Näe ja koe matkalla

Junibacken

Junibackenissa voi kokea pohjoismaisten satujen taikaa ja kaikki saavat leikkiä ja touhuta, tutkia ja oppia. Lastenmuseo sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa. Kaikki toiminta on sisätiloissa ja Junibacken onkin avoinna vuoden ympäri. Junibacken avattiin 8. kesäkuuta 1996 ja se on noussut Tukholman viidenneksi suosituimmaksi vierailukohteeksi. Astrid Lindgren oli itse mukana luomassa Junibackenia, mutta hän ei halunnut siitä tulevan Astrid Lindgrenin museota, vaan halusi mukaan muitakin lastenkirjojen hahmoja. Siksi Junibackenissa on Pepin ja Eemelin lisäksi monia muita tuttuja pohjoismaisia lastenkirjojen hahmoja.

Skansen

Djurgårdenin saarella sijaitsevan Skansenin kaupunkikorttelit kertovat millaiselta Ruotsi näytti 1700-luvun alusta 1900-luvun puoliväliin saakka. Kaupunkikortteleissa on asuinhuoneistojen lisäksi maustepuoti, leipomo, kirjapaino sekä muita pieniä verstaita.

Skansenin eläintarhassa elää pohjoismaisia villieläimiä, kuten karhuja, susia, kettuja ja ilveksiä. Talvella karhut nukkuvat talviunta, mutta muut eläimet nauttivat talvesta täysin siemauksin ja eläinten touhuja katsellessa voi huomaamatta vierähtää monta tuntia! Eläinpuistossa on myös kotieläimiä, kuten vuohia, lampaita ja lehmiä. Lill-Skansenissa lapset pääsevät näkemään pienempiä eläimiä, kuten possuja, pupuja, marsuja ja papukaijoja.

Abba-museo

Museo ei ehkä ole paras sana kuvaamaan tätä kohdetta. Sitä voisi kuvailla pikemminkin ABBA-kokemukseksi. Pelkän katselun sijaan vierailija voi heittäytyä mukaan megasuositun ABBAn konserttiin. Näyttelyssä tutustutaan bändin historiaan ja tarkastellaan myös bändin aiheuttamaa villitystä 70- ja 80-luvuilla.

SkyView-hissi

Skyview on Globenin yhteydessä oleva näköalahissi. Se tarjoaa mahdollisuuden ihailla Tukholmaa 130 metrin korkeudessa. Hissin seinät ovat lasia ja avautuva näkymä on upea. Yksi ajelukerta kestää 20 minuuttia.

Gröna Lund

Tukholman Djurgårdenilla sijitseva Gröna Lund huvipuisto tarjoaa hauskaa tekemistä koko perheelle. Ruotsin vanhimmasta huvipuistossa on kolmekymmentä laitetta, joista koko perhe varmasti löytää varmasti oman suosikkinsa. Perheen pienimmät viihtyvät karusellissä. Hurjapäisimmät pääsevät kokeilemaan esimerkiksi Euroopan korkeinta vapaapudotusta, G-voimia koettelevaa insanea sekä lukuisia vuoristoratoja.

Laitteiden lisäksi Gröna Lundista löytyy useita erilaisia ravintoloita, joihin pääsee hengähtämään hetkeksi ja tankkaamaan päivän huvitusten välissä.

Gröna Lundissa järjestetään usein myös kaikenlaisia konsertteja. Konsertteihin pääsee osallistumaan huvipuiston sisäänpääsymaksun hinnalla, kun paikalle saapuu konserttipäivänä ajoissa, yleensä ennen kuutta. Kuuden jälkeen puistoon saapuvat joutuvat maksamaan korotetun sisäänpääsymaksun.

Tukholman joulutori

Yksi Tukholman suosituimmista joulutoreista löytyy Vanhankaupungin Storatorgetilta. Joulutori tarjoaa meille suomalaisille monia tuttujakin asioita, mutta löydät täältä varmasti myös jotain uutta ja mielenkiintoista. Ehkä intoudut maistamaan ruotsalaista joulumakkaraa, polkkakarkkeja sekä muita rakkaan naapurimaamme joulun herkuja. Joulutorin tunnelma on ainutlaatuinen elämys kaikille joulun ystäville.