Ylläs

Suomen pisimmät rinteet ja laajin latuverkosto odottavat sinua Ylläksellä. Ylläksen keskusta hajaantuu, joten elämä tunturissa on rauhallisempaa kuin monessa muussa hiihtokeskuksessa. Varaa kauttamme majoitus tunturin kupeesta tai loma lentäen Helsingistä.

Ylläs on suosittu hiihto- ja laskettelukeskus. Yllästunturin juurelta löytyy kaksi kyläkeskusta Äkäslompolo ja Ylläsjärvi. Kittilän keskustasta on noin 30-40 minuutin ajomatka Ylläkselle. Tunturin huippu sijaitsee noin 719 metriä merenpinnasta. Talvisin Ylläs tarjoaa mainiot ulkoilumahdollisuudet, sillä alueella on yli 330 kilometriä  hiihtolatuja, lähes 50 latukahvilaa, laavua tai kotaa, 29 hiihtohissiä ja 63 laskettelurinnettä. Moottorikelkkareittejä on yli 400 kilometriä. Kesäisin Ylläs on suosittu vaelluskohde. Kesätarjonnasta Ylläksellä löytyy myös mm. kalastusta, pyöräilyä ja ratsastusta.

Äkäslompolo sijaitsee Yllästunturin pohjoispuolella. Siellä asuu vakituisesti noin 500 asukasta. Tunturin eteläpuolella sijaitsevassa Ylläsjärven kylässä asuu noin 300 asukasta. Lukuisat matkustajat ja mökkeilijät kuitenkin kasvattavat väkimäärää huomattavasti. Koko alueen tärkein elinkeino on matkailu. Ylläksen matkailuneuvonnan toimipisteen löydät Äkäslompolosta.

Lisää Ylläksestä

Liikkuminen

Jos haluat tutkia Ylläksen ympäristöä laajemmin on paras tapa siihen vuokra-auto. Kittilän lentokentältä löytyy monia vuokra-autoyhtiöitä.
Näppärin tapa kulkea lentokentältä Ylläkselle on lentokenttäbussi. Se kuljettaa ympäri vuoden, aikataulut muuttuvat lentoaikataulujen mukaan. Lentokenttäbussin lisäksi Rundgrenin sivuilta löytyy myös junabussi, joka kuljettaa Kolarista jokaiselta junalta suoraan Ylläkselle.  Katso bussin aikataulut Rundgren Oy sivuilta.

Helppo tapa liikkua Ylläsjärven ja Äkäslompolon välissä on hypätä Ylläksen skibussin kyytiin. Bussi liikennöi säännöllisesti lokakuusta toukokuulle. Katso aikataulut ja hinnat skibussin sivuilta.

Ostokset

Monet kaupoista sijaitsevat Äkäslompolossa. Ikonisin kauppapaikka on Jounin kauppa. Kaupan ympärille rakentuneesta kauppakeskuksesta löydät mm. Alkon myymälän ja puukoruja valmistavan Wood Jewel.
Suosittuja tuliaisia Ylläkseltä ovat puukorut ja käyttöesineet ja erilaiset porotuotteet. Ruokatuotteista lakka- ja muut marjaherkut sekä Poron pipanat.

Ravintolat ja iltaelämä

Molemmista keskuksista, Ylläsjärveltä ja Äkäslompolosta löydät monipuolisesti ruokapaikkoja niin lounas- kuin päivällisaikaankin. Ylläsjärven kylässä, rinteiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Taiga on yksi Ylläksen suosituimmista ravintoloista. Taigan yhteydessä sijaitsee myös Live Club, jossa esiintyy talviaikaan monia Suomen eturivin artisteja.

Päiväretket

Parhaiten päiväretkille vuokraamalla auton. Levi tunturille ja keskukseen on Ylläkseltä noin 50 minuutin ajomatka. Vajaan tunnin ajomatkan päässä Ylläkseltä sijaitsee Pallastunturi. Pallaksella ovat lukuisat hiihto- ja vaellureitit, tunnetuimpana Taivaskero. Pallakselta löydät myös luontokeskuksen joka esittelee Lapin luontoa. Taiteilija Reidar Särestöniemen museo sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Ylläkseltä etelään.

Miksi matkustaa Ylläkselle?
Hyvät yhteydet Kittilän kentältä
Suomen pisimmät laskettelurinteet
Rauhallinen ympäristö

Matkat

Ylläksen lomamatka

Ylläs (valistemasi määrä öitä)
Valitse Hotelli Ylläsirinteessä majoituksen kestoksi joko 3 yötä tai 7 yötä, hinta sisältää majoituksen lisäksi aamiaisen, päivällisen, kuntosalin vapaan käytön, iltasaunan lempeät löylyt sekä suksien huolto- ja säilytystilat.


Ylläksen lomamatka lentäen Helsingistä

Helsinki-Kittilä
Ylläs (valitsemasi määrä öitä)
Kittilä-Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingistä Kittilään sekä takaisin Helsinkiin. Valitse Hotelli Ylläsirinteessä majoituksen kestoksi joko 3 yötä tai 7 yötä, hinta sisältää lentojen ja majoituksen lisäksi aamiaisen, päivällisen, kuntosalin vapaan käytön, iltasaunan lempeät löylyt sekä suksien huolto- ja säilytystilat.


IMT:n ammattilaisten vinkit Ylläksen matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
suomi
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-11 °C
huhtikuu
2 °C
syyskuu
4 °C
joulukuu
-8 °C

Katso videoita Ylläkseltä