Tukholma lapsille

Tukholma on tyylikäs kansainvälinen saaristokaupunki, joka on tunnettu kauneudestaan ja moninaisuudestaan. Tukholman kuvaa hallitsee ainutlaatuinen saaristomaisema, mielenkiintoinen arkkitehtuuri sekä kauniit puistot ja meren läheisyys. Tukholma on monien mahdollisuuksien kaupunki, joka tarjoaa vierailleen niin rauhallista lomatunnelmaa kuin vauhdikasta aktiviteettilomaa. Tukholma toivottaa lapsiperheet sydämellisesti tervetulleeksi, tarjoten kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille runsaasti koettavaa ja nähtävää. Tukholmassa lapsia odottavat muun muassa vauhdikas päivä Gröna Lundin huvipuistossa sekä Skansenin eläintarha, jossa pääsee tutustumaan niin villieläimiin kuin kotieläimiin. Kaupungissa on myös useita leikkipuistoja ja lapsiystävällisiä uimarantoja.

Lelumuseo

Södermalmin kaupunginosassa sijaitsevassa lelumuseossa viihtyvät sekä lapset että aikuiset. Näet esimerkiksi Legoja, Barbie-nukkeja ja Playmobil-leluja. Esillä on myös Walt Disney -kokoelma, höyrykoneita, pienoisrautateitä ja paljon muuta. Löytyypä museon tiloista lastenteatterikin.

Postimuseo

Postimuseo sijaitsee vanhassa kaupungissa kauniissa 1700 luvun rakennuksessa. Museossa löytyy paljon kivaa puuhaa lapsille ja nälän yllättäessä voi museon ravintolassa syödä maittavan lounaan.

Tukholman liikennemuseo

Liikennemuseo sijaitsee vanhassa kaupungissa postimuseon vieressä. Siellä voit tutustua Tukholman joukkoliikenteen menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen sekä ajella metrolla tai vanhalla raitiovaunulla. Lapset voivat leikkiä konduktööriä.

Ruotsin luonnonhistoriallinen museo

Luonnonhistoriallinen museo sijaitsee lähellä Tukholman yliopistoa suuressa barokkityylisessä rakennuksessa. Esillä on paljon kaikenlaisia luonnon ihmeitä opettavaisissa ja helposti lähestyttävissä näyttelyissä esimerkiksi ihmiskehosta, maapallon ilmastosta ja Ruotsin luonnosta. Museosta löytyy esimerkiksi maailman ainoa täytetty sinivalas. Luonnontieteellisessä museossa on myös elokuvateatteri Cosmonova, jossa on jättimäinen kupolin muotoinen valkokangas, jossa esitetään luontoon ja universumiin liittyviä 3D elokuvia. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo. 10-18. Museon kiinteisiin näyttelyihin on vapaa pääsy, mutta Cosmonova-elokuvateatteri on lisämaksullinen.

Koko perheen suosikki. Tutki, opi ja ihmettele.

Skansen

Täällä Djurgårdenin saarella sijaitsevalla vehreällä keitaalla aika skansen-007tuntuu pysähtyneen. Skansenin ulkoilmamuseo on maailman suurin ja se kuvastaa hyvin Ruotsin mennyttä aikaa. Se muodostuu 1800-luvun asuintaloista ja muista rakennuksista. 150 rakennukseen, kuuluu muun muassa lasivalimoita, leipomo, maatiloja, saamelaiskylä ja keskusta skansen-005kauppoineen, on tuotu ympäri maata. Alueelta löytyy myös akvaario, vanhan ajan huvipuisto sekä eläintarha, jossa voi ihastella esimerkiksi karhuja, ilveksiä, susia, villisikoja ja apinoita. Eläintarhasta löytyy myös kotieläimiä, kuten hevosia, possuja ja lampaita. Ulkoilmamuseon kaduilla käyskentelee vapaana kanoja, riikinkukkoja ja kettuja. Skansenin alueella on useita perheille soveltuvia kahviloita ja ruokapaikkoja. Alueella on useita kauniita viheralueita ja puutarhoja, sekä ainutlaatuinen näköala yli Tukholman. Skansen on auki ympäri vuoden.

Junibacken

Kaikki lapset ja aikuisetkin nauttivat varmasti käynnistä junibacken-012Junibackenissa ja siellä vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Djurgårdenilla sijaitseva ainutlaatuisessa satumaailmassa seikkailevat pohjoimaiset satuhahmot, kuten Viiru ja Pesonen, Katto-Kassinen ja Vaahteramäen Eemeli. Lapset pääsevät myös leikkimään Peppi Pitkätossun Huvikummussa. Junibackenilta löytyy satujuna, jolla koko perhe voi matkustaa läpi Astrid Lindgrenin satujen. Junan opastuksen voi valita myös suomenkielisenä. Junibackenissa voi junibacken-001myös istahtaa nauttimaan lastenteatterinäytöksistä ja näyttelyistä. Kun nälkä yllättää voi poiketa Junibackenin ravintolaan syömään lounasta. Lapsille on tarjolla lihapullia ja pannukakkuja.

Liput Junibackeniin saat ostettua näppärästi Ikaalisten matkatoimistosta Tukholman matkavarauksesi yhteydessä! Lue lisää

Vasa-laiva museo

Vasa-laiva museo sijaitsee Djurgårdenilla ja se on yksi suosituimmista retkikohteista. Museossa on esillä maailman ainut täysin ehjänä säilynyt kokonainen 1600-luvun laiva. Sotalaiva upposi neitsytmatkallaan vuonna 1628 Tukholman satamaan. Se makasi merenpohjassa yli 300 vuotta, kunnes se nostettiin 1960-luvulla. Museossa on myös ravintola ja myymälä.

Vasa -museon liput saat ostettua Ikaalisten Matkatoimistosta matkavarauksesi yhteydessä! Lue lisää

Aquaria-akvaariotaloaquaria-vattenmuseum-002

 

Akvaariotalo on hyvä käyntikohde myös huonommalla säällä. Täällä voit kulkea läpi trooppisen vedenalaisen maailman sekä tutustua Itämeren elämään. Näet matkalla värikkäitä kaloja, rauskuja ja merihevosia.

Pohjoimaiden museo Nordiska museet

Pohjoimaisessa museossa pääset kurkistamaan pohjoismaiseen elämänmenoon vuodesta 1500-alkaen. Museosta löytyy koruja, muotia, leluja ja sisustettuja huoneita eri vuorikymmeniltä. Lapset pääsevät testaamaan miten 1890-luvun leikkihuone eroaa nykyajasta.

Gröna Lund

Tämä Djurgårdenilla sijaitseva yli satavuotias huvipuisto on Ruotsin vanhin. Se on tunnelmallinen ja sympaattinen käyntikohde, jossa voi kokea hurjiakin hetkiä. Gröna Lundissa on noin 30 laitetta sekä perheen pienimmille että myös hurjapäisimmille kävijöille. Alueella on useita ruokakojuja ja ravintoloita. Gröna Lund tarjoaa huvipuistolaitteiden ohella runsaasti erilaisia tapahtumia, kuten tunnettujen artistien konsertteja, shownäytöksiä ja tanssi-iltoja. Gröna Lund on avoinna noin huhtikuun lopusta syyskuun loppuun.

Tutustu Tukholman hotellimatkoihin ja varaa oma matkasi!

Itämeren rannan neljälletoista saarelle rakennettu Tukholma on luonnoltaan kaunis ja tunnelmaltaan kansainvälinen. Lähde hotellimatkalle Tukholmaan ja nauti kaupungin nähtävyyksistä ilman kiirettä. Tukholman kaupungista löytyy tekemistä kaikille

Lue lisää Tukholman hotellimatkoista

Tutustu Kolmårdenin matkoihin, joissa voit myös valita yöpymisen Tukholmassa

Näet viekkaiden tiikereiden linnat, nauravien delfiinien shown, ylväät leijonat, mahtavat karhut ja apinaveijarit. Norsut, kirahvit, seeprat ja sarvikuonot odottavat sinua! Jännittävä gondoli vie eläinten yläpuolelle, aivan kuin kulkisit savannilla. Päivä Pohjoismaiden suurimmassa eläinpuistossa on täynnä jännitystä. Lähdöt ovat keskikesällä risteillen ja hotellimatkana.

Lue lisää Kolmårdenin matkoistamme

Lue lisää Tukholman tarjonnasta

Tukholma on suosittu kohde lapsiperheille ja kaupungissa riittää tekemistä lapsille myös talvella. Katso vinkkimme täydelliseen talvipäivään Tukholmassa!

Lue lisää

Tukholma on kansainvälinen merenrantakaupunki joka häikäisee kulttuuritarjonnallaan, ostosmahdollisuuksillaan, arkkitehtuurillaan, nähtävyyksillään ja gourmet-elämyksillään...

Tutustu Tukholman tarjontaan

Tukholman kaunis luonto, upea arkkitehtuuri ja kansainvälinen tunnelma tarjoavat jokaiselle jotakin. Tukholmassa riittää nähtävää ja tehtävää moneksi kerraksi.

Tutustu Tukholman nähtävyyksiin

Tukholma toivottaa lapsiperheet sydämellisesti tervetulleeksi, tarjoten kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille runsaasti koettavaa ja nähtävää.

Lue lisää

Junibackenissa voi kokea pohjoismaisten satujen taikaa ja kaikki saavat leikkiä ja touhuta, tutkia ja oppia. Lastenmuseo sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa.

Lue lisää Junibackenista

Vasa-museossa on esillä 1600-luvulta peräisin oleva sotalaiva Vasa sekä yhdeksän siihen liittyvää näyttelyä, jotka herättävät eloon menneen aikakauden ja sen ihmiset.

Lue lisää

Skansenin ulkoilmamuseosta löytyy historian siipien havinaa ja pohjoismaisia eläimiä.

Lue lisää

Gröna Lund -huvipuisto Tukholmassa tarjoaa hauskaa tekemistä koko perheelle

Lue lisää Gröna Lundista