Inspiroidu kanssamme!

Norjan unohtumattomat vuonot

Norjan vuonot salpaavat henkesi kauneudellaan, kierrä kaikki tai valitse eniten silmääsi miellyttävät. Kohtaat idyllisiä kalastajakyliä, syvänsinistä vettä, vuoria ja huimia korkeuseroja, vehreitä laaksoja ja aitoa norjalaista tunnelmaa. Ehkäpä innostut lähtemään risteilylle tai vaellat mieluiten ikimuistoisille näköalapaikoille.

Geirangerinvuono

Syvänsininen vesi kimmeltää Geirangerinvuonossa, sitä ympäröivä laakso hohtaa vihreänä ja sen ympärillä nousee lumihuippuinen vuoristo, josta laskee vesiputouksia. Vuonon pohjukassa häämöttää Geirangerin kylä, jossa sijaitsee yksi Skandinavian suosituimmista risteilysatamista. Geiranger on Unescon maailmanperintökohde, ja se on myös valittu National Geographicin Traveler-lehdessä maailmanperintökohteista kauneimmaksi. Parhaiten vuonon kokee risteilijän kyydissä tai meloen. Sitä voi myös katsella korkeuksista muun muassa Ørnesvingenin eli Kotkantien näköalapaikalta, jos on autolla liikenteessä.

Matkamme uskomattomalle Geiranger -vuonolle. Tutustu!

Vuonojen Norja, Lillehammer-Geiranger-Oslo

Kiertomatka

Sognevuono

Vehreitä laaksoja ja  jäätikköä. Veden äärelle sijoittuvat vuorijonot ja vesiputoukset tekevät maisemasta sanoinkuvaamattoman kauniin. Sognevuono on Norjan syvin ja pisin vuono. Se on myös maailman toiseksi pisin vuono, jonka ylittää pituudessa vain Grönlannin Scoresbynsalmi. Sognevuonolta haarautuu Aurlandsfjord-niminen sivuvuono, jonka pohjukassa komeilee Flåmin kylä. Maailman kauneimmaksi kehuttu junarata nousee Flåmistä ylös vuorille, josta on uskomaton maisema alas vuonoille ja vuorille. Toinen henkeäsalpaavin maisemin varustettu Sognevuonon sivuhaara on kapea Nærøyfjorden, jonka maisemia kehutaan sen haaroista kauneimmiksi.

Trollfjord

Lofoottien vieressä sijaitseville Vesterålenin saarille suuntaavat voivat käydä katsastamassa kaksi kilometriä pitkän ja erittäin kapean Trollfjordin, jonka vesissä saattaa nähdä sukeltelevia valaita. Vuonolle pääsee sen kapeudesta huolimatta risteilemään suurella laivalla, vaikka kallioseinä tuntuu olevan vain lyhyen matkan päässä, onhan kapein kohta vain 100 metriä leveä! Talvisin vuono tunnetaan revontulistaan, kesäisin yöttömästä yöstä.

Tutustu Lofoottien matkoihimme

Pohjois-Norja ja Lofootit

Kiertomatka

Hardangerinvuono

Norjan kauneimmat maisemat löytyvät Hardangerinvuonon ääreltä. Hyväkuntoinen nauttii päivän vievästä vaelluksesta kalliosta ulos työntyvälle kielekkeelle Trolltungalle eli Peikon kielelle, josta avautuvat vaikuttavat maisemat vuonolle ja vuoristoon. Vaikean vaelluksen pääteasema on suosittu kohde mutta myös hyvin vaarallinen: kielekkeellä on liukastunut ihmisiä, jotka ovat pudonneet kuolemaan 700 metrin korkeudesta.

Päiväretkelle Bergenistä

Bergen

Matkakohde

Trondheiminvuono

Trondheiminvuonon tiedetään olleen viikingeille tärkeä kulkureitti historian saatossa. Sen historia ei rajoitu vain viikinkeihin, vaan vuonon yhdellä saarella komeilee Munkholmenin linnoitus, joka on historiansa aikana toiminut luostarina, vankilana ja teloituspaikkana. Vuonolta voi myös edelleen löytää toisen maailmansodan aikaisia lentokoneen hylkyjä. Lisäksi se on kuuluisa lukuisista lintu- ja kalalajeistaan sekä koralleista. Noin 130 kilometriä pitkän vuonon äärellä nököttää Trondheimin kaupunki, mutta asutusta alueella on ollut tuhansien vuosien ajan, sillä jo viikingit majailivat vuonon äärellä.

Tutustu Trondheimin matkoihimme

Trondheim

Matkakohde

Nordfjord

Nordfjordin vuoristo- ja laaksomaisemissa silmä lepää. Sen äärelle on ripoteltu kauniita pikkukyliä, joista erityisesti muutaman sadan asukkaan Olden yllättää kauniilla kirkkorakennuksillaan. 106 kilometrin mittainen vuono on suosittu risteilykohde, ja sen maisemissa on myös hyvä vaeltaa ja pyöräillä. Lähellä voi tutustua myös Briksdalin jäätikköön.

Hjørundfjord

Hjørundfjord-vuonoa ympäröivät Sunnmørsalpene eli Skandien vuoriston osa. Hjørundfjord on hieman muita vuonoja tuntemattomampi, ja sitä on kutsuttu myös lempinimellä Kuninkaallisten reitti, sillä eurooppalainen ylhäisö vieraili siellä 1700-luvulla. Nykyään vuono tunnetaan hyvänä vaelluskohtena, josta löytyy niin perheystävällisiä kuin haastavampiakin reittejä.

Tunnelmia Norjan vuonoilta

Muut Hetkiä luonnossa -kokoelmat

Kaikki 12 kokoelmaa
Kaikki 12 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa