Inspiroidu kanssamme!

Pohjoisen luonnon helmet

Lumoavaan Pohjoisen luontoon matkustetaan maailman ääristä asti, eikä ihme! Pohjoisen puhtaus, rauha ja henkeäsalpaavat maisemat luovat ainutlaatuisen elämyksen. Tee matkaunelmista totta ja koe taianomainen loma pohjoisessa Suomessa tai Norjassa!

Ivalo ja Saariselkä

Koe pala aidointa Lappia! Ivalon, Inarin ja Saariselän alueilla sijaitsee kaksi Suomen suurinta kansallispuistoa ja alue tarjoaa loputtomasti mahtavia ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia. Täällä pääset kokemaan rikasta paikalliskulttuuria sekä nauttimaan arktisen luonnon rauhasta.

Tutustu Ivaloon

Ivalo

Matkakohde

Levi

Levi tarjoaa elämyksiä ja aktiviteetteja jokaiselle! Tasokkaat palvelut, kattavat liikuntamahdollisuudet ja huikeat maisemat tekevät Levistä monen suosikkikohteen ympäri vuoden! Joinakin vuosina Levin hiihtokausi alkaa ennätysaikaisin, jopa lokakuussa, joten innokkaimmat pääsevät rinteeseen ja hiihtämään ruskan vielä hiipuessa.

Tutustu Leviin

Levi

Matkakohde

Kuusamo

Koillismaalla Lapin tuntumassa sijaitseva Kuusamo tunnetaan jylhistä maisemistaan, puhtaasta luonnostaan sekä alueen laadukkaista palveluista. Rukan hiihtokeskus ja monipuolinen kylpylähotelli Holiday Club Kuusamon Tropiikki tarjoavat elämyksiä koko perheelle. Kuusamon lähellä sijaitseva Suurpetokeskus on vierailun arvoinen paikka ainakin silloin, kun karhut ovat hereillä. Kuusamoon on helppo rakastua!

Tutustu Kuusamoon

Kuusamo

Matkakohde

Vuokatti

Vuokatti on huippuvalinta luonto- ja liikuntalomien viettoon! Kainuun vaikuttavan luonnon keskellä pääset nauttimaan luonnonrauhasta, monipuolisista aktiviteeteista ja palveluista. Vuokatti on kohtuullisen matkan päässä, matkustitpa mistä päin Suomea tahansa!

Tutustu Vuokattiin

Vuokatti

Matkakohde

Rovaniemi

Lapin pääkaupunki Rovaniemi tarjoaa elämyksiä koko perheelle ympäri vuoden! Rovaniemellä yhdistät lomaasi kätevästi kaupungin palvelut, lukuisat aktiviteetit sekä luonnonrauhan. Elämyspuisto SantaPark viihdyttää joulusta innostuneita kaikenikäisiä matkustajia!

Tutustu Rovaniemeen

Rovaniemi

Matkakohde

Pohjois-Norjan upeat luontokohteet

Norja ei jätä ketään kylmäksi! Norjan toistaan upeammissa luontokohteissa et voi välttyä mieleenpainuvilta elämyksiltä vuonojen uumenissa seikkaillessa, patikointipolkuja kolutessa tai lunnien pesintäpuuhia seuratessa.

Lofootit

Meren rannalta taivasta kohti kohoaa vuoria, joiden äärelle on ripoteltu idyllisiä kalastajakyliä. Ilmassa tuoksuu tuore kala, ja rantaviivan rikkovissa vuonoissa ui miekkavalaita ja hylkeitä. Lofootit on koko Skandinavian kuuluisimpia luontokohteita, jonka kauneudesta henki voi salpaantua. Svolvaerista, Lofoottien epävirallisesta pääkaupungista pääsee valasretkille, kalastamaan tai ihailemaan revontulia. Reinen kylästä lähtee patikointireittejä, joista suosituin on Reinebringenin vaellusreitti, joka vie samannimisen vuoren huipulle. Näköalat korkeuksista ovat mitä uskomattomimmat muiden vuorenhuippujen, sinisen meren ja alapuolella avautuvan kylämaiseman vuoksi. Niin ikään vuoristoisia maisemia näkyy Kvalvikan autiorannalla, jonne voi tehdä pienen kävelyretken merituulen syleilyssä. Saaren kärjessä komeilee Lofoottien tunnetuin kohde Ån kylä, jossa veden äärellä nököttävien punaisten mökkien takaa kohoaa valokuvauksellinen vuorimaisema. Pieni Hamnøya on Lofoottien vanhin kalastajakylä, joka sijaitsee koskemattoman luonnon ympäröimänä.

Vesterålen

Dronningrutan luontopolulla vehreän rinnemetsikön ja auringon lämmittämän ylängön poikki voit vaeltaa henkeäsalpaaviin näkymiin vuorten syleilyssä uinuvien kolmen saaren äärelle. Noin 13 kilometrin pituinen reitti kiertää rantaa pitkin, ja kulkee Vesterålenin saariryhmällä. Vesterålenissa, jota myös Lofoottien pikkusisareksi kutsutaan, on myös kahden kilometrin mittainen, jyrkkien vuorten ympäröimä, mustavetinen Trollfjord-vuono. Hyppää siis laivan kyytiin ja lähde risteilylle upeisiin maisemiin. Vesterålenista lähtevät valasristeilyt ovat uskomaton elämys. Matkan varrelle saattaa osua myös lunneja ja muita merilintuja. Kuvauksellinen, Nykslundin kalastajakyläon vain muutamien kymmenien asukkaiden asuttama. Sinne voi pysähtyä vaikka valokuvaamaan ja pitämään pienen kahvihetken.

Senjan saari

Mykistävän kauniin Senjan saaren maisemissa häämöttävät Seglan vuori ja viereisen Hestenin huiput. Seglan jyrkkien rinteiden kapuaminen on monelle reissaajalle ikimuistoinen kokemus. Vaivaiskoivujen läpi kulkeva reitti Seglalle vie lopulta upeisiin vuonomaisemiin. Jos patikointi ei ole mieleen, kauniita näköaloja voi ihailla Tungenesetin ja Bergsbotnin näköalapaikoilta. Tungenesetin kalliolta näkymä huipentuu torahampaita muistuttaville vuorenhuipuille. Bergsbotnin lankkusillalta avautuu vuonomaisema.

Salten

Saltenin alueelta löytyy koskematonta luontoa, yksi maailman vilkkaimmista vuorovesivirroista ja mahtavia, tuulenpieksemiä vuoria. Saltenin kuvaukselliset vuonot, valkoiset hiekkarannat, saaret ja luonnonpuistot tarjoavat matkaajalle unohtumattomia elämyksiä. Ehkä heräät road tripillä kirpeään aamuun ja lähdet virkistävälle kävelylle autiolle Langsandin tai Mjellenin hiekkarannalle. Kalastuksen ystäville mainio kohde on Saltstraumenin salmi, jossa vuorovesi virtaa 40 kilometrin tuntivauhdilla ja houkuttelee veden pintaan kalaparvia. Hurjapäisimmät saattavat haluta kokeilla RIB-kumivenesafaria maailman voimakkaimpiin kuuluvalla vuorovesivirralla. Sjunkhattenin kansallispuiston reiteillä patikoijan mieli lepää laaksojen, jokien ja järvien maisemissa, joita koristavat vuorten terävät huiput.

Lyngenin Alpit

Mahtavat lumiset vuorenhuiput kohoavat taivasta vasten Lyngenvuonon ääreltä. Villi luonto hurmaa jylhillä maisemillaan. Vuonolta lähtee useita helppokulkuisia reittejä vuorien ja jäätiköiden äärelle. Kalaisille vesille puolestaan pääsee kalastusretkellä vuokraveneellä. Lyngenin alueella makaava syvänsininen Blåvatnet -järvi on upea näky, jonne pääsee merkittyä polkua pitkin. Reitti on mennessä loivaa ylämäkeä ja helppokulkuinen. Aspevatnet-järvi sijaitsee samalla suunnalla kuin Blåvatnet, ja polut kummallekin järvelle lähtevät samalta parkkipaikalta. Helmikuusta toukokuuhun Lyngen vetää hiihtokansaa laskettelemaan ja lumilautailemaan.

Alta

Pohjois-Euroopan suurimpaan, 12 kilometriä pitkään kanjoniin Alattionjoelle eli Alta-joelle pääset tutustumaan jokiveneen kyydissä. Joki on kuuluisa lohisista vesistään ja tietenkin mahtavista maisemistaan. Maisemista voi nauttia myös patikoimalla kanjonin reunalla. Esihistorialliselta ajalta peräisin oleviin Altan kivipiirroksiiin voi tutustua Hjemmeluftin kylässä sijaitsevilla suurilla hiekkakivikallioilla. Tuhansissa piirroksissa, maalauksissa ja kaiverruksissa kuvataan oman aikansa elämää eläimien, ihmisten ja eläinkohtauksia kuvaavien aiheiden välityksellä.

Nordkapp

Seiso kallionjykänteellä, tähyile kohti horisonttia ja näet silmän kantamattomiin Jäämerta. Olet Nordkappin niemellä, pohjoisimmassa kolkassa Norjaa, joka on saavutettavissa maantietä pitkin. Magerøyan saarella sijaitseva Nordkapp on suosittu turistikohde, jossa varsinkin kesäisin käy melkoinen hulina. Vaikka Nordkappia pidetään Euroopan pohjoisimpana kolkkana, todellisuudessa pohjoisin on Knivskjelodden, jonne pääsee patikoimalla. Luontomatkaajalle oikea elämys on lintusafari laivan kyydissä. Gjesværin kalastajakylästä pääsee Gjesværstappanin luonnonsuojelualueen lähettyville vievälle laivaretkelle, jolla voi nähdä suuria lunnien ja pikkukajavien lintuyhteisöjä. Laivan yllä saattaa kaartaa mahtavia merikotkia. Retken aikana voi nähdä myös kiisloja, ruokkeja, merimetsoja, merikihuja, myrskylintuja ja suulia.

Svartisenin jäätikkö

Patikoi metsän poikki kallioista reittiä pitkin lumoavan Svartisenin jäätikön reunalle, joka on ympärivuotisessa jäässä. Matkan varrelle osuu upea, luolasta pulppuava vesiputous. Jäätikkö on kerrassaan valtava, ja sen massiivisuuden huomaa vasta lähempänä. Reitille pääsee, kun suuntaa autonnokan kohti Svartisvatnet-nimistä järveä. Patikointimatka sopii hyvässä kunnossa oleville, sillä sen edestakainen matka on noin 15 kilometriä. Patikoinnin lisäksi perille pääsee myös veneen kyydissä, ja veneretkeläisetkin pääsevät patikoimaan muutaman kilometrin verran päästäkseen jäätikön äärelle.

Katso ennakkoon tunnelmia Pohjoisen helmistä

Muut Hetkiä luonnossa -kokoelmat

Kaikki 12 kokoelmaa
Kaikki 12 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa