Tukholma

Tukholma on helppo ja mielenkiintoinen matkakohde. Perille pääset yön yli laivalla matkustaen tai nopeasti lentäen. Tukholman parasta antia ovat kauniit historialliset rakennukset sekä vilkas kulttuurielämä ja tapahtumatarjonta. Tukholma on myös erinomainen valinta lapsiperheen matkakohteeksi.

Ruotsin pääkaupunki Tukholma on noin 850 000 asukkaallaan maan suurin kaupunki sekä sen poliittinen ja taloudellinen keskus. Kaupunki sijaitsee Itämeren rannikolla maan itäosassa ja sen etäisyys Helsinkiin on noin 397 kilometriä. Tukholma on rakennettu 14 saarelle ja lukuisten saariensa vuoksi Tukholmaa on kutsuttu Pohjolan Venetsiaksi.
Riddarholmen saari ja sen osittain muodostama Vanhakaupunki ovat Tukholman sydän. Tukholman keskiaikainen vanhakaupunki ihastuttaa nähtävyyksillä, ravintoloilla, kahviloilla, baareilla ja ostosmahdollisuuksilla.

Tukholmassa on myös paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joista löytyy varmasti omat suosikit sekä lapsille että aikuisille. Vanhakaupunki museoineen, kahviloineen ja putiikkeineen tarjoaa tunnelmaa. Djurgårdenilta löytyy paljon tekemistä, kuten Gröna Lund -huvipuisto, josta löytyy vauhdin hurmaa, Lastenmuseo Junibackenissa pääsee leikkimään pohjoismaisten satuhahmojen parissa, Vasa-museossa saat tutustua ainutlaatuiseen 1600-luvulta säilyneeseen Vasa-laivaan ja Skansenin ulkoilmamuseossa on menneiden aikojen tunnelmaa. Tukholma on täynnä tekemistä!

Lisää Tukholmasta

Liikkuminen

Tukholman ydinkeskustassa on helppoa liikkua paikasta toiseen jalkaisin, sillä keskusta-alue ei ole kovin laaja. Myös kaupunginosien sisällä liikkuminen onnistuu mainiosti jalkaisin. Jos kuitenkin täytyy siirtyä pidempi matka, on Tukholmassa erinomainen julkisen liikenteen verkosto. Voit taittaa matkaa bussilla, raitiovaunulla, lautalla, paikallisjunalla tai metrolla. Etenkin metro on selkeä ja turvallinen matkustusmuoto ja Tukholman metroverkosto on hyvin kattava.

Julkisen liikenteen liput ovat kalliita esimerkiksi Helsinkiin verrattuna ja kertalippujen sijaan, kannattaakin suosia suhteessa edullisempaa SL-korttia tai päivälippua. Voit lukea lisää eri lippuvaihtoehdoista ja hinnoista Tukholman joukkoliikenteen sivuilta.

Ostokset

Tukholma on oikea ostoskeidas: uutta, vanhaa, lapsille ja trenditietoisille. Tukholman eri alueilla tarjonta on vähän erilaista: Södermalmin alueelta löytyy sekä huippumuotia, designia että vintage-aarteita. SoFosta eli South of Folkungagatanilta löytyy yllin kyllin putiikkeja, kahviloita ja baareja. Östermalmilla on puolestaan kansainväliset muotimerkit jo sieltä löytyy myös sisustusliikkeitä. Ostosalue Citystä löytyvät kaikentyyppistä tavaraa ja ketjumuotia tarjoavat tavaratalot kuten Nordiska Kompaniet NK, Åhlens ja PUB. Tukholman tavaratalot ovat auki seitsemänä päivänä viikossa: ma-pe 10-18, la 12-16, su 12-16.

Ravintolat ja iltaelämä

Jo yksistään syöminen hyvä syy lähteä tuttuun Tukholmaan. Tukholman ravintolavalikoima on monipuolinen ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua maailman eri keittiöihin. Pöytävarauksen tarpeellisuus kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä niin sanottuja walk-in-pöytiä on yleisesti ottaen vähän. Tutusta Tukholman ravintolaehdotuksiimme.

Tukholman yöelämä on vilkas ja kaupungista löytyy viihdettä laidasta laitaan aina Stureplanin pintaliitoklubeista, Södermalmin trendikkäisiin baareihin ja pieniin jazz-kahviloihin. Kesäaikaan yöelämä siirtyy terasseille ja laitureille.

Tapahtumat

Tukholmassa tapahtuu ympäri vuoden ja kaupunki tarjoaa valtavan määrän erilaisia festivaaleja, näyttelyitä, konsertteja sekä urheilu- ja kulttuuritapahtumia. Kaupungin tapahtumista voit lukea lisää Tukholman tapahtumakalenterista. Esimerkiksi Globen-areenalla esiintyy usein suuria maailmantähtiä. Kesän parhaat ulkoilmakeikat taas järjestetään Gröna Lundin huvipuistossa!

Päiväretket

Jos Tukholman keskusta on jo tuttu, kannattaa tutustua Tukholman saaristoon. Hyvä aika saaristoon tutustumiselle on keväästä alkusyksyyn. Esimerkiksi Vaxholmin saaristopääkaupunki on hyvä vierailukohde viehättävine puutaloineen ja sieltä on helppo vierailla Kastellet-linnoituksessa.

Ruotsin vanhin kaupunki Sigtuna on etenkin kesäaikaan myös Tukholmalaisten lempikohde päiväretkelle. Kaupunki on pieni, mutta siellä riittää nähtävää ja ihasteltavaa. Heinäkuussa Sigtunassa järjestetään keskiaikaiset festivaalit ja joulun alla ympäri kaupunkia ilmestyy pieniä joulukojuja.

Uppsala on Euroopan vanhimpia yliopistokaupunkeja ja se sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Tukholmasta. Uppsalassa kannattaa tutustua kaupungin vanhaan osaan Gamla Uppsalaan, Tuomiokirkkoon sekä Uppsalan kaupungin linnakkeeseen.

Haluatko lähteä omalla autolla matkaan? Tutustu siinä tapauksessa Autolla Tukholmaan ja Ruotsiin -sivuumme, josta löydät lisätietoa autopaketeistamme!

Miksi matkustaa Tukholmaan?
Yksi Euroopan parhaiten säilyneistä vanhoista keskustoista
Erinomainen kohde lapsiperheille
Helppo matkustaa laivalla tai lentäen
Hyvät ja monipuoliset ostosmahdollisuudet
Monipuolinen ravintolakulttuuri

Matkat

Tukholman hotellimatka lentäen Turusta

Turku-Tukholma
Tukholma ( valitsemasi määrä öitä)
Tukholma-Turku
Meno- ja paluulennot Turusta. Vietä Tukholmassa oman valintasi mukaan 1-7 yötä.


Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä

Helsinki-Tukholma
Tukholma
Tukholma-Helsinki
Itämeren upeimmat kävelykatulaivat Silja Serenade ja Silja Symphony kuljettavat Helsingistä Tukholmaan, jossa on päivä aikaa ostoksille ja nähtävyyksille!


Tukholman hotellimatka laivalla Helsingistä

Helsinki–Tukholma
Tukholma (vapaavalintainen määrä öitä)
Tukholma-Helsinki
Meno ja paluu kiirettömästi yön yli laivalla Helsingistä. Oman valinnan mukaan 1-7 yötä Tukholmassa.


Tukholman hotellimatka laivalla Turusta

Turku-Tukholma
Tukholma
Tukholma-Turku
Meno ja paluu kiireettömästi laivalla Turusta. Oman valinnan mukaan 1-7 yötä Tukholmassa.


Tukholman hotellimatka lentäen Helsingistä

Helsinki–Tukholma
Tukholma (vapaavalintainen määrä öitä)
Tukholma–Helsinki
Meno ja paluu helposti lentäen Helsingistä. Oman valinnan mukaan 1-7 yötä Tukholmassa.


Päivä Tukholmassa Helsingistä, meno lentäen paluu laivalla

Helsinki-Tukholma
Tukholma
Tukholma-Helsinki
Menomatka lentäen Helsingistä ja paluu risteillen Silja Serenadella tai Symphonylla takaisin.


Päivä Tukholmassa risteily Turusta

Turku-Tukholma
Tukholma
Tukholma-Turku
Turun reitin Päivä Tukholmassa -risteilyllä ehdit viettämään pidemmän päivän Tukholmassa. Tukholmaan saavutaan aamulla jo varhain ja paluu matkalle lähdetään vasta illasta. Laiva on eri menossa ja paluussa, joten matkatavaroita ei voi jättää Tukholman päivän ajaksi laivaan.


Tukholman hotellimatka lentäen Tampereelta

Tampere-Tukholma
Tukholma (valitsemasi määrä öitä)
Tukholma-Tampere
Meno ja paluu kätevästi lentäen Tampereelta. Vietä Tukholmassa oman valintasi mukaan 1-7 yötä.


Päivä Tukholmassa Helsingistä, meno laivalla paluu lentäen

Helsinki-Tukholma
Tukholma
Tukholma-Helsinki
Meno matka Silja Serenadella tai Symphonylla ja paluu helposti lentäen Helsinkiin.


Joulumatka Tukholmaan

Helsinki-Tukholma
Tukholma (valitsemasi määrä öitä)
Helsinki-Tukholma


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Tukholman matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Tukholmasta

Parasta matkalla oli helppous ja Tukholman lapsiystävällisyys.
Marjaana
Saimme kauttanne todella hyvän hotellin ja jälkeenpäin kun katoimme, huomasimme, että teidän kautta koko reissu tuli edullisemmaksi kuin muualta pelkkä…
Mikael
Parasta matkalla oli ostoksilla käyminen Tukholmassa.
Irina
Tukholman Skansen oli mahtava kokemus.
Heini
94% matkustajista suosittelee Tukholman matkojamme

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
ruotsi
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
0 °C
huhtikuu
7 °C
heinäkuu
20 °C
lokakuu
9 °C