Inspiroidu kanssamme!

Juhannus lähikohteissa

Juhannuksen viettoon liittyy yöttämän yön mystistä taikaa. Juhannuksena saa ja pitää valvoa koko yö! Yöttömässä yössä toivon ajatukset ikuisesta kesästä sinkoilevat yhdessä kokoista korkealle nousevien liekkien kanssa. Taikoja tehdään ja yötöntä yötä juhlitaan.

Juhannuksen taikaa

Yksi juhannsaaton kohokohdista ovat valtavat kokot, joihin kerätään risuja tai muuta poltettavaa koko kylän voimin. Rohkeimmat hyppivät kokon yli  hyvää sato-onnea ja terveyttä toivoen. Kansanuskomukset liittyvät tiiviisti juhannuksen viettoon. Silloin voi nähdä nuoria neitoja kukkaniityillä keräämässä kukkia. Ken haluaa nähdä tulevan puolisonsa, laittaa kukat tyynynsä alle ja toivoo tulevan puolisonsa näyttäytyvän unessa. Juhannuksena grillataan, lauletaan, tanssitaan ja kerrotaan kansantaruja. Taikoja tehdään ja nautitaan yöttömästä yöstä!
Virossa juhannusta vietetään aina  23.-24.6. riippumatta siitä, mihin viikonpäivään minäkin vuonna juhla osuu.

Ahvenanmaan juhannus on ainutlaatuinen

Juhannus on yksi Ahvenanmaan suosituimpia juhlia! Maarianhaminassa ja muualla Ahvenanmaallakin juhannuksen viettoon kuuluu juhannussalon koristeleminen muun muassa lehvillä ja katajilla. Juhannussalko symboloi hedelmällisyyttä ja vehreyttä, ja lehvien tiedetään kuvastavan hyvää satoa. Jokaisen koristellun salon on tarkoitus on olla erilainen, ja monista Ahvenanmaan eri kylistä löytyykin omat koristeluperinteensä. Toisinaan juhannussalot ovat yksinkertaisen vihreitä, osa taas värikkäitä luomuksia. Myös omaa asuintaloa saatetaan koristella lehvillä, ja kukista tehdään kauniita kukkaseppeleitä. Ruokailu on osa juhannuksen viettoa, ja perinteiseen juhannusmenuun kuuluu silliä, tillillä maustettuja perunoita sekä grillattua lihaa. Myös juhannustanssit saattavat viedä mennessään, jos tanssijalka sattuu vipattamaan. Tutustu Maarianhaminan risteilyihin täällä.

Tutustu Maarianhaminaan ja varaa

Maarianhamina

Matkakohde

Juhannus Tallinnassa

Juhannus Tallinnassa tarjoaa matkailijalle useita vaihtoehtoja. Tallinnassa juhannustaan viettävä voi suunnata esimerkiksi Prigin kylään Viimsin Ulkoilmamuseoon tai Haaberstin kylään Viron Ulkoilmamuseoon. Siellä voi laittaa jalalla koreasti, keinua suuressa kyläkeinussa ja osallistua hauskoihin seuraleikkeihin. Korona-aikana tapahtuma lähetetään kuitenkin  vain netin välityksellä virolaisiin koteihin.
Tallinnan rannoista kokot syttyvät usein Piritan ja Stroomin uimarannoilla. Rannalle voit suunnata myös grillaamaan ja viettämään iltaa. Mikäli sää ei suosi, löytyy ainakin Tallinnan Vanhastakaupungista avoinna olevia ravintoloita. Täältä pääset varaamaan matkoja Tallinnaan.

Tutustu Tallinnaan ja varaa

Tallinna

Matkakohde

Juhannus Pärnussa

Tallinnan lisäksi kaupunkijuhannusta voi viettää esimerkiksi Pärnussa. Pärnu on Viron kesäpääkaupunki, jossa on vilkas yö- ja kulttuurielämä. Juhannuskokkoja syttyy myös Pärnumaalla useita. Kesän avajaisia juhlitaan Pärnussa 21.6., jolloin Tallinna virallisesti luovuttaa kesäpääkaupungin tittelin Pärnulle. Ohjelmassa on yleensä myös ulkoilmakonsertti. Yksi ikonisimmista juhannuskohteista puolestaan on Saarenmaa. Juhannusta juhlitaan saarella normaalisti isosti ja näyttävästi. Pärnun matkat löytyvät parhaiten täältä. Matkat Saarenmaalle löytyvät puolestaan täältä.

Tutustu Pärnuun ja varaa

Pärnu

Matkakohde

Setukaisten juhannus Virossa

Värskassa setukaiset osaavat ottaa juhannuksesta kaiken ilon irti jatkamalla virallista juhannusta vielä parilla päivällä Seto – folk tapahtumalla. Juhlia vietetään 25.-26.6.2021. Päivien aikana pääsee tutustumaan tuhtiin setukaisten pakettiin, jossa syödään setukaisten ruokaa, juodaan setukaisten kotikaljaa ja myydään setukaisten tekemiä käsitöitä. Festivaali tuo yhteen matkailusta ja musiikista kiinnostuneet kesän viettäjät. Tarttosta pääsee sujuvasti Värskan juhannusjuhlille.

Päiväretkelle Tartosta

Tartto

Matkakohde

Muut Tapahtumia ja elämyksiä -kokoelmat

Kaikki 6 kokoelmaa
Kaikki 6 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa