Turku

Turku, Suomen entinen pääkaupunki, houkuttelee historiallaan ja leppoisalla tunnelmallaan. Kiertele nähtävyyksiä, hyppää jokilaivan vietäväksi, nauti juoma jollain lukuisista Aurajoen terasseista, mikä olisikaan parempi tapa irtautua arjesta!

Turku, Suomen vanhin kaupunki, tarjoaa historian havinaa, lukuisia kahviloita ja ravintoloita ja leppoisaa tunnelmaa Aurajoen rannalla.

Tunnetuimpia nähtävyyksiä Turussa on Turun linna ja Turun tuomiokirkko, jotka ovat Turun ainoat keskiaikaiset rakennukset. Muuten Turku on rakennettu uudestaan 1800 -luvun tulipalon jälkeen. Historian nälkäiselle löytyy myös monia muita nähtävyyksiä ja museoita, joissa kannataa vierailla.

Vaihtoehto kesäpäivän viettoon, on Aurajoen lukuisat ravintolat ja kahvilat. Pysähdy oluelle johonkin Aurajoelle parkkeerattuihin jokilaivoihin, hemmottele itseäsi leivoksella jossain omaperäisessä kahvilassa tai käy haukkamassa välipalaa Turun kauppahallissa.

Aktiviteetteja kaipaavalle keskustan tuntumasta Samppalinnanmäeltä löytyy kesäteatteri, maauimala ja urheilupuisto. Ulkoiluun Ruissalon ympäristö on loistava.

Lisää tekemistä löydät Turun matkailusivuilta.

Miksi matkustaa Turkuun
Paljon historiaa
Houkuttelevia kahviloita ja ravintoloita
Leppoisa tunnelma, joka yhdistää uuden ja vanhan
Turun ympäristön aktiviteettimahdollisuudet

Matkat

Turun lomamatka

Meno Turkuun omalla autolla tai junalla / bussilla
Turku (valitsemasi määrä päiviä)
Kotimatka omalla autolla tai junalla / bussilla


Historiallinen Turku ja Ahvenanmaa

Saapuminen Turkuun
Turku
Turku-Maarianhamina
Maarianhamina (valitsemasi määrä päiviä)
Maarianhamina-Turku
Ihana matka saaristossa! Vietä kaksi yötä Turussa ja valitsemasi määrä öitä Maarianhaminassa. Hinnassa mukana myös laivamatkat.


Omalla autolla Naantalista Yyterin hiekkarannoille

Naantali
Naantali-Rauma-Pori
Pori ja Yyteri
Pori-Kristiinankaupunki
Lähde kiertämään kotimaata omalla autolla! Matka sisältää oman valintasi mukaan 1-5 yötä Naantalissa ja yhden yön Porissa.


Parhaat matkavinkit Turkuun – tekemistä ja kokemuksia

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
suomi
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-4 °C
huhtikuu
8 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
8 °C