Inspiroidu kanssamme!

Maratonille maailmalle

Löydä mitä upeampia paikkoja maratonin juoksemiselle. Monet Euroopan suurkaupungit ovat kuuluisia suosituista maratoneistaan, joissa juoksureitti kulkee usein kaupunkien mahtavimpien nähtävyyksien kautta. Maratoneja löytyy myös kauniista luonnonmaisemista, joissa mieli lepää.

Lontoon maraton on maailman toiseksi suurin maraton

Lähde kokemaan maailman toiseksi suurin maraton ja jännittävä Lontoo juoksijan näkökulmasta. Vuosittainen tapahtuma kerää yli 40 000 juoksijaa Lontoon kaduille suorittamaan 42,2 kilometrin matkaa. Jotkut juoksevat henkilökohtaisen suorituksen vuoksi, toiset taas kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen. Kaduilla saattaa nähdä hillittömän hauskoihin asuihin pukeutuneita osallistujia, joiden yllä voi esimerkiksi olla supersankari- tai eläinasuja. Myös julkisuuden henkilöt ovat osallistuneet maratonille, ja muiden juoksijoiden joukossa onkin nähty muun muassa huippukokki Gordon Ramsay ja prinsessa Beatrice. Juoksureitti alkaa Greenwichistä, kulkee Thames-joen yli Tower Bridgea pitkin Big Benin ohi maaliin Buckinghamin palatsin edustalle. Maraton on perinteisesti ajoittunut huhtikuulle, mutta koronan vuoksi se on nyt kahtena vuotena siirtynyt lokakuulle.

Lontoon maratonia 40 vuotta

Tutustu Lontooseen

Lontoo

Matkakohde

Pariisin maraton kuuluisien maamerkkien keskellä

Toinen maailman suurimpiin maratoneihin kuuluva tapahtuma järjestetään Pariisissa. Vuosittain tapahtumaan osallistuu lähes 145 eri kansallisuutta ja 60 000 juoksijaa. Yli kolmasosa osallistujista saapuu ulkomailta. Maratonilla on mahdollisuus juosta hyväntekeväisyysjärjestön hyväksi. Pariisissa maratonille osallistuja näkee juostessaan kaupungin kuuluisimpia maamerkkejä ja paikkoja kuten Riemukaaren, Champs Elysées -kadun, Bastiljin linnoituksen, Concorde-aukion, Notre Damen katedraalin ja tietenkin Eiffel-tornin. Tapahtuma järjestetään tavallisesti huhtikuussa.

Tutustu Pariisiin

Pariisi

Matkakohde

Rooman maratonilla ehdit kokemaan ikuisen kaupungin viehättävyyden

Ehkäpä otat tavoitteeksi kiertää Euroopan suurkaupungit ja osallistua jokaisen järjestämälle maratonille? Rooma tarjoaa mahdollisuuden osallistua maratonille ikuisessa ja erityislaatuisessa kaupungissa, joka on täynnä viehätysvoimaa ja yllätyksiä. Roomassa juokset pitkin ikivanhoja mukulakivikatuja, ohitat Colosseumin ja saatat kuulla reittisi varrella Paavin pitämässä puhetta Pietarinaukiolla. Saattaa olla, että rakastut Italian upeaan pääkaupunkiin maratonin aikana. Maraton järjestetään tavallisesti keväällä. Kilpailuun voivat osallistua kaikki 20 vuotta täyttäneet.

Tutustu Roomaan

Rooma

Matkakohde

Berliinin maraton kutsuu syksyisin

Berliinin maratonin reitti pidetään maailman nopeimpana kyseisen matkan juoksureittinä. Tapahtumaan osallistuu vuosittain yli 40 000 juoksijaa ja saapuu joukoittain katsojia seuraamaan kilpailun etenemistä. Maraton alkaa ja päättyy Straße des 17. Juni -kadulta, joka sijaitsee historiallisen Brandenburgin portin lähistöllä. Ennen Berliinin muurin kaatumista kilpailu juostiin vain Länsi-Berliinissä. Muurin kaaduttua kilpailun reitti laajennettiin kulkemaan myös entiseen Itä-Berliiniin. Perinteisesti Berliinin maraton juostaan syyskuussa.

Tutustu Berliiniin

Berliini

Matkakohde

Lissabonin maratonin reitti on yksi maailman kauneimmista

Lissabonin maratonia pidetään yhtenä maailman kauneimmista juoksureiteistä, jossa osallistuja pääsee ihailemaan mitä upeampia maisemia turkooseille merenrannoille ja joenvarsille. Kilpailu starttaa Cascaisin kaupungista, kulkee Atlantin rantaa Tajojoelle ja etenee Lissabonin historialliseen Vanhaankaupunkiin. Tapahtuma järjestetään lokakuussa, ja siihen voi osallistua jokainen 18 vuotta täyttänyt.

Tutustu Lissaboniin

Lissabon

Matkakohde

Ateenan maraton huokuu historian lehtien havinaa

Mikä olisi parempi paikka juosta maraton kuin Kreikassa Ateenan auringon alla historian lehtien havinan humistessa korvissa. Maraton juontaa juurensa tietenkin antiikin Kreikan historiaan. Se on saanut nimensä tarinasta, jonka mukaan kreikkalainen sotilas juoksi vuonna 490 ennen ajanlaskun alkua Ateenaan kertoakseen viimeisinä sanoinaan kreikkalaisten voittaneen persialaiset Marathonin taistelussa. Sotilaan juoksua Marathonin ja Ateenan välillä voidaankin pitää esimerkkinä ihmisen vahvasta tahdonvoimasta, jota vielä nykypäivänkin maratoonarit harjoittavat. Kilpailun lähtö on Marathonin kaupungista ja sen päätepiste Ateenassa on Panathinaïkó-stadionilla.

Tutustu Ateenaan

Ateena

Matkakohde

Jungfraun maratonin maisemat salpaavat hengen

Tunnettuja ja suosittuja maratoneja järjestetään useimmissa Euroopan suurkaupungeissa, jotka ovat kerrassaan upeita paikkoja juoksukilpailun järjestämiseen. Toisinaan juoksija kuitenkin kaipaa jylhän kauniita vuori- ja luontomaisemia, joita Jungfraun maratonilla on tarjottavanaan Sveitsissä. Kilpailu alkaa Interlakenista, jatkuu alppimaisemissa Jungfraun, Mönchin and Eigerin vuorten komeillessa reitillä ja sinisen järven ja pikkukylien jäädessä taakse. Matka päättyy Kleine Scheideggiin. Maraton tarjoaa juoksemista vaihtelevien korkeuserojen maastossa, jossa vaikuttavat näkymät salpaavat hengen. Vaikka et lähtisikään matkaan kilpailijana, ovat upeat maisemat elämys myös maratonia seuraavalle katsojalle.

Transylvanian maraton Draculan kotiseudulla

Nyt on jännitystä tiedossa, juoksethan Romanian kuuluisimmissa osassa Transsylviassa, joka tunnetaan Draculan kotiseutuna. Mikä olisikaan parempi paikka startata kilpailu kuin Draculan linnan ympäristö Branin kylässä? Branin linna toimii maratonin päätepisteenä, mutta ennen kuin juoksija saavuttaa sen, hän kulkee vanhojen metsien läpi, seikkailee vuorin tasangoilla ja harjuilla. Katsojat pääsevät siirtymään funikulaarin kyydissä Bucegin tasangolle katsomaan kilpailua, joka on korkein kohta, josta maratonia voi seurata.

Tallinnan maraton starttaa keskiaikaisesta Vanhastakaupungista

Entä houkutteleeko maraton hieman lähempänä upeassa Tallinnassa? Baltian maiden suurin maraton starttaa ja päättyy Tallinnan keskiaikaiseen Vanhaankaupunkiin. Juostujen kilometrien varrella osallistuja kulkee muun muassa kaupungin modernin keskustan läpi. Maratontapahtuma on järjestetty Tallinnassa vuodesta 1989, mutta vuosi 2018 oli tähänastisista kilpailukerroista suosituin. Tuolloin Tallinan maratonille osallistui lähes 24 000 juoksijaa 67 eri maasta. Tutustu tarkemmin Tallinnan Maratonin kotisivulla.

Tutustu Tallinnaan

Tallinna

Matkakohde

Muut Vauhtia ja liikettä -kokoelmat

Kaikki 7 kokoelmaa
Kaikki 7 kokoelmaa

Inspiroidu kanssamme!

Kaikki 10 teemaa
Kaikki 10 teemaa