Toila

Toila sopii kauniista luonnosta, merimaisemista ja rauhallisesta elämänmenosta nauttiville matkustajille. Kaupungin monipuolinen kylpylä odottaa sinua hemmoteltavaksi.

Toila sijaitsee Viron itärannikolla, kahden tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Erityisen tunnettu Toila on kylpylästään, kauniista luonnostaan ja merenrannastaan.

Toilan kylässä on 780 asukasta, mutta varsinkin kesäisin matkustajat kasvattavat kaupungin ihmismäärää selvästi.

Erityisen kauniina pidetään Toilassa sijaitsevaa Orun puistoa, joka on aivan Toilan kylpylän kupeessa. Ihana puisto on kesäisin täynnä kukkia ja tarjoaa ympäri vuoden ihastuttavat näköalat merelle. Toilan ranta on ns. kiviranta, joka kesäisin täyttyy auringonpalvojista ja muissa vuodenajoissa kutsuu retkeilemään.

Liikkuminen

Toilaan on helppo mennä omalla autolla, jolloin matkalle jää monia käymisen arvoisia kohteita. Toilan kylpylä järjestää myös kuljetuksia Tallinnasta suosituimmilta laivavuoroilta. Toilan keskusta on pieni, joten kävellen tai kylpylältä vuokrattavalla pyörällä on helppo liikkua alueella.

Ostokset

Toilan keskustassa palvelee kauppa, joka on suurimmassa määrin elintarvikeliike. Kaupan yhteydessä on myös alkoholimyymälä. Myös Toila Span alakerrassa toimii kauppa, josta voit ostaa elintarvikkeiden lisäksi kivoja kotiinviemisiä ja tuliaisia. Mikäli olet matkalla omalla autolla, voit tehdä päiväretken Jõhvin kaupunkiin, noin 15 kilometri Toilasta. Jõhvista löydät isompia kauppoja ja muutaman kauppakeskuksen.

Päiväretket

Jos olet matkalla omalla autolla, kannattaa ehdottomasti mennä käymään Sillamäen kaupungissa. Kaupunki oli neuvostoaikana suljettu. Syksyllä 2020 elämästä kaupungissa on tulossa myös elokuva.

Miksi matkustaa Toilaan?
Kaunis Orun puisto
Ympäröitä luonto ja rauha
Monipuolinen kylpylä
Meren ranta

Matkat

Toilan kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Toila
Toila (valitsemasi määrä päiviä)
Toila-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Pikalaivoilla yli lahden ja valitsemasi määrä öitä Toilassa.


1 yö laivalla + Toilan kylpyläloma

Helsinki-Tallinna (yö laivalla)
Tallinna-Toila
Toila (valitsemasi määrä päiviä)
Toila-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Ensimmäinen yö laivalla ja valitsemasi määrä öitä Toilassa.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Toilan matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Toilasta

Upea Orun puisto hotellin vieressä.
Sirpa
Toila on rauhallinen ja kaunis paikka.
Helena
Kylpylän sijainti ja ihana ympäristö puistoineen Suomenlahden rannalla. Kylpylässä vallitseva levollinen tunnelma. Rauhallisuus ja ystävällinen ilmapiiri.
Salme
Oru Park oli aivan lumoava, linnan terassin penkillä olisi voinut istua koko päivän. Tulipa nähtyä kauniilla "lättäkivi"rannalla myös hääkuvauksia. Totaalisesti…
Anita
82% suosittelee Toilan matkojamme

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
viro
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-3 °C
huhtikuu
8 °C
heinäkuu
20 °C
lokakuu
9 °C