Kaikki 12 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa