Inspiroidu kanssamme!

Parhaat pussailupaikat

Lähde Baltiaan etsimään lomaromantiikkaa! Niin Latviassa, Liettuassa kuin Virossakin on niin helliin hetkiin kuin maisemien ihailuunkin sopivia erityisiä paikkoja. Pussaile merenrannalla laineiden liplattaessa, maailmanpyörässä tai vaikka pusukummulla. Pusupaikkojen ihanat lomamuistot voitte palauttaa mieliinne vielä vuosikymmenien päästä.

Suutelevat opiskelijat

Oletteko seikkailemassa sateella Virossa Tarton keskustassa kahden kesken? Kuljette saman sateenvarjon alla ja kohtaatte yhden Tarton tunnetuimmista patsaista, joka koristaa suihkulähdettä. Ottakaa mallia Suutelevat opiskelijat -patsaasta, jonka hahmot värjöttelevät saman sateenvarjon alla toisiinsa kietoutuneina. Vuonna 1948 pystytetty monumentti on erityisesti juuri naimisiin menneiden suosiossa, sillä se kuulemma tuo hyvää onnea parille. Oli sadetta tai ei, olitte uusi tai jo pidempään yhdessä matkaa tehnyt pariskunta, kannattaa tarttua hetkeen.

Tutustu Tarttoon

Tartto

Matkakohde

Musimyagin pusukumpu

Kiivetkää Tallinnassa Musimyagin pusukummulle Virun portin vierestä. Ylhäällä näette kuuluisan patsaan suutelevasta parista, joka komeilee suurten puiden oksien alla. Istahtakaa penkille ja hiljentykää hetkeksi kaupungin koluamisen päätteeksi. Täällä kannattaa pusutella myös oman kullan kanssa, sillä se takaa teille tarinan mukaan pitkän ja onnellisen elämän.

Tallinnan maailmanpyörä

Mikä olisi romanttisempaa kuin hypätä rakastetun kanssa yhteen Tallinnan maailmanpyörän loosseista ja odottaa, kunnes laite alkaa pyöriä vieden teidät 120 metrin korkeuteen ihailemaan kaupungille avautuvaa maisemaa. Hieno paikka ottaa selfieitä tai pussailla hienojen näkymien komeillessa taustalla. Tai ottaa pussailukuvia teistä kahdesta?

Tutustu Tallinnaan

Tallinna

Matkakohde

Pärnun aallonmurtaja

Pyöräilkää yhdessä yhdelle Pärnun kaupungin kiinnostavimmista paikoista eli yli 150 vuotta vanhalle aallonmurtajalle. Legendan mukaan nuorten rakastavaisten rakkaus vahvistuu, kun he kävelevät yhdessä aallonmurtajan päähän ja vahvistavat rakkautensa suudelmalla perille päästyään. Suudelma takaa heille ikuisen rakkauden. Suhdetta vahvistamaan lähtevien kannattaa kuitenkin olla varovaisia, sillä aallonmurtajan kivet saattavat olla liukkaita.

Tutustu Pärnuun

Pärnu

Matkakohde

Jurmalan ranta

Latvian Jurmalassa odottaa upea ranta, joka on kuin luotu uimista ja auringon ottamista rakastaville. Se sopii myös viileämpinä kuukausina kahdenkeskisiin kävelyretkiin aaltojen syöksyessä kohti kullankeltaista hiekkaa. Täällä on hyvä ottaa puolisoa kädestä kiinni auringon laskiessa ja vaihtaa pikkupusut ennen kuin taas jatkaa matkaa kilometreittäin jatkuvalla rannalla.

Tutustu Jurmalaan

Jurmala

Matkakohde

Liepajan merenrantapuisto

Miltä kuulostaisi romanttinen seikkailu puiden ja kasvien siimeksessä Liepajan merenrantapuistossa oman rakkaan kanssa? Kävelkää puiston kävelyreittejä pitkin ihastellen sen patsaita, suihkulähteitä ja huviloita. Istahtakaa romanttiseen kahvilaan, jossa voitte syventyä nauttimaan toistenne seurasta.

Liepajan ranta

Kaunis ranta häikäisee myös Latvian Liepajassa. Kesäkuukausina rantaelämä kutsuu pariskuntia levittämään pyyhkeensä rantahiekkaan ja pakoilemaan kuumuutta vieressä aaltoilevaan mereen. Liepajan rannalla voi viettää parisuhteen laatuaikaa ja muistaa puolisoa suudelmilla. Myös aamuinen kävely virkistää mieltä viileämpinä kuukausiana, kun sen saa tehdä oman kullan kainalossa.

Tutustu Liepajaan

Liepaja

Matkakohde

Türisalun kallio

Kaunis merinäkymä näkyy edessänne Türisalun jyrkänteen näköalapaikalla, kun olette kävelleet helpon reitin 31 metrin korkeuteen Pohjois-Viron kalkkikivirannikolla. Tämä on hieno paikka hellille hetkille. Matkaa voi vielä jatkaa polkua pitkin jyrkännettä alas meren aaltojen tuntumaan.

Panorama Riika -näköalapaikka

Nouskaa Latvian Tiedeakatemian rakennuksen Panorama Riika -näköalapaikalle nauttimaan kirkkojen tornien, kansalliskirjaston ja tv-tornin huipun kyllästämästä maisemasta. Ympyränmuotoiselta näköalatasanteelta avautuu 360 asteen näkymä kaupunkiin. Mikä paikka pienelle kuherteluhetkelle!

Tutustu Riikaan

Riika

Matkakohde

Subačiausin näköalapaikka

Käykää Liettuan Vilnassa vieraillessanne Subačiausin näköalapaikalla katselemassa eteenne avautuvia näköaloja Vanhaankaupunkiin. Istahtakaa penkille, juokaa kupit kahvia ja nauttikaa toistenne seurasta. Näette niin kirkkojen torneja kuin punaisia kattoja Vilniajoen virratessa vierellä. Paikka on taatusti Vilnan romanttisimpia!

Tutustu Vilnaan

Vilna

Matkakohde

Rakveren Musumägi

Nyt suunnaksi Rakveren Musumägi, jossa pääsee pussailemaan iltahämärän aikaan sydämenmuotoisen valaistuksen kirkastaessa pimeyttä. Samalla voi ihailla maisemia legendaariselta näköalatasanteelta, joka sijaitse Rakveren Vallimäen ulkoilmakeskuksessa.

Tutustu Rakvereen

Rakvere

Matkakohde

Muut Romanttisia hetkiä yhdessä -kokoelmat

Kaikki 8 kokoelmaa
Kaikki 8 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa