Tulen ja jään Islanti -Road Trip

Islannin kesytön ja karu luonto yllättää kulkijansa kerta toisensa jälkeen. Maata kiertää vain yksi isompi tie, jota pitkin matkamme sinut kuljettaa. Kohtaat kaupungistuneen etelän, jylhän lännen, valaiden pohjoisen ja jään valloittaman itärannikon. Halutessasi voit vuokrata auton itse tai kauttamme.
Menopäivä

Helsinki–Reykjavik

Matka alkaa valitsemallasi lennolla Helsingistä Islannin Keflavikin kentälle.

 • Muistathan olla kentällä kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Keflavik–Akureyri

Mikäli olet varannut vuokra-auton kauttamme, saat matkaohjelmassasi ohjeet auton noutamiseen Keflavikin kentältä. Itse autovuokrauksen hoitaneet saavat ohjeet suoraan vuokrayhtiöltään. Ajomatka kohti Akureyriä alkaa. Ajomatkaa kertyy 428 kilometriä, joten matkanteko kannattaa aloittaa heti. Islantia kiertää tie numero 1, joten ajoreitti on helppo. Reitti mutkittelee kauniissa maisemissa.

Akureyri (2 yötä)

Akureyrin kaupunkiin majoitutaan kahdeksi yöksi.

2.päivä

Akureyri tai Diamond Circle

Päivän voit viettää Akureyrissä tutustuen kaupungin nähtävyyksiin. Akureyristä ja sen pohjoispuolelta Hauganesista tai Husavikista voit lähteä valaidenbongausretkelle, johon kannattaa varata koko päivä aikaa. Retki kannattaa varata etukäteen, sillä paikanpäällä niihin ei välttämättä löydy enää paikkoja. Islannin vesillä valaita on paljon ja harvoin retki palaa takaisin ilman valashavaintoja.

Yksi vaihtoehto on lähteä noin 300 kilomertiä pitkälle Diamond Circle reitille. Sen varrelle jää upeita luontoelämyksiä, kuten Euroopan voimakkain vesiputous Dettifoss tai jylhä Ásbyrgin kanjoni.

Pohjoisen rannikolla on myös lukuinen määrä kuumia lähteitä, joihin matkaaja voi pientä maksua vastaan käydä pulahtamassa. Yöksi palataan Akureyriin.

3.päivä

Akureyri–Höfn

Tänään edessä on matkan pisin ajomatka (suoraan ajaen 500 kilometriä), joten matkaan kannattaa lähteä heti aamusta. Mikäli et edellisenä päivänä lähtenyt kiertämään Diamond Circleä, voit tänään napata matkaltasi Godafossin, Myvatnin järven ja pienen koukun päästä Dettifossin. Kannattaa kuitenkin huomioida että päivän ajomatka on jo valmiiksi pitkä.
Mikäli puolestasi haluat nähdä upean lintukallion, voit matkallasi suunnata pohjoisen Borgarfjörður Eystrin kautta. Rannikon kallioilla asuu valtava lunniyhdyskunta huhtkuusta elokuulle. Rappuset johdattavat parkkipaikalta perille, josta seinämän lintuelämää on hyvä seurailla. Kierros tuo noin 100 kilometriä matkaan lisää ja kuten luontoelämyksissä yleensä, ei lunnienkaan mielenliikkeistä voi mennä takuuseen. Mutta seikkailumielellä oleville retki kannattaa varmasti.

Vinkit matkallesi

Höfn (2 yötä)

Höfniin majoitutaan kahdeksi yöksi.

4.päivä

Vatnajökullin jäätikkö

Upea Vatnajökullin jäätikkö sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Höfnistä. Pääset kohtaamaan ikiroudan parhaiten Jökulsarlonin jäätikkölaguunista. Jökulsarlonista lähtevät myös useat opastetut jäätikköretket (retket englanniksi), joille paikka kannattaa varata etukäteen. Esimerkiksi Ice Explorers kuljettaa retkille jäätikölle ja sen luoliin. Jökulsarlonin jäälaguuni itsessään on kuitenkin jo upea luontoelämys ja antaa hyvän käsityksen ikiroudan voimasta.

 • HUOM! Jäätikölle kiipeäminen itsenäisesti on vaarallista. Jos haluat jään päälle, varaa opastettu kierros etukäteen!
Vinkit matkallesi
5.päivä

Höfn–Reykjavik

Päivän ajomatka kannattaa aloittaa aamulla, sillä tänään matkan varrelle jää monta Must-kohdetta. Tie kuljettaa sinut upeiden Seljalandsfossin ja Skògafossin vesiputousten äärelle. Ennen niitä kannattaa pitää jo lounastaukoa Víkn kylässä ja käydä katsomassa kuuluisan Mustan rannan merimaisemia. Islannin rannoilla vieraillessa kannattaa huomioida, että vedessä on voimakas virtaus ja tuulesta riippuen myös aallot saattavat olla voimakkaita. Illaksi saavutaan Reykjavikiin. Päivän ajokilometrit 458 kilometriä jos matkaat ilman näitä pieniä koukkauksia (mitä ei siis missään nimessä kannata tehdä 😉).

Reykjavik (2-4 yötä valinnastasi riippuen)

Voit itse valita montako yötä Reykjavikissä vietät.

 • HUOM! Mikäli varasit vuokra-auton kauttamme sen palautus on Keflavikin kentälle (50km Reykjavikista) matkan 7 päivänä, eli 6 yön matkan jälkeen. Otathan sen huomioon Reykjavikin öitä miettiessäsi.

Reykjavik tai Golden Circle

Voit viettää päivät tutustuen pieneen mutta viehättävään Reykjavikin kaupunkiin tai hyödyntää vielä vuokra-auton ja lähteä kiertämään Golden Circlen kuuluisat nähtävyydet!

Golden Circle -kierroksen pituus on noin 300 kilometriä ja kierrokseen kannattaa varata aikaa koko päivä. Ensimmäinen etappi on Þingvellirin kansallispuisto, jossa voit kävellä mannerlaattojen välissä, sieltä matkaa jatketaan edelleen Haukadalurin geotermiselle alueelle ihailemaan kuumia lähteitä, kuten säännöllisesti purkautuvaa Strokkuria. Kierroksen kolmas nähtävyys on upea Gullfossin vesiputous.
Lisäksi kierrokseen voit mahduttaa vierailun kraatterijärvi Keriðillä tai pulahtaa nauttimaan Laugarvatnilla sijaitsevan Fontana-kylpylän lämpimistä vesistä tai pulahtaa edullisemman Secret Lagoonin luonnonvaraisiin lähteisiin.

 • Golden Circle -kierros on todella suosittu, joten kesällä tie on ruuhkainen. Välttääksesi ruuhkat, kannattaa lähteä liikkeelle aikaisin aamulla
Paluupäivä

Reykjavik–Blue Lagoon–Keflavik

Islannin kuuluisin kuumalähde, Blue Lagoon sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä Keflavikin lentokentältä. Mikäli valitsit iltapäivä- tai iltalennon ehdit hyvin uimaan upean turkoosiin veteen ennen kuin palaat Keflavikin kentälle. Muista kuitenkin jättää tarpeeksi aikaa vuokra-auton palautukselle ennen kotimatkan alkua.

Vinkit matkallesi

Reykjavik–Helsinki

Paluulento Helsinkiin valitsemasi aikataulun mukaisesti.

 • Muistathan olla Keflavikin kentällä kaksi tuntia ennen koneen lähtöä.

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ:

 • lennot Helsinki-Reyjavik-Helsinki
 • verot ja viranomaismaksut
 • 2 yötä Akureyrissä valitussa hotellissa
 • 2 yötä Höfnissä valitussa hotellissa
 • valitsemasi määrän öitä (2–4 yötä) Reykjavikissa valitussa hotellissa
 • aamiaiset hotelliaamuina

Voit varata kauttamme vuokra-auton matkaasi.

Olemme tehneet sinulle suosituksen ajoreitistä ja vinkit kohteista. Kaikista valitsemistamme hotelleista löydät turvallisen parkkipaikan autollesi. Suomenkielinen päivystysnumeromme palvelee sinua ongelmatilanteissa koko matkan ajan.

Tutustu matkan kohteeseen