Mitä haet matkaltasi?

Missä on Pohjoismaiden suurin ja hauskin eläinpuisto?

Ruotsin Kolmårdenissa tietysti! Oletko nähnyt nauravia delfiinejä, leijonakuninkaita ja veikeitä apinoita? Kolmådernissa ihanat eläimet saavat ilon pisarat valloilleen! Eläinsafari gondolivaunulla eläinten yläpuolella tuntuu kuin kulkisit keskellä viidakkoa! Bamsen maassa riittää tekemistä niin pienille kuin isoillekin matkaijoille.

10 syytä lähteä Kolmårdenin eläintarhaan

1. Pohjoismaiden suurin eläinpuisto

Kolmårdenin eläintarhassa eläinten ihmettely ei lopu kesken. Eläintarhan alueella asustaa lähes 750 eläintä, yli 100 eri lajista. Vuosittain Kolmårdenin eläintarhaan syntyy lähes 400 uutta poikasta.

2. Uskomattoman taitavat delfiinit

Life-delfiinishow on maailmanluokan kokemus täynnä naurua, väristyksiä, hienoa tunnelmaa ja upeita elämyksiä. Näytös on ihastuttanut ja temmannut mukaansa tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa! Kolmårdenissa on Ruotsin ainut delfinaario.

3. Safari gondooleilla ihmettelet eläimiä yläilmoista

Kolmårdenin vetonaula on ainutlaatuinen Safari. Siellä voi kokea upeat villieläimet lähietäisyydeltä yläilmoista käsin. Jännittävässä gondolivaunuissa pääset nauttimaan huikeista näköaloista, sillä vaunussa leijutaan alapuolella kulkevien karhujen, hirvien, kirahvien ja leijonien yllä. Näet eläinten liikkeet ja kuulet niiden äänet, aivan kuin kulkisit oikealla savannilla!

4. Wings-petolintushow:n pääesiintyjinä ovat vapaana lentävät linnut

Petolintushow:n pääosassa ovat vapaina lentävät linnut. Katso huuhkajaa, joka lentää melkein pelottavan läheltä! Pidä siis kätesi ja jalkasi alhaalla. Jännittävä show lumoaa.

5. Bamsen maa kutsuu leikkimään

20 000 neliömetrin alueelle levittäytyvä ihastuttava Bamsen maailma on pienten lasten suosikki, koska sieltä löytyy niin paljon touhuttavaa. Alue on täynnä erilaisia ratoja, leikkialueita, puistoja, kauppoja ja ruokailumahdollisuuksia. Pääset tapaamaan Bamsen ystävineen ja vierailemaan Bamsen, Kilpisen, Pompin ja isoäidin kodeissa.

6. Tiikerit vain henkäyksen päässä

Tiger Worldin pitkässä tunnelissa sinun ja tiikereiden välissä on vain lasi-ikkunat. Voit melkein tuntea kissapedon hengityksen…

7. Ylväiden norsujen näytös

Kolmårdenin norsut odottavat sinua Kolosseumissa. Norsunäytöksessä saat mielenkiintoista tietoa norsuyksilöistä ja koko lajista sekä näytetään, miten norsuja koulutetaan.

8. Vempeleitä pienille ja isoille

Erilaisia laitteita löytyy eläinpuiston Marine Worldista ja Bamsen maailmasta. Alueilla on esimerkiksi kaksi kutkuttavaa maisemarataa, keinuvia laivoja, autorata. Perheen pienimmät viihtyvät Bamsen hunajapurkkikarusellissa. Hurja Wildfire vuoristorata tarjoaa vauhdin hurmaa yli 110 kilometrin tuntinopeudella.

9. Pitkäaikainen eläintensuojelutyö

Monet Kolmårdenin eläimet kuuluvat eläintensuojeluohjelmaan ja ovat luonnossa uhanalaisia. Kolmårdenin eläinpuistolla on oma säätiö, joka hallinnoi puiston eläinsuojelutyöhön ohjattavia varoja. Kolmården tekee töitä uhanalaisten lajien ja eläintietouden opetuksen osalta puiston porttien sisäpuolella, mutta lahjoittaa myös miljoonia kruunuja eläinsuojeluprojekteihin ympäri maailmaa.

10. Iloinen laivamatka ja helppo löytää perille

Kolmårdenin matka alkaa laivamatkalla Helsingistä tai Turusta. Jos se pallomerineen on riemullinen hetki pikkuväelle. Eläinpuisto sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Tie on loppua lukuunottamatta pelkkää suoraa, joten perille on helppo löytää. Kesälomakuukausina pääset Kolmårdeniin vieläkin helpommin, kun hyppäät IMT:n kuljetukseen. Bussimatkalla omat kädet ovat vapaat, eikä parkkeerauksistakaan tarvitse huolehtia.

Muut Riemua lasten kanssa -kokoelmat

Kaikki 10 kokoelmaa
Kaikki 10 kokoelmaa

Mitä haet matkaltasi?

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa