Metsän kuninkaalla kylässä – Vuokatin lomamatka

Lähde tarkkailemaan villiä luontoa metsän siimekseen ja näe karhu sen omissa elinymäristöissään. Majoitu mukavasti Break Sokos Hotel Vuokatissa ja vieraile matkan toisen päivän iltana Bear Centressä.
1.-8.päivä

Break Sokos Hotel Vuokatti (valitsemasi määrä öitä)

Voit viettää Vuokatissa oman valintasi mukaan 2-7 yötä.

Kontiomenu ravintola Kipossa

Kaunuulaisravintola Kipon miljöössä on vaikutteita perinteisistä savupirteistä ja savottaperinteestä. Tarjolla on järvien, peltojen ja metsien antimia Kainuusta ja lähialueilta. Matkapaketti sisältää Kipon kontiomenun, jonka voi nauttia hotellin ravintolassa itselle sopivana aikana ravintolan aukioloaikojen puitteissa (sisältäen alku-, pää- ja jälkiruoan, ei sisällä juomia).

  • Lue lisää Ravintola Kiposta: https://www.raflaamo.fi/fi/sotkamo/ravintola-kippo
2.päivä

Karhuretki

Matkan kohokohta koittaa toisena päivänä, kun pääset Suomen metsän kuninkaalle, karhulle kylään.

Karhuja katsellaan siihen valmistetussa katselurakennuksessa Bear Centressä. Rakennus sijaitsee pienellä mäellä, josta on hyvät näkymät laajalle alueelle. Katselurakennuksessa on ilmastointi/lämmitys, joten katseluelämys on mukava myös kesähelteillä ja kevään/syksyn viileinä iltoina. Rakennuksessa on kolme erillistä wc:tä. Karhun katselu-retki sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta. Karhutalolle on lyhyt n. 400 metrin kävelymatka pääpaikalta. Naavaisen kuusikon läpi kulkevaa tieuraa pitkin on helppo kävellä. Karhutalolla on useampi huone, joten yhdessä huoneessa on vain saman seurueen ihmisiä.

Karhuja katsellessa ja kuvatessa tulee muistaa, että ne ovat villejä eläimiä, jotka liikkuvat omilla aikatauluillaan. Todennäköisyys nähdä karhu on noin 90-99% kuukaudesta riippuen. Lähimmät karhut voivat olla vain muutaman metrin päässä mökistä. Kauden aikana alueella vierailee 20 – 30 karhuyksilöä. Joinakin iltoina alueella vierailee samana iltana useampi karhu samaan aikaan ja parhaimmillaan karhu voi käydä vain muutaman metrin päässä karhutalosta. Karhujen lisäksi alueella vierailee säännöllisesti 1-4 ahmayksilöä, kettuja ja susilauma 1-2 kertaa viikossa.

Karhuretken hintaan kuuluu eväspaketti, joka sisältää termospullon ja kuumaa vettä, 0,5 l vesipullon, jogurtin, eväsleivät, teepussit, pikakahvin, sokerin, kahvimaidon. Eväät on pakattu reppuihin, jotka annetaan infotilaisuuden yhteydessä ennen lähtöä. Jokainen voi ottaa halutessaan myös omia eväitä. Eväät säilyvät viileänä karhutalon jääkaapissa, asiakkaita varten on myös mikro, kahvin- ja vedenkeitin.

Karhunkatselupaketti myynnissä touko-syyskuu.
Aikataulu touko-elokuussa: Klo 17.00 info Bear Centre-keskuksessa, jonka jälkeen kävely oppaan johdolla katselutalolle. Klo 22.00 paluu keskukselle oppaan johdolla. Aikataulu syyskuussa tuntia aikaisempi eli lähtö keskukselta karhutalolle klo 16 ja paluu keskukselle klo 21.

Huom, retken hinta ei sisällä kuljetuksia. Bear Centre sijaitsee Vuokatista n. 100 km päässä. Oman auton saa jätettyä keskuksen pihalle katselun ajaksi. Osoite: Kostamustie 5644, 88930 Lentiira (Vartius).

Matkan hinta sisältää:

  • Majoitus Break Sokos Hotel Vuokatissa
  • Hotelliaamiainen
  • Karhun katselu -retki matkan 2. päivänä; karhun katselu -paketin kesto noin 5 h
  • Eväspaketti karhun katselu -retken yhteydessä
  • Hotellin ravintolassa Kipon kontiomenu (sisältäen alku-, pää- ja jälkiruoan, ei sisällä juomia)

Tutustu matkan kohteeseen