Turvallisesti matkalla – toimintaohjeemme korona-aikana

Terveytesi ja turvallisuutesi tulee ensin!

Poikkeusolosuhteet ovat vaikuttaneet lähes kaikkeen, mukaan lukien siihen, ettei matkustaminen ole ollut mahdollista. Se, että monissa maissa on alettu suunnittelemaan matkustusrajoitusten poistoa tuo uskoa ja toivoa, että vielä me tulemme matkustamaan.

Terveytesi ja hyvinvointisi ovat meille erityisen tärkeitä. Haluammekin varmistaa, että jokainen matkasi vaihe on turvallinen. Tämän vuoksi olemme ottaneet käyttöön uusia käytänteitä toistaiseksi, jotta voisit matkustaa hieman luottavaisemmin mielin, sitten kun se jälleen on mahdollista.


 

Turvallisesti bussimatkalla

Istumavälejä harvennetaan busseissa siten, että asiakkaidemme välillä on yhden metrin turvaväli. Poikkeuksena perheenjäsenet, jotka voivat istua vierekkäin. Suosittelemme pitämään bussimatkojen ajan kasvosuojainta sekä huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Pyydämme välttämään bussin WC:n käyttöä. Taataksemme työntekijöidemme sekä asiakkaidemme turvallisuuden kuljettajat, oppaat sekä laukkupalvelussa työskentelevät henkilöt käyttävät kaikissa asiakaspalvelutilanteissa kasvosuojainta. Bussin siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota ja huolellisuutta. Annathan bussiin nousevalle ja sieltä poistuvalle aikaa toimia siten, että vältetään turhia lähikontakteja.

IMT on toteuttanut turvallisuuslinjaukset yhteistyökumppaneille joita jatkossa tulee noudattaa, jotta matkustaminen olisi mahdollisimman turvallista:

 • Bussien istuinten väli harvennetaan niin, että 1 metrin turvaväli toiseen asiakkaaseen täyttyy (samassa varauksessa matkustavat vierekkäin).
 • Busseihin tulee mahdollisuus ostaa kasvosuojain sekä kaikkien yleiseen käyttöön käsidesi sekä desinfioivia kosteuspyyheitä (kasvosuojaimen osto = käteistä ei käytetä. IMT antaa toiminnasta erikseen ohjeistuksen.)
 • IMT suosittelee asiakkaille, että jokainen matkustaja hankkii ennen matkaa maskin sekä käyttää sitä matkan aikana aina liikkuessaan paikoissa joissa on paljon muita ihmisiä.
 • Suositellaan, että bussien wc:tä ei käytetä. Pakottavia tilanteita varten wc pidetään asiakkaiden käytössä. Sen siivouksesta huolehditaan erityisen hyvin.
 • Kuljettajat ja oppaat sekä laukkupalvelussa työskentelevät käyttävät kaikissa asiakaspalvelutilanteissa kasvosuojainta sekä hanskoja
 • Bussissa sisäilman kierrätys pidetään aina pois päältä. Ilma kiertää aina ulkoilman kautta.
 • Bussin mikrofonia ei voi käyttää muut kuin bussin kuljettaja tai opas
 • Bussien siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota ja huolellisuutta. Kosketuspintoja desinfioidaan lisäksi matkan aikana aina tilanteen sen salliessa esim. laivausta odottaessa
 • Asiakkaiden bussista nouseminen ohjeistetaan niin, että asiakkaat odottavat paikallaan niin kauan kunnes lähempänä uloskäyntiä oleva asiakas poistuu. Näin vältetään kontaktia. Myös bussiin noustessa odotetaan ja annetaan tilaa edellä olevalle asiakkaalle.
 • Kuljettajan takana oleva penkki poistetaan käytöstä tai kuljettajan suoja varmistetaan esim. pleksillä
 • Hengitystieinfektion oireista kärsivä asiakas ei voi matkustaa bussissa. Sairaana on jäätävä kotiin tai kuljetuspalvelu on toteutettava muuten kun bussilla jossa on muita asiakkaita. Näissä tilanteissa yhteys IMT:n päivystäjään.
 • Kuljettaja tai opas joka tuntee olonsa vähänkään sairaaksi, on jäätävä kotiin sairastamaan. Mikäli olet jo matkalla, eristä itsesi mahdollisimman hyvin muista ja käytä aina kasvosuojainta


 

Turvallisesti hotellissa ja kylpylässä

Paikoissa, jossa on enemmän ihmisiä on hyvä muistaa yhden metrin turvaväli (huom 2 metrin turvaväli on Virossa määräys). Suosittelemme kasvosuojaimen käyttöä aina kun ihmisiä on paljon ja se on mahdollista. Siivoukseen ja desinfiointiin kiinnitetään erityistä huomiota kaikissa hotellin tiloissa, tästä huolimatta hyvään käsihygieniaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Suosittelemmekin varaamaan kaikkialle missä käyttekin käsidesiä, tai desinfiointipyyhkeitä ja pesemään käsiä aina kun se on mahdollista.

IMT on toteuttanut turvallisuuslinjaukset yhteistyökumppaneille joita jatkossa tulee noudattaa, jotta matkustaminen olisi mahdollisimman turvallista:

 • Siivoukseen ja desinfiointiin on kiinnitettävä erityistä huomiota kaikkialla hotellin tiloissa.
 • Tilat, joissa mahdollista jonotusta ilmenee (kuten vastaanotto), tulee merkitä vähintään 1 metrin turvaväleillä ja siten varmistettava turvallinen jonottaminen.
 • Mahdollinen hissin käyttäminen tulee ohjeistaa niin, että 1 metrin turvaväli toiseen täyttyy.
 • Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Käsidesiä on oltava hotellin asiakkaiden ja työntekijöiden käytettävissä hotellin yleisissä tiloissa. Hotellin vieraita on kehotettava pesemään kätensä usein saippualla ja lämpimällä vedellä.
 • Mikäli hotellissa havaitaan Covid 19 -virus tartunta asiakkaiden tai henkilökunnan osalta, tulee siitä olla välittömästi yhteydessä Ikaalisten Matkatoimistoon.

Turvallisuuslinjauksiamme noudattavat hotellit tunnistat IMT turvallisesti matkalla -leimasta.


 

Luottavaisin mielin laivalla

Laivalla kuten muissakin paikoissa tulee kiinnittää erityistä huomiota lähikontaktien välttämiseen sekä hyvään käsihygieniaan. Laivoilla ja terminaaleissa kannattaakin hyödyntää aina kun mahdollista käsienpesumahdollisuutta ja desinfiointiautomaatteja. Laivan siivoukseen ja hygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota, jotta matkustaminen olisi mahdollisimman turvallista niin asiakkaille kuin työntekijöillekin. Turvallisuus- ja hygienia-asioissa kannattaa noudattaa opastein, kuulutuksin ja lattiamerkinnöin annettuja ohjeistuksia. Laivan myymälöihin ja ravintoloihin on asetettu asiakkaiden enimmäiskapasiteetti, lähikontaktien vähentämiseksi. Lue lisää Tallinkin toimenpiteistä täältä >>>​​​​​​​

Laivoilla sekä Viron satamissa on käytettävä kasvomaskia yleisissä tiloissa liikuttaessa.


 

Yleiset ohjeet – muista käyttää kasvosuojaa

Lisäksi: Suosittelemme hankkimaan kasvosuojaimen, ja käyttämään sitä esimerkiksi lentokentillä, satamassa ja busseissa. Huomaathan, että esimerkiksi Finnairin lennoilla maskin käyttö on pakollista. Lisäksi kannattaa tutustua kohdemaan tämän hetkisiin käytänteisiin ja rajoitteisiin etukäteen, sillä monin paikoin esimerkiksi lentokentillä maskin käyttö on pakollista. Matkan aikana kannattaa huolehtia myös hyvästä käsihygieniasta. Varaa matkaan mukaan käsidesiä tai desinfiointipyyhkeitä ja pese kädet saippualla aina kun se on mahdollista. Matkan aikana on hyvä muistaa kahden metrin turvaväli muihin ihmisiin. Jääthän kotiin mikäli tunnet itsesi kipeäksi! Matkalle ei voi lähteä, jos sinulla on pienikin epäilys Covid-19 tartunnasta tai hengitystieinfektio-oireita.

Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen joka kattaa karanteeniajan kuluja matkalla sairastumisen varalta.

Huom! Nämä linjaukset ovat voimassa toistaiseksi, ja ne voivat muuttua epidemiatilanteen mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.


 

IMT Oma loma -mobiilisovellus

Oma loma-sovellus auttaa sinua matkan aikana saamaan oikeaa tietoa sekä opastaa matkalla eteenpäin. Tulemme lisäämään applikaatioon tietoa Covid-19 viruksen tilanteesta ja toimintaohjeita mikäli sairastut matkan aikana. Sovellus on käytettävissä vain kanta-asiakkaillemme. Muistathan siis ladata sen ja saat matkasta entistä enemmän irti. Hyvä keino välttää sosiaalisia kontakteja on tehdä lähtöselvitykset niin lennoille kuin laivamatkalle ennakkoon lento- / laivayhtiön mobiilisovelluksen avulla tai verkkosivuilla.

Lue lisää

Suurin osa laivalla tehtävistä matkoistamme sisältävät kuluttoman peruutuksen aina 24 tuntia ennen lähtöä!

Lue lisää

Lue kaikki tiedotteemme Koronaviruksen vaikutuksista toimintaamme.

Lue lisää

Ikaalisten Matkatoimisto – eli me – ollaan suomalainen perheyritys. Me uskotaan, että unohtumattomat lomamuistot muuttavat ihmisen elämän paremmaksi!

Katso meidän tarina