Yleisimmät kysymykset Covid-19 aikana

Matkustaminen kiinnostaa mutta matkan varaaminen kuitenkin mietityttää ja herättää useita kysymyksiä. Olemme koonneet tälle sivustolle yleisimpiä kysymyksiä Covid-19 aikana matkustamisesta joita kohtaamme tällä hetkellä eniten.

Yleisimmät kysymykset Covid-19 aikana

Suomen ulkoministeriö on muuttanut suosituksiaan, ja jatkossa matkustaminen on jälleen EU:ssa ja Schengen-maissa mahdollista, kunhan muistat noudattaa erityistä varovaisuutta matkustaessasi. Vaikka Suomi ei rajoita matkustamista, on kuitenkin mahdollista, että kohdemaa ei ota suomalaisia vapaa-ajan matkustajia vastaan. Olemme koonneet Minne nyt voi matkustaa -sivulle tietoa, mitä pitää tietää kohteistamme, jos kesälomareissu on mielessä kesällä 2021!

Voimme jatkaa lahjakortin voimassaoloa 6 kuukaudella vanhenemispäivästä eteenpäin. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 03 45 800 (ma-pe 09-17) tai chatilla, Facebookissa, Instagramissa tai sähköpostitse matkat@imt.fi.

Eri maissa ja niiden lomakohteissa on erilaisia tapoja ja rajoituksia, joilla turvataan paikallisten ja matkailijoiden terveys sekä turvallisuus. Erilaisia rajoituksia voi mahdollisesti esiintyä esimerkiksi ravintoloiden tai muiden palvelujen aukioloajoissa, nähtävyyksien sallituissa kävijämäärissä tai siinä, että paikallisia tapahtumia on peruutettu kokoontumiskiellon vuoksi.  Huomioithan, että useimmat hotellit, ravintolat ja muut lomakohteen palvelut suosivat korttimaksua käteismaksun sijaan. Tutustuthan täältä matkakohteesi rajoituksiin.

Kohteissa voi lomailla luottavaisin mielin, mutta normaaleja kotimaassakin käytössä olevia varotoimia kannattaa jatkaa lomakohteessa. Suosittelemme huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta sekä pitämään aina mukana käsidesiä sekä kasvosuojaimia, jotta voit suojautua isomman ihmisjoukon läheisyydessä tai esimerkiksi julkisessa liikenteessä tai sisätiloissa. Huomioithan myös turvavälit. Monessa kohdemaassa kasvosuojaimet ovat pakolliset julkisissa tiloissa liikuttaessa.

Eri lentoyhtiöillä on tehostettu siivousta ja useammilla lennoilla on saatavilla kosteuspyyhkeitä matkustajien käyttöön pintojen pyyhkimiseksi esimerkiksi ennen ruokailua. Suosittelemme hankkimaan kasvosuojaimen, ja käyttämään sitä lentokentillä sekä lennon aikana. Huomaathan, että esimerkiksi Finnairin lennoilla maskin käyttö on pakollista kaikilla yli 7-vuotiailla. Syömisen ja juomisen ajaksi maskin voi ottaa pois. Lisäksi kannattaa tutustua kohdemaan tämän hetkisiin käytänteisiin sekä rajoitteisiin etukäteen, sillä monin paikoin esimerkiksi lentokentillä maskin käyttö on pakollista.

Seuraamme matkustuslinjauksia ja olemme yhteydessä asiakkaisiin, mikäli maahanpääsyvaatimukset tai paluun matkustusrajoitukset muuttuvat. Informoimme sinua lähempänä lähtöpäivääsi sen hetkisistä maahanpääsyvaatimuksista ja rajoituksista kohdemaassa, vaikka tilanne ei muuttuisikaan. Mikäli varaamaasi lomakohteen maahanpääsyyn tulee merkittäviä rajoituksia Suomesta matkustaville lomailijoille, esimerkiksi asettamalla karanteenivaatimus maahan saavuttaessa, matkasi perutaan IMT:n toimesta veloituksetta.

Kaikissa IMT:n bussikuljetuksissa on harvennettu istumapaikkoja niin että 1m turvaväli muihin asiakkaisiin toteutuu. Suosittelemme kasvosuojaimen käyttöä myös kuljetuksissamme. Busseissa on kaikkien yleisessä käytössä käsidesi sekä desinfioivia kosteuspyyheitä. Lue lisää täältä kuljetuksia koskevista turvallisuus linjauksistamme.

IMT on toteuttanut turvallisuuslinjaukset yhteistyökumppaneille, jotta matkustaminen olisi mahdollisimman turvallista. Hotellien tulisi kiinnittää erityistä  huomiota siivoukseen ja desinfiointiin kaikkialla hotellin tiloissa. Tilat, joissa mahdollista jonotusta ilmenee (kuten vastaanotto), tulee merkitä vähintään 1 metrin turvaväleillä ja siten varmistettava turvallinen jonottaminen. Mahdollinen hissin käyttäminen on ohjeistettu myös niin, että 1 metrin turvaväli toiseen täyttyy. Käsihygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Käsidesiä on hotellin asiakkaiden ja työntekijöiden käytettävissä hotellin yleisissä tiloissa.

Turvallisuuslinjauksiamme noudattavat hotellit tunnistat IMT turvallisesti matkalla -leimasta.

Mm. Finnairilla koneeseen nousu tapahtuu uudenlaisessa järjestyksessä, millä taataan turvavälit ja vähennetään kontakteja asiakkaiden välillä koneeseen nousun aikana. Koneet täytetään takaosasta alkaen. Businessluokan ja tasoasiakkaiden Priority-koneeseennousu ei tämän vuoksi ole toistaiseksi käytössä. Mikäli koneessa on tilaa, asiakkaat istuvat mahdollisimman kaukana toisistaan. Perheet voivat istua yhdessä. Istumajärjestys tarkistetaan vielä uudelleen portilla.

Kysymykset matkan perumisesta Covid-19 aikana

Jos matka-ajankohtana matkustamista ulkomaille tai valitsemaasi kohteeseen ei Suomen viranomaisten* puolelta suositella, me palautamme maksamasi hinnan täysimääräisenä. Lupaamme palauttaa maksusi viiden arkipäivän kuluessa peruutuksesta. *Suosituksen matkustamisesta antaa viranomaisista ulkoministeriö matkustustiedotteella.

Ikaalisten Matkatoimiston kanssa olet oikeutettu joustaviin peruutusehtoihin. Lue lisää joustavasta peruutusehdostamme.

Tarjoamme asiakkaillemme helpotetun muutos- ja peruutusoikeuden COVID-19 sairastumisen tai karanteenin takia. Jos sairastut tai joudut karanteeniin, niin ettet pääse lähtemään matkalle varaamanasi ajankohtana, me annamme sinulle mahdollisuuden siirtää matka toiseen ajankohtaan ilman muutoskulua tai jos sopivaa ajankohtaa ei löydy, palautamme rahan alkuperäisestä varauksestasi.

Ikaalisten Matkatoimiston kanssa olet oikeutettu joustaviin peruutusehtoihin. Lue lisää joustavasta peruutusehdostamme.