Inspiroidu kanssamme!

Tunnelmalliset valoshow’t

Valot ja värit syttyvät eri puolilla Eurooppaa valaisemaan syksyn tummaa maisemaa ja luomaan romanttista tunnelmaa. Mikä olisikaan tunnelmallisempaa kuin kävely käsi kädessä hämärtyvässä illassa ja kauniiden valojen ympäröimänä. Käy siis eläytymässä rakkaasi kanssa upeaan valotaiteeseen.

Kadriorgin puiston valofestivaali, Tallinna

Romanttiset valofestivaalit loistavat niinkin lähellä kuin naapurimaamme Viron pääkaupungissa. Oman puolison kanssa on hyvä lähteä käsi kädessä  tunnelmoimaan valojen välkettä hämärässä. Tallinnassa Kadriorgin palatsin ja Pietari Suuren kesäasunnon ympärille avautuu Kadriorgin puisto, joka hehkuu syksyisin maagista tunnelmaa siellä järjestettävän valoshow’n vuoksi. Suositussa tapahtumassa sytytetään kynttilöitä, soihtuja ja valoinstallaatioita. Puistossa kulkee valojen valaisemia polkuja, sen joutsenlammella hehkuu upea suihkulähdeshow ja tapahtuma on aikaisemmin päätetty räiskyvään ilotulitukseen. Kadriorgin valoshow luo lämmintä ja romanttista tunnelmaa synkkään syksyyn, jonne kannattaa ehdottomasti lähteä fiilistelemään.

Tutustu Tallinnaan

Tallinna

Matkakohde

Montjuïcin suihkulähde, Barcelona

Satumainen Montjuïcin suihkulähde on pariskuntien Barcelonan-matkan kohokohtia! Suihkulähteellä järjestetään taianomainen näytös viikonloppuisin, jossa musiikin sävelet siivittävät valojen, värien ja varjojen leikkiä suihkuavassa vedessä. Lähes 4 000 vesisuutinta suihkuttavat vettä parhaimmillaan jopa neljän metrin korkeuteen suuressa suihkulähteessä. Vesi- ja valoshow’n ihaileminen on rentouttava ja tunnelmallinen päätös lomapäivälle vilkkaassa Barcelonassa. Veden solina, musiikki ja upeat valot luovat rakastavaisille hyvän hetken hiljentyä toistensa seuraan ihanan elämyksen aikana.

Tutustu Barcelonaan

Barcelona

Matkakohde

Valofestivaali, Berliini

Jokaisena syksynä Berliinistä tulee valotaiteen kaupunki. Kaupungin kuuluisat monumentit, rakennukset ja aukiot kylpevät valaistuksessa, mikä tekee festivaalista yhden maailman suosituimmista valotapahtumista. Berliinin kuvaillaan kuin syttyvän valaistukseen tai muuttuvan valaistuksen näyttämöksi Valofestivaalin aikaan. Se on ainakin varmaa, että festivaalin aikaan kaupungissa saa kokea taianomaisia hetkiä. Tänne kannattaa suunnata oman rakkaan kanssa, sillä hämärtyvä ilta ja kaunis valotaide mahtavassa Berliinissä ovat todella romanttinen yhdistelmä. Taianomaiset hetket ovat parhaita oman puolison kanssa jaettuina!

Tutustu Berliiniin

Berliini

Matkakohde

Amsterdamin valofestivaali, Amsterdam

Lähde puolisosi kanssa ihanaan Amsterdamiin viettämään valonjuhlaa! Jo kymmenen vuoden ajan järjestetty festivaali ajoittuu joulu-tammikuulle. Tuolloin useita julkisia paikkoja koristaa taiteilijan luoma valotaideteos. Vaikka valofestivaali on kaikille avoin, tarkemmat sijainnit selviävät, jos ostaa lipun, joka oikeuttaa digitaaliseen karttaan, johon valotaideteokset on merkitty. Erillisellä lipulla saa käyttöönsä digitaalisen kartan ja audioguiden, joka kertoo valotaideteosten ja valofestivaalin tarinoihin. Romanttisten valojen juhla, joulu ja vuodenvaihde luovat omaa tunnelmaansa valofestivaalille, joka virkistää rakastuneiden lomaa Amsterdamissa.

Tutustu Amsterdamiin

Amsterdam

Matkakohde

Tivolin jouluvaloshow, Kööpenhamina

Romantiikkaa yhdistettynä jouluntunnelmaan löytyy Kööpenhaminan Tivolista, jota koristaa kerrassaan upeat jouluvalot. Tivolissa kuljet kuin joulun taikamaailmassa. Tuhannet tuikkivat valot tuovat lämpöä kylmään talveen, ja lukuisat joulukuuset on valaistu. Taustalla soi jouluinen musiikki. Tivolin joulu ajoittuu marraskuun lopun ja tammikuun alun välille. Se on pariskuntien must see -paikka eläytyä joulun romanttiseen tunnelmaan ja ottaa ehkä pieni varaslähtö edessä häämöttäviin juhlapyhiin.

Tutustu Kööpenhaminaan

Kööpenhamina

Matkakohde

Eiffel-torni, Pariisi

Mikä olisi romanttisempaa kuin lomailla rakkaan kanssa Pariisissa ja tunnelmoida valaistun Eiffel-tornin äärellä ilta-aikaan? Lähde siis rakkaasi kanssa iltakävelylle nähtävyyden lähistölle tai istahda näköetäisyydelle hämyisään ravintolaan tai kahvilaan. Eiffel-tornin valot syttyvät jokaisena iltana tunnin välein, ja ne loistavat vasten pimeää taivasta viiden minuutin ajan. Yöllinen kokemus on takuulla tunnelmallisempi kuin nähtävyyden ihastelu päivänvalossa!

Tutustu Pariisiin

Pariisi

Matkakohde

Revontulet, Lappi

Öisen mustalla taivaalla tanssivien värikkäiden revontulien lisäksi Lapin-matkalta voi odottaa valkeaa lunta, hiljaisuutta ja rauhaa. Maamme pohjoisimpiin kolkkiin on hyvä lähteä viettämään romanttista lomaa oman puolison kanssa, sillä Lapin taikaa on vaikea vastustaa. Kun päivän touhut on tehty, voi omassa majapaikassaan tai iltakävelyllä lumisella hangella syventyä katselemaan taivasta värittäviä, vaihtelevia valoilmiöitä yhdessä oman puolison kanssa. Paras aika revontulien ihasteluun on talvella, ja ne ovat Lapin upeimpia elämyksiä, sillä pohjoisessa luonnon oma valoshow näyttää upeimmat värinsä.

Tutustu Leviin

Levi

Matkakohde

Muut Romanttisia hetkiä yhdessä -kokoelmat

Kaikki 8 kokoelmaa
Kaikki 8 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa