Vuokatti

Vuokatti on ympärivuotinen matkakohde ja urheilu- ja luontomatkailijan paratiisi Kainuussa. Monipuolisten aktiviteettien lisäksi Kainuu tarjoaa rauhaa, hemmottelua ja herkullista, perinteistä ruokaa. Ajomatka on kohtuullinen, mistäpäin Suomea saavutkin. Talvilomien viettoon Vuokatti on lumivarma kohde.

Kainuussa sijaitseva Vuokatti kutsuu lomailemaan talvisiin lumimaisemiinsa.

Lisää Vuokatista

Liikkuminen

Lähin rautatieasema sijaitsee Kajaanissa. Päivittäin kaupunkiin saapuu useita junia, joista moniin on ajoitettu sopiva linja-autoyhteys Vuokatin suuntaan. Myös kauko- ja paikallisliikenteen linja-autot tuovat matkailijat perille.
Vuokatissa liikennöi ilmainen Vuokatti-bussi. Vuokatin taksi palvelee numerossa 0600 398 200.

Ostokset

Vuokatin alueen palvelevin päivittäistavarakauppa on K-supermarket, jolla on keskeinen sijainti, laajat aukioloajat ja monipuolinen valikoima. Vuokatin Sport Shop -myymälät sijaitsevat vuokraamoiden yhteydessä ja tarjoavat laadukkaan valikoiman kauden uutuuksia, laskettelu- ja lautailuvälineitä ja rinnemuodin suosikkeja. Vuokatin Viini on korkealaatuisten viinien, mehujen ja hillojen tuottaja. Heillä on Suomen pohjoisin omenatarha. Viinimyymälä sijaitsee Vuokatinhovilla.
Jos haluat lähteä koko päivän ostosreissulle, lähimmät ostosalueet sijaitsevat noin 7 km päässä Sotkamossa ja noin 34 km päässä Kajaanissa.

Ravintolat

Vuokatista löydät kattavasti viihtyisiä ruokapaikkoja, ja lisää valikoimaa Sotkamon keskustasta ja lähialueilta.

Ravintola Kippo sijaitsee samassa rakennuksessa Break Sokos Hotel Vuokatin kanssa. Kippo tarjoaa suomalaista, vahvasti kainuulaista ruokaa. Ruokaillessasi tässä ravintolassa voit kuulla taustalla kainuulaisen luonnon ääniä. Ravintola on suosittu juhlien pitopaikka ja varattavissa myös yksityistilaisuuksiin. Vuodesta 2010 alkaen ravintolalla on ollut Suomen Juustoseuran suosituskilpi.
Samassa osoitteessa sijaitsee myös nuorekas Amarillo sekä Aamiaishuone Hella.
Vuokatin rinteiden kupeessa sijaitsee a la carte ravintola Ainoa. Monipuolinen menu sisältää niin uusia tuttavuuksia kuin päivitettyjä klassikoitakin. Holiday Club Katinkullassa on amerikkalainen ravintola O’Learys.

Laskettelukauden aikana länsirinteiden juurella palvelee ravintola Pirtti ja pohjoisrinteiden alaosassa rinneravintola À la Katti. Vuokatissa on myös useampi pikaruokaravintola kuten Vuokatin Pizza ja Kebab, Robson’s sekä Hesburger Sotkamo Vuokatti.

Päiväretket ja aktiviteetit

Vuokatissa on erinomaiset puitteet monipuolisille urheiluharrastuksille.
Ensilumen latu avaa hiihtokauden vuosittain jo 10.10. Vuokatissa sijaitsee myös maailman ensimmäinen, 1,2 km pitkä hiihtotunneli. Laskettelurinteitä Vuokatissa on 13, valikoimaa löytyy niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin laskijoille. Lumilautailijoille ja freestyle-laskijoille jännitystä luovat SuperPipe sekä Freestyle park. Muita talviaktiviteetteja ovat muun muassa koiravaljakkoajelut, moottorikelkkasafarit, lumikenkäily, luistelu ja retkiluistelu.
Vaellus- ja retkeilyreitit ovat monipuoliset. Mielenkiintoisia reittejä on tarjolla myös pyöräilijöille, ja vuokraamoista saat käyttöösi fatbiket, sähkökäyttöiset fatbiket ja maastopyörät. Vuokatissa voit harrastaa monipuolisia palloilulajeja, golfia, tennistä, keilailua, kalastusta ja melontaa. Jos kaipaat jotakin ikimuistoisempaa, Vuokatti Safaris järjestää muun muassa revontuliseikkailuja sekä karhunkatseluretkiä katselu- ja kuvauspaikoille Kuhmoon.
Holiday Club Katinkullassa on monipuolinen kylpylä, jossa on jopa 20 erillistä allasta. Veden ja ilman lämpötila on aina +32 ºC. Harmony Spa -hyvinvointiosastolla voit nauttia upeista vartalo- tai kasvohoidoista sekä hieronnasta.
Lapsiperheille tarjolla on hurjan määrän aktiviteetteja sisältävä Superpark, Katinkullan lastenmaailma, minigolf, rinneautoilu, hiihtokoulu sekä kesäisin hyvät uima-rannat.

Miksi matkustaa Vuokattiin
Kohtuullisen matkan päässä useilta alueilta Suomessa
Monipuoliset palvelut ja aktiviteetit
Lumivarma talvilomakohde
Kainuun karun kaunis luonto

Matkat

Metsän kuninkaalla kylässä - Vuokatin lomamatka

Break Sokos Hotel Vuokatti (valitsemasi määrä öitä)
Kontiomenu ravintola Kipossa
Karhuretki
Lähde tarkkailemaan villiä luontoa metsän siimekseen ja näe karhu sen omissa elinymäristöissään. Majoitu mukavasti Break Sokos Hotel Vuokatissa ja vieraile matkan toisen päivän iltana Bear Centressä. Metsän kuninkaalla kylässä lomat ovat myynnissä toukokuusta syyskuulle.


Vuokatin golf-loma

Break Sokos Hotel Vuokatti (valitsemasi määrä öitä)
Kesämenu ravintola Kipossa
Katinkulta Golf
Katinkulta Golf sijaitsee upeissa järvien ja Vuokatin vaarojen maisemissa. Golfkentällä on kolme eritasoista kenttää, joista jokaiselle taitotasolle löytyy omansa. Majoittuminen Break Sokos Hotel Vuokatin mukavissa huoneissa. Matkapaketti on myynnissä kesä-elokuun ajan.


Maastopyöräilemään Vuokattiin

Break Sokos Hotel Vuokatti (valitsemasi määrä öitä)
Kontiomenu ravintola Kipossa
Pyöräpaketti
Vuokatin vaihteleva maasto tarjoaa mainiot puitteet maastopyöräilylle. Kesäaikaan alueen latureitistö toimii maastopyöräilyreitteinä. Majoitu Break Sokos Hotel Vuokatin mukavissa huoneissa ja nauti ulkoilun riemusta. Maastopyöräilypaketti myynnissä touko-syyskun ajan.


Vuokatin lomamatka

Vuokatti (valitsemasi määrä öitä)
Majoitus valitusssa hotellissa aamiaisin.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
suomi
Valuutta
Päivälämpötilat
joulukuu
-7 °C
maaliskuu
-1 °C
heinäkuu
20 °C
syyskuu
11 °C