Inspiroidu kanssamme!

Hurjapäiden vaellusreitit

Omaatko jo kokemusta vaikeissa olosuhteissa vaeltamisesta, joka saattaa sisältää ajoittain myös kiipeämistä? Lähde haastamaan itseäsi Euroopan hurjapäisimmille vaellusreiteille mitä uskomattomampiin maisemiin, jotka kulkevat usein korkeuksissa.

El Caminito Del Reyn vaellusreittiä Espanjassa pidetään yhtenä maailman vaarallisimpana

Kolme kilometriä vaellusta kallionjyrkänteellä kulkevalla El Caminito Del Reyn vaellusreitillä ylittää sadan metrin korkeudessa Desfiladero del los Gaitanesin rotkon. Kuuluisaa El Caminito Del Reyn vaellusreittiä pidettiin pitkään yhtenä maailman vaarallisimmista vaellusreiteistä ellei jopa vaarallisimpana. Se rakennettiin yli sata vuotta sitten, jotta paikalliset rakennustyöläiset pääsisivät rakentamaan lähellä sijaitsevaa Guandalhorcen patoa. Reitti suljettiin vuonna 2001 huonokuntoisuuden vuoksi, sillä reitillä oli kuollut ihmisiä. Edes reitin sulkeminen ei estänyt hurjapäisimpiä vaeltajia lähtemästä seikkailemaan El Caminito Del Reylle. Vuonna 2015 reitti kuitenkin avattiin kunnostustöiden jälkeen turvallisempana. Vierailijoita edellytetään kuitenkin käyttämään kypärää reitillä kulkiessa. El Caminito Del Reyn vaellusreitti sijaitsee Málagan provinssissa.

Päiväretkelle Malagasta

Malaga

Matkakohde

Via Ferrata, Italia ja Itävalta - suositellaan vain kokeneille vaeltajille

Via Ferrataa on käytetty jo ensimmäisessä maailmansodassa erikoisjoukkojen kulkureittinä. Ennen sotaa eurooppalaisen käyttivät tikkaita päästäkseen eteenpäin reitillä. Nykyään reitiltä löytyy teräsvaijereita, köysisiltoja ja kävelyreittejä. Kaikki niistä ovat hyvin hoidettuja, mutta riippuu myös vaeltajasta, kuinka he saavat karbiinihakansa kiinnitettyä vaijereihin. Vaikka Via Ferratalta löytyy eritasoisia vaellusreittejä, ne ovat jokainen haastavia ja vaarallisiakin. Via Ferratan vaellusreittiä voidaan suositella vain erittäin kokeneelle vaeltajalle.

Dolomiitit, Italia - suosittu kohde eritasoisine vaelluspolkuineen

Dolomiitit kurkottavat kohti taivasta Italian ja Itävallan rajamailla. Se on suosittu kohde sekä aloittelevien että kokeneiden vaeltajien ja kiipeilijöiden keskuudessa. Dolomiittien huiput nousevat parhaimmillaan 3 000 metriin, ja niiltä löytyy laaja keskittymä erilaisia vaelluspolkuja, jotka ovat varusteltuja pysyvillä vaijereilla, tikkailla ja silloilla. Dolomiittien vaellukselle kannattaa lähteä vain, jos omaa tarvittavan määrän kokemusta hankalista vaelluskohteista.

Grande Randonnée, Korsika - pitkän matkan vaellusreitti

Jos päätät lähteä vaeltamaan Grande Randonnéen vaellusreitille, valmistaudu siihen, että olet kulkemassa Euroopan rankinta pitkän matkan vaellusreittiä. Jos kuljet vähintään kuusi tuntia päivässä, sinulla menee 15 päivää päästä reitin loppuun, sillä se on noin 180 kilometrin mittainen! Vaellukselle mahtuu nousuja ja laskuja, vaikka kiipeämään vaeltaja ei suurissa määrin joudu. Ota huomioon, että tämä reitti vaatii hyvää kuntoa!

Aonach Eagachin harju, Skotlannin ikonisin vaellusreitti houkuttelee myös talvisin

Aonach Eagachin harjun vaellus on Skotlannin ikonisin vaellusreitti. Reilun kuuden kilometrin mittainen reitti ei ehkä kuulosta erityisen haastavalta, mutta sitä se juurikin on. Vaellusreitti kulkee Glencoen laaksossa ja vuorilla, ja sieltä avautuvat kerrassaan uskomattomat näkymät ympäristöön. Vaelluksella sää on aina hankaluutena, eikä reitti tarjoa oikoteitä, jos sää muuttuu kesken kaiken huonompaan suuntaan. Aonach Eagachin harjun reittiä kehutaan parhaaksi kokemukseksi talvella, jolloin se tarjoaa kävijöilleen alppimaisen kokemuksen.

Päiväretkelle Edinburghista

Edinburgh

Matkakohde

Trift-riippusillan vaellusreitti, Sveitsi - päätä huimaava riippusillan ylitys

Kävele 90 minuutin mittainen vaellusreitti, joka alkaa Triftin rotkosta ja laaksosta ja ylitä 500 metriä maanpinnan ja kolme kilometriä vedenpinnan yläpuolella roikkuva Trift-riippusilta. Sillan leveys on vain metrin verran, ja sen pituus on sata metriä. Kun kuljet Euroopan korkeimmaksi mainostetulla sillalla, suuntaa katse kohti jäätikköä tai järveä sen sijaan että katsoisit suoraan alas. Sillan ylitys on vaelluksen jännittävin hetki, joka on jo urotyö sillan ylittävältä, sillä sillan korkeus on kerrassaan päätä huimaava.

Peikonkielen vaellusreitti Norjan upeissa maisemissa

Peikonkieli on kerrassaan uskomaton nähtävyys kauniissa Norjassa, jossa kalliosta erkaneva kieleke ulottuu mykistävän järvi- ja vuorimaiseman ylle. Luonnonnähtävyyden saavuttaminen on kuitenkin haasteellisen vaellusmatkan päässä. Näkymä on niin uskomaton, että vaellus kannattaa tehdä. Huonokuntoisen ei kuitenkaan kannata reitille lähteä, sillä maasto on haastavaa ja lähimmältä pysähdyspaikalta matkaa kertyy 11 kilometrin verran suuntaansa. Maastossa on jaksoja, jotka vaativat jatkuvaa nousua pitkänkin matkan ajan.

Päiväretkelle Bergenistä

Bergen

Matkakohde

Vaellusreitti Charles Kuonenin sillalle, Sveitsi - koe maailman pisin kävelyriippusilta

Vaeltajan huippukohde Sveitsissä on maailman pisin kävelyriippusilta Charles Kuonen. Ympyränmuotoinen vaellus kävelysillalle alkaa Randasta ja päättyy myös samaan lähtöpaikkaan. Reitti on 8,5 kilometriä pitkä, ja sen kulkemiseen kuluu arviolta neljä tuntia. Tosin hyväkuntoisilla aika saattaa olla lyhyempi. Vaelluksella patikoit lehtikuusimetsän koristamassa maisemassa Alpeilla. Varaudu kuitenkin jatkuvaan nousuun ja kivikkoiseen maastoon.

Muut Vauhtia ja liikettä -kokoelmat

Kaikki 7 kokoelmaa
Kaikki 7 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa