Tukholman nähtävyydet

Saarille rakennettu Tukholma on ajaton suosikkikohde. Yli 900 vuoden ikään ehtinyt Tukholma ehti olla Suomenkin pääkaupunki vuosisatoja. Kaunis luonto, upea arkkitehtuuri ja kansainvälinen tunnelma tarjoaa jokaiselle jotakin. Tukholmassa riittää nähtävää ja tehtävää moneksi kerraksi. Ikaalisten Matkatoimiston kautta pääset Tukholmaan niin ilmateitse kuin meriteisekin. Valitse sinulle sopivin vaihtoehto laajasta tarjonnasta.

tukholma-ruotsi-007

Tukholman nähtävyyksiä

Kuninkaanlinna

Ruotsin Kuninkaanlinna on maailman suurin yhä käytössä oleva kuninkaan linna. Nähtävää ja koettavaa riittää. Kuninkaanlinna on avoinna kesällä joka päivä.

Skansen

Djurgårdenin saarella sijaitseva Skansen on maailman ensimmäinen ulkoilmamuseo, se on myös Ruotsi pienoiskoossa. Skansenilta löytyy myös pääosin Pohjoismaisista eläimistä koostuva eläinpuisto. Kesällä Skansen on auki päivittäin, mutta myös talvella siellä voi vierailla.

Vasa-museo

Yksi Tukholman suosituimpia nähtävyyksiä on Vasa -museo. Mahtava sotalaiva Vasa upposi neitsyt-matkallaan 1600-luvulla. Vuonna 1961 Vasan hylky nostettiin merenpohjasta ja nykyään sen ympärille on rakennettu museo. Kunnostetussa laivassa on tallella yhä suurin osa alkuperäisistä osista ja puuveistoksista.

Liput museoon saat ostettua kätevästi Ikaalisten Matkatoimistosta matkavarauksesi yhteydessä! Lue lisää

ABBA-museo

Museo ei ehkä ole paras sana kuvaamaan tätä kohdetta. Sitä voisi kuvailla pikemminkin ABBA-kokemukseksi. Pelkän katselun sijaan vierailija voi heittäytyä mukaan megasuositun ABBAn konserttiin. Näyttelyssä tutustutaan bändin historiaan ja tarkastellaan myös bändin aiheuttamaa villitystä 70- ja 80-luvuilla.

SkyView-hissi

Skyview on Globenin yhteydessä oleva näköalahissi. Se tarjoaa mahdollisuuden ihailla Tukholmaa 130 metrin korkeudessa. Hissin seinät ovat lasia ja avautuva näkymä on upea. Yksi ajelukerta kestää 20 minuuttia.

Gröna Lund

Ruotsin vanhin huvipuisto on Djurgårdenin saarella. Huvipuistosta löytyy laitteita niin pienille kun isommillekin. Ken uskaltaa, voi Gröna Lundissa kokeilla Euroopan korkeinta vapaapudotusta. Tämä tapahtuu 80 metrin korkeudesta.

Junibacken

Elävä satumaailma Junibacken sijaitsee Djurgårdenilla. Junibacken on loistava paikka vierailla lasten kanssa. Junibackenista löytyy monia tuttuja satuhahmoja. Täällä voit vierailla Huvikummussa ja astua satujunan kyytiin.

Junibackenin liput voit ostaa helposti Ikaalisten Matkatoimistosta matkavarauksesi yhteydessä. Lue lisää

Tutustu Tukholman matkoihin

Itämeren rannan neljälletoista saarelle rakennettu Tukholma on luonnoltaan kaunis ja tunnelmaltaan kansainvälinen. Lähde hotellimatkalle Tukholmaan ja nauti kaupungin nähtävyyksistä ilman kiirettä. Tukholman kaupungista löytyy tekemistä kaikille

Lue lisää Tukholman hotellimatkoista

Tutustu Tukholman muuhun tarjontaan

Tukholma on kansainvälinen merenrantakaupunki joka häikäisee kulttuuritarjonnallaan, ostosmahdollisuuksillaan, arkkitehtuurillaan, nähtävyyksillään ja gourmet-elämyksillään...

Tutustu Tukholman tarjontaan

Tukholma toivottaa lapsiperheet sydämellisesti tervetulleeksi, tarjoten kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille runsaasti koettavaa ja nähtävää.

Lue lisää

Tukholman kaunis luonto, upea arkkitehtuuri ja kansainvälinen tunnelma tarjoavat jokaiselle jotakin. Tukholmassa riittää nähtävää ja tehtävää moneksi kerraksi.

Tutustu Tukholman nähtävyyksiin

Junibackenissa voi kokea pohjoismaisten satujen taikaa ja kaikki saavat leikkiä ja touhuta, tutkia ja oppia. Lastenmuseo sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa.

Lue lisää Junibackenista

Vasa-museossa on esillä 1600-luvulta peräisin oleva sotalaiva Vasa sekä yhdeksän siihen liittyvää näyttelyä, jotka herättävät eloon menneen aikakauden ja sen ihmiset.

Lue lisää

Gröna Lund -huvipuisto Tukholmassa tarjoaa hauskaa tekemistä koko perheelle

Lue lisää Gröna Lundista

Tukholman ravintolat tarjoavat perinteisiä ruotsalaisia ruokia sekä herkkuja maailman eri kolkista. Lähde makuelämykselle Ikaalisten Matkatoimiston kautta!

Lue lisää