Inspiroidu kanssamme!

Saksan kauneimmat linnat

Linnat ovat kuuluisia Saksan nähtävyyksiä ja hurmaavat kauneudellaan, historiallaan ja tarunhohtoisuudellaan. Katso TOP 5 -listamme Saksan kauneimmista linnoista, jotka on pakko nähdä omin silmin!

Saksan TOP 5 -linnat ūüŹį

Linnat tarjoavat paljon koettavaa aina kiehtovasta historiasta, silmiä hivelevään arkkitehtuuriin, ympäristöön, maisemiin ja erilaisiin tarinoihin. Linnat sijaitsevat idyllisissä miljöissä, usein rakennettuna vuoren tai kukkulan huipulle. Monissa linnoissa on runsaasti historiaa monelta vuosisadalta. Historiaa ajalta jolloin linnoissa on asunut prinsessoja, kuninkaita, ritareita ja herttuoita linnasta riippuen. Monet Saksan linnoista ovat olleet samojen sukujen ja perheiden omistuksessa vuosisatojen ajan ja osa niistä on edelleen asuinkäytössä.

Koe Saksan parhaat nähtävyydet ja tutustu näihin tarunhohtoisiin linnoihin vaikkapa unohtumattomalla road-tripilla!

1. Neuschwansteinin linna

Neuschwansteinin linnaa pidetään maailman kauneimpana linnana. Sen satumaiset korkealle taivaalle kohoavat tornit ovat olleetkin Walt Disneyn Prinsessa Ruususen linnan esikuvana.

Linna on rakennettu 1800-luvulla Bavarian Ludwig II:lle lepopaikaksi, vastapainoksi harmaalle arkimaailmalle. Tyyliltään linna on oikea tyylisuuntien sekamelska. Linna on koristettu kauniilla maalauksilla ja suureellisilla kattokruunuilla. Linnan kolmas kerros on omistettu Ludwigin kokoelmalle Wagnerin oopperoiden inspiroimia joutsen-kuvauksia. Ludwig ei kuitenkaan ehtinyt asua linnassa kuin puoli vuotta, kun aateliset vangitsivat hänet syyttäen tätä mielenvikaiseksi. Ludwig hukkui pian vangitsemisen jälkeen järveen. Linna on avattu kuninkaan kuoleman jälkeen yleisölle.

Linnassa vierailee yli miljoonaa vierasta vuosittain, joten lippu kannattaa ostaa etukäteen.

2. Hohenzollernin linna

Hohenzollernin linna sijaitsee Stuttgartista 50 kilometriä etelään, lähellä Hechingenin kaupunkia. Linna sijaitsee vuoren huipulla ja se sai alkunsa jo 1000-luvulla. Alkuperäinen rakennus on historiansa aikana tuhoutunut ja rakennetteu useampaan kertaan. Nykyään siitä on jäljellä vain kappeli. Nykyinen linna on Preussin kuninkaan Frederick William IV:n rakennuttama.

Linna on ainutlaatuinen käyntikohde aarteinen. Linnassa on muun muassa Preussin kuninkaan käyttämä kruunu ja Frederick II Suuren univormu. Linnassa kannattaa osallistua opastetulle kierrokselle sisätiloissa, jossa pääsee vierailemaan linnan kellareihin, kappeliin sekä muutenkin tutustumaan linnan alueeseen. Linnasta löytyy lisäksi museokauppa, olutravintola sekä ravintola.

3. Heidelbergin linna

Heidelbergin keskiaikainen linna sijaitsee saman nimisessä historiallisessa ja romanttisuudestaan tunnetussa kaupungissa. Linna onkin kaupungin keskustan ilmeen olennainen osa, sillä se sijaitsee noin 80 metrin korkeudessa rinteellä. Linnan tarina alkaa jo 1300-luvulta. Linna on tuhoutunut historiansa aikana kahdesti. Kaikesta huolimatta linna hurmaa edelleen ulkonäöllään, sillä rakentaminen aikojen saatossa on luonut siitä useiden tyylisuunnan yhdistelmän. Linnan uloimpiin muureihin ja puutarhoihin on mahdollista tutustua ilmaiseksi, sisätiloihin tutustuakseen on osallistuttava maksulliselle opastetulle kierrokselle.

4. Lichtensteinin linna

Lichtensteinin linna on yksi Saksan uusimmista linnoista ja se on rakennettu vasta 1800-luvulta keskiaikaisten ritarien kunniaksi. Kivinen silta johtaa linnan upealle paikalle, korkealle vuoren huipulle. Linna on tunnettu erityisesti ase- ja haarniska-kokoelmistaan. Linna sijaitsee lähellä Honaun kaupunkia. Linna on yksityisomistuksessa ja avoinna helmikuusta joulukuuhun. Linnaan on mahdollista tutustua opastetulla kierroksella.

5. Wartburgin linna

Wartburgin keskiaikainen linna on yksi Saksan kuuluisimmista. Linna sijaitsee Th√ľringenissa Eisenachin kaupungissa korkealla kukkulalla. Linna on perustettu Th√ľringenin maakreivin hallintopaikaksi vuonna 1067. Linnassa on pidetty eloisaa hovia, jossa on k√§ynyt runoilijoita ja laulajia. Hoviel√§m√§st√§ on kirjoitettu runokokoelma jonka pohjalta on syntynyt my√∂s Tannh√§user -ooppera. Linnan kuuluisimpia asukkaita ovat olleet unkarilainen prinsessa Elisabet Pyh√§ sek√§ Martti Luther. Linna on valittu 1999 Unescon maailmanperint√∂kohteeksi.

Haluatko lähteä tutustumaan Saksan upeisiin linnoihin?

Etelä-Saksan kauneimmat linnat -Road Trip

Kiertomatka

Muut Kiehtovaa historiaa -kokoelmat

Kaikki 11 kokoelmaa
Kaikki 11 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa