Inspiroidu kanssamme!

Hurjaa vauhtia alamäessä

Näe mitä upeampia maisemia vauhdin hurman siivittämän alamäkipyöräilyn parissa. Lajiin sopivia kohteita löytyy lukuisia niin Suomesta, Pohjoismaista kuin muualta Euroopasta. Löydä sisäinen seikkailijasi ja hyppää pyörän selkään!

Alamäkipyöräilyä Rukan upeissa maisemissa

Mikä olisikaan parempi paikka pyöräillä pitkin alamäkiä kuin Ruka Bike Park? Senkun matkaa hissillä ylös ja laskee mäkeä alas. Alueelta löytyy useita eritasoisia reittejä alamäki- ja maastopyöräilyyn. Lisää siis vauhtia ja nauti huikeista maisemista! Ruka Bike Parkia laajennetaan vuoden 2021 aikana uusilla alamäki- ja maastopyöräilyreiteillä. Jos alamäkipyöräily ei ole vielä tuttua puuhaa, voit osallistua Rukalla lajin intro-kurssille, jossa otat tarvittavat taidot ja hissien käytön haltuun opettajan johdolla. Luvassa on myös muita maksullisia kursseja, joissa muun muassa lapset voivat harjoitella lajia tai pyöräily tehdään tutuiksi erilaisten pyöräilyreittien kanssa. Uutta Ruka Bike Parkia kehitetään edelleen, ja alueelle on tulossa alue lapsille sopivaan alamäkipyöräilyn harjoitteluun sekä Pump Track.

Tutustu Kuusamon matkoihimme

Kuusamo

Matkakohde

Levillä alamäkipyöräilijä pääsee nauttimaan Lapin maisemista

Lapista löytyy jo lajia harrastaneiden alamäkipyöräilijöiden iloksi suosittu Levi Bike Park, jossa aloittelijan on myös hyvä aloittaa harrastus. Gondoli2000-hissi kuljettaa ylös tunturille, jossa pyöräilijää odottaa kerrassaan upea maisema. Reittejä on eritasoisia, ja aloittelijan on hyvä suunnata ensimmäisenä reilun kolmen kilometrin mittaiselle Blue Groove -reitille Kokeneempi pyöräilijä uskaltautuu vaativammille Santa’s Cabin tai World Cup DH -reiteille. Lisäksi maastopyöräilyenduron harrastajille on tarjolla City Trail ja South Route -reitit. Lähde siis nauttimaan raikkaasta ilmasta, Lapin lumoavista maisemista ja liikunnasta Levin Bike Parkiin!

Tutustu Levin lomiimme

Levi

Matkakohde

Mahtavien maisemien Alpit on suosittu paikka alamäkipyöräilyyn

Lumihuippuisten Alppien upeat maisemat salpaavat alamäkipyöräilijän hengen, niin uskomattoman kaunista siellä on! Alpit on suosittu paikka alamäkipyöräilyyn, ja vuoriston seudulta löytyykin useita eri paikkoja, jossa lajia voi harrastaa! Sveitsin Saint-Lucista löytyy pieni alamäkipyöräilypuisto, mutta erityisesti läheinen Zermatt on Sveitsiin saapuvien lajin harrastajien suosiossa. Ranskaan matkaava löytyy parhaan paikan alamäkipyöräilyyn Le Tourista Chamomixista, jota on hehkutettu peräti maailman parhaana paikkana harrastaa lajia. Italiaan saapuvien kannattaa taas hyödyntää Sauze d’Oulxin pieni pyöräilypuisto. Pyöräilysesonki alkaa Alpeilla toukokuussa ja jatkuu marraskuulle, vaikka korkeimmilla alueella lajin harrastaminen päättyy jo syyskuussa.

Tutustu Interlakeniin Sveitsin alpeilla

Interlaken (tulossa)

Matkakohde

Norjan huikaisevissa maisemissa löytyy yksi Euroopan suosituimmista pyöräilypuistoista

Miksi et matkaisi alamäkipyöräilemään Norjan upeisiin maisemiin! Hafjell Bike Park on maan johtava alamäkipyöräilypuisto. Pyöräilypuisto on myös yksi Euroopan suosituimmista, jossa hissi vie pyöräilijän 700 metriä merenpinnan yläpuolelle. Sen 18 pyöräilyreittiä muodostavat lähes 30 kilometrin mittaisen kokonaisuuden, josta löytyy jokaiselle jotakin, niin harrastusta aloittelevalle kuin konkaripyöräilijällekin. Puisto sijaitsee 20 kilometriä Lillehammerista pohjoiseen.

Tutustu Lillehammeriin

Lillehammer

Matkakohde

Ruotsin Åre Bike Park on Skandinavian suurin pyöräilypuisto

Myös Ruotsissa voi alamäkipyöräillä upeassa Åre Bike Parkissa! Pyöräilypuisto on koko Skandinavian suurin, ja siellä Åreskutan-tunturin huippu kohoaa 853 metrin korkeuteen. Sen karut rinteet laskevat sinisiin järviin ja ympäristöä koristaa vihreä metsämaisema. Pyöräilypuistosta löytyy 34 reittiä, joilla pääsee pyöräilemään 50 kilometrin edestä. Jos et ole ennen alamäkipyöräillyt, saattaa olla hyvä ottaa opas mukaan, joka antaa vinkkejä lajiin ja antaa sinulle kattavan aloituksen lajin pariin.

Walesin kumpuilevat maisemat houkuttelevat alamäkipyöräilijöitä

Breacon Beaconsin vuoristossa komeilee Bike Park Wales, jonka kumpuilevat maisemat houkuttelevat alamäkipyöräilijää nauttimaan niiden kauneudesta vauhdin huuman lomassa. Pyöräilypuistosta löytyy 40 reittiä, joista löytyy omansa niin aloittelijalle, hieman lajia jo harrastaneelle, kokeneelle kuin mestaripyöräilijällekin. Walesissa sijaitsevaa pyöräilypuistoa hehkutetaan Britannian hienoimpana ja monipuolisimpana paikkana. Bike Park Walesissa vieraileva saa viettää riemastuttavan päivän kauniiden vuorien koristamassa luonnossa.

Andorra on alamäkipyöräilijän paratiisi

Olet saapunut alamäkipyöräilyn paratiisiin Pyreneiden vuoriston sydämeen. Andorran Vallnord Bike Park La Massanassa voit viettää erityislaatuisen elämyksen hauskan seikkailun parissa samalla kun koskemattomat vuorenhuiput kohoavat näköpiirissäsi. Pyöräilypuisto on kuuluisa myös alamäkipyöräilyn World Cupista. Jos alamäkipyöräilyn lisäksi kaipaa muuta aktiviteettia, on kävijällä mahdollisuus pitää hauskaa myös köysipuistossa, pelata frisbeegolfia tai kokeilla kartingia. Myös lapsille löytyy puuhaa esimerkiksi sokkeloisessa labyrintissa seikkaillessa tai Peke Park -teemapuistossa.

Muut Vauhtia ja liikettä -kokoelmat

Kaikki 7 kokoelmaa
Kaikki 7 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa