Vuokatti — Nähtävyydet ja tekemistä

Vaaraluonto

Sotkamon ja Vuokatin maisemaa hallitsee Vuokatin 13 peräkkäisen vaaran jono. Vuokatinvaarojen laelta avautuvat upeat maisemat alueen järville. Vuokatinvaaran päältä löydät kaksi näköalapaikkaa, joista avautuu alueemme sydämet Sotkamo ja Vuokatti. Ensimmäisen näköalapaikan löydät Vaarantien päätepisteessä heti p-paikoituksen vierestä. Isompi ja korkeampi virallinen näköalatorni koristaa Vuokatinvaaran päällä rinteiden 4 ja 5 -välissä. Yksityiskohtana tällä näköalatornilla on useat avioliittolukot, jotka ovat ikuisen liiton merkiksi lukittu näköalatornin kaiteisiin.

Laskettelurinteet Vuokatissa

Vuokatista löytyy 13 virallista laskettelurinnettä. Rinteet sopivat niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin laskijoille. Lastenalueen rinteissä aloittelijat pääsevät tutustumaan laskemisen saloihin turvallisesti ja huimapäille uusia haasteita löytyy Snowparkista. Vuokatinrinteiden välinevuokraamot sijaitsevat pohjoisella ja läntisellä ala-asemalla.

Harmony Spa ja saunamaailma Katinkullassa

Harmony Spa on kylpylä Katinkullan hoito-osasto, jolta löydät niin ihanat hieronnat kuin muutkin hemmoteluhoidot. Voit tehdä hoitovaraukset kylpylän sivuilta etukäteen ja varata hemmottelun myös majoittuessasi muualla Vuokatin hotelleissa. Voit myös nauttia ja rentoutua Katinkullan Saunamaailmassa. Saunamaailmassa on kaksi höyrysaunaa, luolasauna, tavallinen sauna ja uusi hirsisauna, joka sijaitsee elämyssuihkujen vieressä. Uutuutena on siis kaksi trooppista elämyssuihkua, joissa valittavana neljä erilaista ohjelmaa valo- ja ääniefektein.

SuperPark Vuokatti

SuperPark Vuokatti on huikea ja riemukas koko perheen liikuttaja. Puuhapuiston Adventure alueelta, Game areenalta, Freestyle Hallista löydät tekemistä ihan kaikille. Puiston aktiviteetteja ovat lätkälämäri, kiipeilyseinä, minigolf, pihapelialue, freestylealue, skeittiparkki, vaijeriliuku, trampoliinialue, superball, pesäpallo, foampit, autorata, kiipeilykummut.... ja paljon muuta. SuperPark on perinteisesti ollut avoinna myös joulunpyhissä.

Murtsikkaladut Vuokatissa

Vuokatin latureitistön kokonaispituus on 150 kilometriä, joista 120 kilometriä kunnostetaan joka talvi molempia hiihtotapoja varten. Latuja huolletaan päivittäin Vuokatti Sport Olympic Center vaatimusten mukaisesti, mikä takaa huipputason ladut myös harrastehiihtäjille.  Valaistua latua Vuokatissa on 32 kilometriä. Valoja ei sytytetä, jos pakkasta on -20 astetta tai enemmän. Niin Ala- kuin Ylämaaston lenkit lähtevät Vuokattihallin parkkipaikalta.

Megazone Lasertag

Vuokatin Megazonessa pelikenttä on kaksi kerroksinen! Pelitilaa on noin 400m2 ja kerralla pelaamaan mahtuu jopa kolmekymmentäkolme pelaajaa. Kenttä on koristeltu hohtomaalauksin ja pelin aikana soi tunnelmaan sopiva musiikki. Superjännittävän ja liikunnallisen laserseikkailupelin parissa viihtyvät sekä lapset, että aikuiset! Tarkoituksena on taistella toisia pelaajia vastaan vaarattomilla laseraseilla. Ympäristö yhdistettynä vauhdikkaaseen lasertaisteluun tekevät pelistä futuristisen ja jännittävän!

Keilaus

Vuokatista löytyy kaksi keilarataa. Vuokatin Bowlingissa keiloja kaadetaan 16 radalla, jonne on saatavissa myös ränniesteet pikkuväen keilausta helpottamaan. Keilahallissa on myös mahdollisuus hohtokeilaukseen. Holiday Club Katinkullassa haasteita tarjoaa kuusiratainen Brunswick-keilarata.

Kylpylä Katinkullan allasosasto

Katinkullan kylpylästä löytyy yli 20 erillistä allasta: ulkoallas, porealtaita, vastavirtoja, hierovia suihkuja, suihkulähde sekä tietenkin vesiliukumäki. Lekottele ja polski vaikka jokaisessa altaassa. Pienille on lasten allas, kellukkeita ja uimamattoja. Kuntoaan hoitaville tiedoksi: kylpylästä löytyy myös 25-metrinen kuntouima-allas, joka on syvyydeltään kauttaaltaan 130 cm.

Huskyvaljakot

Vuokatti Safaris järjestää huskyretkiä vaara-alueella. Laumaan kuuluu noin 100 ystävällistä rekikoiraa, jotka lumella kirkovat kelkkaa ja sulamaan aikaan vetävät pyörillä kulkevaa erikoisvalmisteista kärryä – Huskymersua! Opastettu vierailu tarhalla tutustumassa valloittaviin huskypersooniin kuuluu kävijöiden suosikeihin.

Escape Room

Vuokatista löydät kaksi pakohuonepaikkaa. The Great Escape sijaitsee osoitteessa Linturinteenkatu 1 (SuperParkin yhteydessä) ja pakohuone Hullut siskot osoitteessa Pohjavaarantie 6 D. Selvitätkö sinä tiesi ulos pakohuoneesta annettujen vihjeiden avulla? Hauska peli yhteisiin hetkiin.

Kajaanin rauniolinna

35 kilometrin päässä Vuokatista sijaitsevat linnarauniot ovat ilmainen vierailukohde ympäri vuoden, tosin alueella ei ole talvikunnossapitoa. Kajaanin linna rakennettiin 1600 -luvun alussa ja se tuhoutui suuren Pohjan sodan aikana 1716. Linnanväki vietiin  vangiksi Siperiaan. Linna tyhjennettiin ja räjäytettiin taivaan tuuliin. Linnasta jäivät  jäljelle vain kivirauniot, jotka nekin kutistuivat ajan myötä kajaanilaisten hakiessa linnanraunioista talojensa kivijalkoihin kiviä.

Huovishuone Sotkamossa

Noin 7 kilometriä Vuokatin rinteiltä sijaitsee Huovishuone. Museo esittelee kirjailija Veikko Huovisen työ- ja elinympäristöä, tuotantoa ja niiden taustoja.