Mitä haet matkaltasi?

Harry Potterin taikaa Englannissa

Haluaisitko lähteä etsimään legendaarista Tylypahkaa? Pääseekö sinne edes junalla? Ja mistä löytyy laituri 9 ¾ jolta junaan voi lähteä? Harry Potter -fanien suunta vie Iso-Britanniaan!

Harry Potter elokuvien Lontoo

Harry Potter fanin kannattaa varata useampi päivä aikaa Lontooseen. Osa Potter elokuvien kohtauksista on kuvattu kaupungissa. Jotkin Lontoon upeista nähtävyyksistä ovat puolestaan toimineet innoituksen J.K. Rowlingin tarinoille. Askeleet kannattaa suunnata Covent Gardeniin, jonka liepeillä sijaitsee Australian suurlähetystö. Tämä rakennus on antanut puitteet velhopankki Irvetalle. Rakennus avaa ovensa matkailijoille vain kerran vuodessa, jolloin sinne on kova tungos. Ulkopuolelta rakennusta voi kuitenkin ihailla koska vain. Leadenhall Markkinat toimivat näyttämönä Viistokujalle. Jos olet supertarkka huomaat upean kaupparakennuksen nurkilla sinisen oven, se tunnettiin Harry Potter -elokuvissa Vuotavana Noidankattilana. Millennium Bridge -silta on tullut tutuksi Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvasta. Westminsterin asemalla kuvattiin pätkiä Harry Potter ja Azkabanin vanki sekä Harry Potter ja Feeniksin kilta -elokuviin.

Onko olemassa laituri 9 ¾ ?

Yksi Lontoon suurimmista rautatieasemista, Kings Cross, on Tylypahkan pikajunan lähtöasema. Sen laiturilta 9 ¾ Harry ja muut velhokoululaiset aloittivat uuden lukuvuoden perheitään haikeasti hyvästellen. Valitettavasti meillä jästeillä ei ole pääsyä tiiliseinän läpi, eikä sitä tule kokeilla sillä seurauksena on vain valtava päänsärky. Voit kuitenkin seisoa tiiliseinän edessä ja kuvata itsesi työntämässä kuuluisia vaunuja. Kings Cross asemalta löytyy myös Harry Potter aiheinen kauppa.

Astu Harry Potter maailmaan

Warner Bros. Harry Potter Studio sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Lontoon keskustasta. Studio ei ole huvipuisto, vaan lavastettu elokuvamaailma. Sieltä löytyy aidon näköinen Viistokuja, legendaarinen Suuri Sali, Wesleyn talo ja Poimittaislinjan bussi. Sisäänpääsymaksulla pääsee tutustumaan elokuvan tekemiseen, erikoistehosteisiin, rekvisiittoihin ja puvustukseen. Huomioithan ettei studion sisäänpääsylippuja saa ostettua enää paikanpäältä, vaan ne tulee ostaa etukäteen netistä.

Oxfordissa voit astua Tylypahkaan

Yhtä kokonaista Tylypahkaa et löydä mistään. Sen sijaan Oxfordissa on useampia rakennuksia, jotka ovat toimineet näyttämöinä Tylypahkasta kuvattuihin kohtauksiin. Bodleian kirjastossa kuvattiin Viisasten kiven velhosairaalan kohtaus sekä kohtaus jossa Harry kulkee näkymättömyysviitan alla läpi Tylypahkan kirjaston. Kirjastoon voi päästä vain varaamalla paikan Harry Potter -aiheiselta yksityiskierrokselta. New College Cloistersista löydät tammen, jonka edessä Harrylle ja Malfoylle syntyi yhteenotto ennenkuin Malfoy taiottiin fretiksi. Monien Harry Potter kohtausten näyttämönä toimi myös Christ Church ja varsinkin sen portaikko.

Junamatka Lontoosta Oxfordiin kestää vain 50 minuuttia ja junia lähtee puolen tunnin välein. Kaupunkiin on siis helppo tehdä päiväretki Lontoon lomasi aikana.

Haluatko kuvitella matkaavasi Tylypahkaan junalla?

Jacobiten junareittiä Skotlannissa kutsutaan yhdeksi Euroopan kauneimmista. Lähtöpysäkki sijaitsee noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Edinburghista Fort Williamissa. 136 kilometriä pitkä junareitti kuljettaa rannikolle Mallaigin. Juna toimi Hogwarts Expressinä Viisasten kivessä. Osa tätä reittiä nähtiin myös Harry Potter ja salaisuuksien kammio -elokuvassa. Kohtaus, jossa ”Hogwarts Express” kulkee maasillan alta, kuvattiin Glennfinnan- maasillan luona.

Dobbyn viimeinen leposija

Freshwater West Beach on ranta Pembrokeshiressä Walesissa. Tällä rannalla kuvattiin urhoollisen Dobby-kotitontun viimeiset hetket. Dobby menehtyi Harryn käsivarsille ja hänet haudattiin surullisin menoin rannan lähistölle. Rannalta löytyykin Dobbyn hautakumpu. Ranta toimi myös kuvauspaikkana jossa sijaitsi Bill Weasleyn ja hänen vaimonsa Fleur Delacourin Simpukkamökki. Mökkilavasteet on rannalta sittemmin siirretty pois. Alue sijaitsee noin 5 tunnin ajomatkan päässä Lontoosta länteen.

Harry Potter ja kirottu lapsi

Tarina jatkuu… Lontoossa esitetään parasta aikaa uusinta Harry Potter -näytelmää. Kirottu lapsi esitykseen kannattaa varata liput hyvissä ajoin etukäteen, sillä huippusuosittu näytelmä on loppuun myyty ainakin puoleksi vuodeksi eteenpäin.

Matkat

Harry Potterin matkassa - Virtuaalimatka elokuvien Lontooseen

Viistokuja, Vuotava Noidankattila ja velhopankki Irvetalle
Kings Cross -rautatieasema
Lontoon eläintarha ja punainen puhelinkoppi
Lontoosta löytyy useita Harry Potter -kohteita. Tällä virtuaalikierroksella näemme elokuvista tuttuja paikkoja sekä muita Lontoon tunnetuimpia nähtävyyksiä. Lähde mukaan jännittävälle kierrokselle Harry Potterin maailmaan! Virtuaalimatka toteutetaan 23.9. klo 17:30.


Edinburghin kaupunkiloma

Helsinki-Edinburgh
Edinburgh (valitsemasi määrä öitä)
Edinburh-Helsinki
Omatoimisella kaupunkilomalla voit viettää loman täysin omien suunnitelmien ja aikataulujen mukaan. Matkan hintaan sisältyy lennot kohteeseen ja majoitus Edinburgissa hotelliaamiaisin.


Lontoon kaupunkiloma

Helsinki-Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo-Helsinki
Omatoimisella kaupunkilomalla voit viettää loman täysin omien suunnitelmien ja aikataulujen mukaan. Lähde Lontooseen nauttimaan suurkaupungin tunnelmasta ja tarjonnasta!


Muut Riemua lasten kanssa -kokoelmat

Kaikki 10 kokoelmaa
Kaikki 10 kokoelmaa

Mitä haet matkaltasi?

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa