Mitä haet matkaltasi?

Nauti rantalomasta lähellä

Tiesitkö, ettei rantatunnelmaa tarvitse kesäisin hakea Välimereltä asti. Baltian upeat valkeat hiekkarannat kutsuvat auringonpalvojia ja tarjoavat palveluita herkkukojuista vesiurheiluun. Kilometrejä pitkät hiekkarannat jatkuvat silmän kantamattomiin Viron Pärnussa, Latvian Jurmalassa ja Liepajassa. Varaa kesäloma rannalle läheltä!

Pärnu

Kesäkuumalla kannattaa olla heti aamulla liikkeellä, jos haluaa napata hyvän paikan seurueelleen Pärnun rannalta. Lämmin päivä tuo tuhansia auringonpalvojia rannalle. Pärnun matalassa lahdessa vesi lämpiää jo alkukesästä ja ranta on turvallinen myös lasten kanssa. Pärnun rantapalvelut ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina. Kesäisin rantapuistoista löytyy erilaisia kojuja, joista voit nauttia niin streetfoodia kuin jätskiäkin. Rannalla on myös ravintoloita, kahviloita ja rantatuolien vuokraajia. Vauhdikkaammasta rantalomasta nauttivalle rannalta löytyy monia vesiurheiluvaihtehtoja melonnasta riippuliitoon. Pärnu sijaitsee vain parin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta etelään. Meiltä IMT:ltä löydät Suomen kattavimman valikoiman Pärnun hotelleja, mutta ajoissa kannattaa olla liikkellä, sillä heinäkuun helteisiin huoneet myydään loppuun joutuisaan.

Tutustu Pärnuun

Pärnu

Matkakohde

Jurmala

Latvian pääkaupungista Riiasta on vain puolen tunnin ajomatka rannikolle kesäkaupunki Jurmalaan. Jurmalan ehdoton kohokohta on sen yli 26 kilometriä pitkä, hieno hiekkaranta. Hiekkaranta herää kesäisin eloon ja täyttää myös Jurmalan kesäkaupungin täyteen matkailijoista. Paitsi valkoisesta hiekkarannasta, Jurmala tunnetaan myös upeista pitsihuviloista ja yksityisloma-asunnoista. Keskustan kesäkatuja kulkee riemuissaan, sillä kesäisin kaupunki on täynnä palveluita ja toistaan herkullisempia ravintola- ja kahvilaelämyksiä. Kesävieras kohtaa myös monia katutaide-esityksiä musiikista teatteriin. Kesäinen ilo tarttuu myös vierailijaan.

Tutustu Jurmalaan

Jurmala

Matkakohde

Liepaja

Liepaja sijaitsee Itämeren rannalla, noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Riiasta. Liepajan upean rannan erottaa kaupungista merenrantapuisto. Puistossa on kioskeja, leikkipaikkoja ja istutuksia. Kesäisin alueelta löytyy myös paljon hauskaa tekemistä. Voit vuokrata alueelta polkuautoja tai -pyöriä. Baltian kesäkohteisiin nähden  Liepajan hintataso on edullinen. Rantaloma Liepajassa on helppo yhdistää kaupunkiloman palveluihin, sillä kaupunki on Latvian kolmanneksi suurin. Liepajan keskustassa löytyy niin kulttuuria, museoita kuin shoppailumahdollisuuksiakin. Mikäli haluat vaihtelua Liepajan rantalomaan, voit vuokrata auton ja tehdä päiväretken etelään Kuurinkynkäälle. Liettuan puolella sijaitsevalla maakaitaleella hiekkadyynit kohoilevat lähes sadan kilometrin matkalla.

Tutustu Liepajaan

Liepaja

Matkakohde

Muut Hyvää oloa -kokoelmat

Kaikki 9 kokoelmaa
Kaikki 9 kokoelmaa

Mitä haet matkaltasi?

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa