Vilnan hotellimatka Silja Serenadella, omalla autolla

Yhdistä Itämeren risteily ja Vilnan kaupunkiloma! Kävelykatulaiva Silja Serenade seilaa Helsingistä Riikaan, josta voit ajella lomatunnelmissa omaan tahtiin Vilnaan ja majoittua siellä niin monta yötä kuin haluat.
Menopäivä

Helsinki-Riika

Silja Serenade lähtee Helsingin Olympiaterminaalista klo 16.00 kohti Riikaa. Ilta aikaa nauttia laivan palveluista sekä upeasta Promenade-kannesta, kävelykadusta jonka varrelta löytyy niin laivan ravintoloita kuin monet muotikaupat.

  • Vinkki, varaa ruokailut menolaivalle jo matkavarauksen yhteydessä.
  • Maihin- ja laivaannousu Riiassa tapahtuu autokannen kautta.
2. päivä

Riika-Vilna

Laiva saapuu Riikaan aamulla klo 10.00. Voit viettää hetken Riiassa tai lähteä heti laivan saavuttua ajelemaan kohti Vilnaa. Matkaa Riiasta Vilnaan kertyy noin 300 km riippuen matkareitistä.  Matkalla voi poiketa vaikkapa Rundalenin linnassa ja nauttia siellä hyvät päiväkahvit. Majoitut Vilnassa niin monta yötä kuin haluat.

  • Vinkki: Muista liittyä kanta-asiakkaaksi ja saat käyttöösi meidän Appin, jossa kartta seuraa mukanasi koko lomasi ajan ja löydät parhaat nähvävyydet matkasi varrella.
3.-10.päivä

Vilna (valitsemasi määrä öitä)

Vilnan kaupungissa  ja sen ympäristössä riittää nähtävää useammaksikin päiväksi. Vilna on kuuluisa kauniista  kirkoistaan  ja katedraaleistaan, joita onkin siellä noin 40. Ne  ja Vilnan erilaiset museot ovatkin aarreaittoja niistä kiinnostuneille.   Ehkä suosituin turistikohde kaupungissa on  Auringonnousun portti, jossa  Pyhän Neitsyt Marian kappeli on edelleen pyhiinvaelluskohde ja sillä kerrotaan olevan  ihmeitätekeviä voimia. Kannattaa myös varata yksi päivä Trakain- linnan käynnille , joka on yksi Liettuan suosituimmista turistinähtävyyksistä. Se sijaitsee  saaressa keskellä Galve-järveä noin 28 km päässä Vilnasta.

  • Vinkki: pysähdy shoppailun välissä nauttimaan hyvät kahvit tai aito liettualainen ateria Gedomino - kadulla.
  • Vinkki: vanhaankaupunkiin kannattaa varata hyvät kengät, sillä siellä voi vierähtää tovi jos toinenkin.
4.-11.päivä

Vilna-Riika

On aika jättää hyvästit Vilnalle ja suunnata takaisin kohti Riikaa. Ajoaika Vilnasta Riikaan kestää vajaat neljä tuntia ilman pidempiä pysähdyksiä.  Jos voimia ja halua riittää vielä viimeiselle päivälle,  kannattaa ajaa Siuauliun kautta katsomassa vaikuttavaa Ristien kukkulaa, johon liettualaiset ovat vuosien varrella pystyttäneet ja tuoneet kymmeniä- ellei jopa satojatuhansia ristejä.  Toisen maailmansodan aikana neuvostosotilaat kaatoivat joka yö ristit, joita liettualaiset sinne joka päivä toivat uudelleen. Reitti Siauliaun kautta tuo matka-aikaan noin tunnin verran lisää ajoa.

Paluupäivä

Riika-Helsinki

Silja Serenade lähtee kohti Helsinkiä klo 16.30. Seuraavana aamuna klo 11.00 saavutaan Helsinkiin.

Matkan hinta sisältää:

  • meno-paluu laivayöt Silja Serenadella, valitussa hyttiluokassa
  • henkilöautopaikka laivalla mennen tullen
  • valittu määrä öitä Vilnassa valitussa hotellissa
  • hotelliaamuina aamiaiset

Tutustu matkan kohteeseen